Surf Casting Atış Egzersizlerim-İstanbul

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ambrosia
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
güzel bir çalışma ellerinize sağlık metrajlama ekipmanı çok profesyonel eğer bu tip ekipmanlara sahipseniz şile taraflarında havalar bahara döndüğünde bir atış org. tertip edebiliriz hem eğlenir hemde ufak bir atış yarışması yapabilriz 🙂

güzel bir çalışma ellerinize sağlık metrajlama ekipmanı çok profesyonel eğer bu tip ekipmanlara sahipseniz şile taraflarında havalar bahara döndüğünde bir atış org. tertip edebiliriz hem eğlenir hemde ufak bir atış yarışması yapabilriz 🙂

Teşekkürler Faruk Bey,

Videoda gördüğünüz bazı ürünler diğer hobilerimde de kullandığım bir kaç ekipman aslında. Şile tarafı ve İstanbul dışına bu ve buna benzer ekipmanlar ile yemli Levreğe gidiyorum. Aslında amacım daha çok patlak havalarda dalga arkasına takımı gönderebilme ve gerçek atar değerlere kısmen dikkat çekmek idi (kafa-omuz üstü hariç) Benim bu konuda pek iddaam yok açıkçası. Bu sebep ile easy casting ile atışımı mavi bayrak ve mesafe olarak video da belirttim ancak diğerini belirtmek istemedim. Yine de bu tür bir organizasyon olursa gelip sizlerle de tanışmak isterim.

Ben yıllardır boğazda tam surf makineler kullanmaktayım.
Son bir kaç yıldır da 3,9-3,4 düşük devirli shimano surfleri kullanıyorum. Akıntılı ve derin sularda kolumu hiç yormadan avlanıyorum. Çekiş güçleri çok yüksek. Son derece de memnunum.
Fakat son zamanlarda 8000 lik spin tarzı Shimano PG serilerine merak sardım. Av sırasında arkadaşların makinelerini deneyerek fikir sahibi olmaya çalışıyorum. Yedek makine olarak ilerde bir adet edinmeyi düşünüyorum.
Seçimim büyük ihtimal Biomaster serisi olacaktır.

Ortalama bir aydır Biomaster SW8000PG kullanıyorum; sağolsun ben de bir tanıdığın eski tipini kullanıp karar vermiştim bu makinaya ve beni son derece memnun bıraktı ve yeterli geldi... Hatta Twinpower SW8000PG kullanan bir arkadaş benim makinayı deneyince nerde ise hemen hemen aynı çekiş gücüne sahip olduğunu belirtti... Makina o derece tatminkar yani... Ancak yine de kullanmak; çeşitli ağırlıklar ile çeşitli sularda denemek gerek ve her kullanıcının kendi karakteristiğine uygun mu, anlamakta yarar var; neticede ucuz ürün değil hiçbiri...Kullanılamazsa da atıl kalıyor ve yazık oluyor bana sorarsanız...

Örneğin Power Aero'm var bir tane 3,5 devirli Type 8 Japon versiyon; makina harikulade fakat ben bir türlü alışamadım; hakim olamıyorum makinaya bir türlü; zaman zaman deniyorum tabii; sanıyorum ağırlığı değil de (632 gram) kütlesi benim kullanımıma uymuyor... Ben de daha kompakt makinalar tercih ediyorum doğrusu...

Elbet bu taraflara gelirseniz bendekini de deneyebilirsiniz; ben pek ayrılamıyorum Şemsipaşa'dan... (Makina ağırlığı 550 gram; gerçi biliyorsunuzdur...)

Teşekkürler Faruk Bey,

Videoda gördüğünüz bazı ürünler diğer hobilerimde de kullandığım bir kaç ekipman aslında. Şile tarafı ve İstanbul dışına bu ve buna benzer ekipmanlar ile yemli Levreğe gidiyorum. Aslında amacım daha çok patlak havalarda dalga arkasına takımı gönderebilme ve gerçek atar değerlere kısmen dikkat çekmek idi (kafa-omuz üstü hariç) Benim bu konuda pek iddaam yok açıkçası. Bu sebep ile easy casting ile atışımı mavi bayrak ve mesafe olarak video da belirttim ancak diğerini belirtmek istemedim. Yine de bu tür bir organizasyon olursa gelip sizlerle de tanışmak isterim.

Aslında öyle boş bir arazi bulsam pendulum değil de diğer atış şeklini ben de çalışmak isterim doğrusu...

Bu arada çalışmalarınız da yararlı oldu benim için; daha detaylı bir bakış yapabildim atış stillerine...

Ortalama bir aydır Biomaster SW8000PG kullanıyorum; sağolsun ben de bir tanıdığın eski tipini kullanıp karar vermiştim bu makinaya ve beni son derece memnun bıraktı ve yeterli geldi... Hatta Twinpower SW8000PG kullanan bir arkadaş benim makinayı deneyince nerde ise hemen hemen aynı çekiş gücüne sahip olduğunu belirtti... Makina o derece tatminkar yani... Ancak yine de kullanmak; çeşitli ağırlıklar ile çeşitli sularda denemek gerek ve her kullanıcının kendi karakteristiğine uygun mu, anlamakta yarar var; neticede ucuz ürün değil hiçbiri...Kullanılamazsa da atıl kalıyor ve yazık oluyor bana sorarsanız...

Örneğin Power Aero'm var bir tane 3,5 devirli Type 8 Japon versiyon; makina harikulade fakat ben bir türlü alışamadım; hakim olamıyorum makinaya bir türlü; zaman zaman deniyorum tabii; sanıyorum ağırlığı değil de (632 gram) kütlesi benim kullanımıma uymuyor... Ben de daha kompakt makinalar tercih ediyorum doğrusu...

Elbet bu taraflara gelirseniz bendekini de deneyebilirsiniz; ben pek ayrılamıyorum Şemsipaşa'dan... (Makina ağırlığı 550 gram; gerçi biliyorsunuzdur...)

Bende işte bu yüzden 8000 lik bir spin almayı düşünüyorum ilerki sezona.
Dediğiniz gibi daha ufak yapıları var ve belkide daha rahat edebilirim. Teleskopik kamış üzerinde kullanarak...
Böylece surf makinemin üzerindeki yüküde hafifletmiş olurum. Her avda onu kullanıyorum sonuçta.
Teklifiniz için teşekkürler. Gelirsem o taraflara denemek isterim tabiiki.

Easy Casting de aslında dikkat edilmesi gereken unsurlar da yok değil. Buna en güzel örneği, John Holden in bir videosunda görebilirsiniz.

(link)

Ayrıca, bu tür atışlarda yanlış bir haraket ile hem kendimize hemde çevremize telafisi olamayan zararlar vermemiz içten bile değil. Kaldi ki İstanbul boğazında bu tür atışı asla yapmıyorum. Bu sebep ile bu tür atışları asla ama asla kalablık yerlerde denemeyiniz !!!Bu atış denemelerini de İstanbul İçerenköy e 42 km. uzaklıktaki bir yerde uyguladım. Bu atışları yapmadan önce, zararsız bir ağırlık kullanarak denemelede bulunmanızı ve tekniğinizi tam oturttuktan sonra kurşun ağırlığa geçmenizi tavsiye ederim.

çok başarılı bir video olmuş gerçekten stad ful dolu taraftar ise çarşı kadar ateşli imiş 😀 paylaşım için teşekkürler

Teknik atışlar,öğrenmek bir süreç ve hep öğrenicek birşeyler var...

Çok başarılı bir çalışma olmuş elinize sağlık.

Back