Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Stradic Ci4+ Ya Da Hgfk

• Konbuyu başlatan r3d
  • Başlangıç tarihi
R

r3d

Misafir
Selamlar,

Yeni bir makina aldım 3000 hgfk, ci4+ alacaktım ama kalmamış. Şimdi siz ustaların yorumlarını merak ediyorum.

Makina turda 88 cm sarıyor, levrek ve lüferde kullanmak için uygun mudur. tam ara değerde sanki. 77 cm sarım model var, lüfere yavaş kalır diye düşünüyorum. Bu makina her iki balık için de kullanılabilir mi, boş ver 77 cm saran al ya da 99 cm saran al mı diyorsunuz.

Ci4+ eyvallah daha yakışıklı makina, bunun yanında 40 gr daha hafif. hgfk ise hagane body ile daha sağlam. Diğer özellikleri neredeyse aynı zaten Makinayı henüz kullanmadım. Ci4+ geldiğinde değiştireyim mi,

3000 kafa mı 4000 kafa mı?

Gerekçeleri ile yorumlarınızı yazar mısınız?

Cevaplar için şimdiden teşekürler

karacicek

Daimi Üye
Adı
Fatih Karaçiçek
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Yavaş sarım yapan bir makineyi , kolu hızlı çevirerek , sahteyi hızlandırabilir siniz...! Ama hızlı sarım yapan bir makineyi , UZUN SÜRE kolu yavaş çevirerek sarımı yavaşlatamaz sınız. Bir süre sonra kolunuz yorulur diye düşünüyorum.

Kendi kişisel görüşüm ; 77.cm ile 88.cm arası sarım yapan iki model makine arasında fark olur mu olur... Ama bunun sizin avınıza çok fazla derecede etki edeceğini sanmıyorum.

Ama , 4000 lik 1:6.2 devirli ve 99.cm saran bir makine ile kıyaslarsanız , aradaki fark daha açılacağından , hedef avınıza uygun bir Makineyi seçmenizde fayda var.

Sorunuza somut bir örnek vermek gerekirse , Shimano Rarenium 4000FA makine ile ( 1:4.8 devir bir turda 77.cm sarım) az sayıda Lüfer tutmadım....!

Spinde hafiflik candır..! hgfk ' mı Ci4+ ' mı diye sorarsanız kesinlikle benim tavsiyem Ci4+ olur...

headhead

Yeni Üye
Adı
head
2500 alsaydiniz pratikte ayni sadece sarin teli daha oval draglari bile ayniydi sanirim, ustelik kolu daha ergonomik gerci bende 3000ci4 aldim 25 kafa olunca kucuk gibi hissediyorsunuz

Yoklar yoklar

Aktif Üye
Adı
Onur
Cı4 ler Çok ağrıza veren makinalar ve sonrasında Çıkardıgı masraflar boyunu geçiyor...

R

r3d

Misafir
Yahu turda sarım miktarı balıkçılıkta en baba geyik konularından biri, neden kimse yorum yazmıyor :) 85 cm üstü saran makina ile levrek alan ya da 90 cm altı saran makina ile lüfer alanları yoruma alalım :)

Bu arada Alan Hawk'a da sordum makinayı, Ci4+ ile değiştireyim mi dedim, iyi makina değiştirme dedi

pegasustoni

Aktif Üye
Adı
Faruk
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ben satilik ilanina koydum bugun lrf icin uygun degil diye satiyorum hatami ediyorum acaba.

Mektupla

Daimi Üye
Yahu turda sarım miktarı balıkçılıkta en baba geyik konularından biri, neden kimse yorum yazmıyor :) 85 cm üstü saran makina ile levrek alan ya da 90 cm altı saran makina ile lüfer alanları yoruma alalım :)

Bu arada Alan Hawk'a da sordum makinayı, Ci4+ ile değiştireyim mi dedim, iyi makina değiştirme dedi

R

r3d

Misafir
üstat iş yerindeyim ama bu videoyu daha önce izlemiştim. Yayın sırasında gelen sorularla saçma sapan konu ile alakasız muhabbetlere giriyorlar.

Mektupla

Daimi Üye
üstat iş yerindeyim ama bu videoyu daha önce izlemiştim. Yayın sırasında gelen sorularla saçma sapan konu ile alakasız muhabbetlere giriyorlar.
10. dakika 30. saniyede; Lüfer, Sarıkanat, Çinekop avı için Hızlı sarım makine öneriyor.
10. dakika 44. saniyede; Levrek için daha yavaş makine öneriyor.

Son düzenleme:
R

r3d

Misafir
eyvallah hocam teşekkür ederim. Tekrar izleyeyim akşam. İlk izlediğimde alakasız muhabbetten yılıp kapatmıştım.