Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spin Takımla Uzağa Atış Problemi

retiikulum

Üye
Merhabalar elimde okuma g force 10-30 gr iki parça spin kamış , shimano ax 2500 makine ve 0.25 trabucco supersoft mono misina var. Elimdeki bu ekipmanla en fazla 15-20 metre mesafeye atıyorum.Sahtelerin gramı 18-20 gram . Ayrıca 20 gr zargana topuyla da atmayı denedim. Uzağa gitmiyor. Sebebi ya da sebepleri ne olabilir? Mesafeyi nasıl artırabilirim?

Xe_oN

Yeni Üye
Adı
Volkan D.
Öncelikle misina yerine ip tercih etmek fark ettirir diye düşünüyorum. Çok kalın olmamak kaydıyla ip misinalar spin için daha uygun oluyor atış konusunda.

ColorTR

Aktif Üye
Adı
Mert
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhabalar elimde okuma g force 10-30 gr iki parça spin kamış , shimano ax 2500 makine ve 0.25 trabucco supersoft mono misina var. Elimdeki bu ekipmanla en fazla 15-20 metre mesafeye atıyorum.Sahtelerin gramı 18-20 gram . Ayrıca 20 gr zargana topuyla da atmayı denedim. Uzağa gitmiyor. Sebebi ya da sebepleri ne olabilir? Mesafeyi nasıl artırabilirim?
En az 30 metreye atabilmeniz gerekiyor, ipiniz makinaya ne kadar sarılı yukarıda çok boşluk var mı? Bir de atarken misinayı parmağınızla kamışa dayayıp atmayın parmağınızda asılı tutarak atın.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
0,10 veya 0,12 8X ip deneyin. 0,25 misinaya göre katkat mesafe farkı olacaktır.

retiikulum

Üye
@Xe_oN @ColorTR @SKARPİ666 teşekkür ederim bilgiler için makineye misina yeterli düzeyde sarılı aslında .En iyisi ip kullanmak , ama ip de de kuş gözü gibi problemler oluyormuş o yüzden sıcak bakmıyordum ama ipe dönmek şart oldu .

MehmetÇağan

Daimi Üye
Adı
Mehmet Çağan ÖZCAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Probleminizin asıl sebebi kamıştan. spinde ilk aldığım kamış oydu ve 2 ay kullanıp hemen yenisini aldım. çok esnek bir kamış olduğu için atış esnasında uzağa atmanıza engel oluyor. yeni bir kamış öneririm mesela okuma competition 270cm şahanedir başlangıçta. sonra misina yerine ip seçerseniz daha uzağa atmaya başlarsınız ama önceliğiniz kamışı değiştirmek olsun.

retiikulum

Üye
Probleminizin asıl sebebi kamıştan. spinde ilk aldığım kamış oydu ve 2 ay kullanıp hemen yenisini aldım. çok esnek bir kamış olduğu için atış esnasında uzağa atmanıza engel oluyor. yeni bir kamış öneririm mesela okuma competition 270cm şahanedir başlangıçta. sonra misina yerine ip seçerseniz daha uzağa atmaya başlarsınız ama önceliğiniz kamışı değiştirmek olsun.
burdan aslında şu sonucu da çıkarabilir miyim okuma competitionun atarı 20-50 gr baktığıma göre atar değerleri yükseldikçe atış erimi mi artar . Doğru mudur?

seckinboz

Yeni Üye
Adı
Seçkin
Kan Grubu
O Rh Pozitif

Youtube da doktor atcek videolarinda vardi. Nasil uzaga atarim seklinde bir baslikti. Sanirim bir de misinani ya da ipini makaraya tam doldurman da etki oluyor

musty34

Aktif Üye
Adı
Mustafa erten
Kan Grubu
O Rh Pozitif
En az 30 metreye atabilmeniz gerekiyor, ipiniz makinaya ne kadar sarılı yukarıda çok boşluk var mı? Bir de atarken misinayı parmağınızla kamışa dayayıp atmayın parmağınızda asılı tutarak atın.
Neden ustam?

MehmetÇağan

Daimi Üye
Adı
Mehmet Çağan ÖZCAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
burdan aslında şu sonucu da çıkarabilir miyim okuma competitionun atarı 20-50 gr baktığıma göre atar değerleri yükseldikçe atış erimi mi artar . Doğru mudur?
Yok atardan çok kamışın aksiyonu önemli burada. çok hızlı (çok sert) - hızlı (sert) - normal - yavaş (esnek) - çok yavaş (çok esnek) diye 5 farklı aksiyon türü vardır kamışlarda. geforce bunlardan en yavaşı yani esnek olanı. esnek olduğu için uzağa gitmiyor.
örnekle anlatayım
Okuma Geforce ile başladım demiştim attığım mesafeler sizin de belirttiğiniz gibiydi
ikinci kamışım v system oldu o da 10-30 atarlıydı ama erimim en az iki katına çıkmıştı.
size tavsiyem kamışı değiştirin, o kamışı en güzel "ucuz etin yahnisi yavan olur" sözü açıklar :)
şimdi baktım 90tl diyen var fiyatına, ben 50 liraya almıştım. 50 liralık kamış o kadar oluyor :)