Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Surf kamis onerisi

ceyhunemre

Aktif Üye
Adı
Eren Çelik
Avlandığın bölgeye göre değişir. İstavriti yeri gelir 40 gr kurşunu geçmicek bir yerden atarsın millet surfle kaldır indir at çek yaparken sen topluyo bidaha atıyor olursun spinle. Ama bazı yerler vardır akıntılı boğaz gibi 175 gr 200 gr kurşun ile bile zor verim alırsın yani surf lazım onada ... Umuyorum yardımcı olabilmişimdir. Bende surfte var spinde ama ben herşeyi spinle yapıyorum. İstavrit mezgit yemli v.s. ..

Merhaba

Spin kamışla istavrit avlamak apayrı bir zevk her vuruşu hissediyorsun. Hafifliğine ve keyfine varıca surf hamallık gibi geliyor.

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
"Makinesi olmayan ama 0,30 ipi olan fırlatma kamışının ipi", hiç bir halkadan geçmeden, diğer kamışın makinesinden gelen kurşunlu takımla birleştirilip suya atılıyor. iki ip tek kurşun havada birlikte hedefe varıyor. sonra fırlatma kamışının ipi bir yöntemle kurtarılıp makinesiz bir çekilde geri çekiliyor ve yanda bekleyen diğer dört kamışın kurşunuyla aynı şekilde tek tek buluşuyor.

İzah edilenden anladığım daha doğrusu anlayamadığım yöntem bu.
Bunca kişi de anlatılandan bir şeyler anlamaya çalışıyor ama halen o çoktan çözdüğünü belirttiği yöntemi sayın göz bey, çeşitli nedenlerle bizimle paylaşmaktan imtina ediyor.
Neyse,
Şimdi tek sorun 150-160 metre atabilen bir kamış bulmak madem, o konuda bilgi akışı sağlayıp konuyu bir an evvel selamete kavuşturalım.

batuhan111

Daimi Üye
Adı
metin
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Amacım gizem yapmak falan değildi....sistemin ayrıntısını anlatmama nedenim şudur....anlatırsam takım uzunluğu sınırsız olduğundan boğaz kıyıları 100 150 iğneli çapari veya 10lu 20li rapala ya da yemli fırlatan sorumsuz kişilerle dolar diye düşünüyorum....haksız mıyım....
Siz sistemi açıklasanız bile İstanbul gibi bir yerde veya başka bir yerde,o kadar kişinin bu kadar eziyete katlanacağını zannetmiyorum....

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

coner

Daimi Üye
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif
"Makinesi olmayan ama 0,30 ipi olan fırlatma kamışının ipi", hiç bir halkadan geçmeden, diğer kamışın makinesinden gelen kurşunlu takımla birleştirilip suya atılıyor. iki ip tek kurşun havada birlikte hedefe varıyor. sonra fırlatma kamışının ipi bir yöntemle kurtarılıp makinesiz bir çekilde geri çekiliyor ve yanda bekleyen diğer dört kamışın kurşunuyla aynı şekilde tek tek buluşuyor.

İzah edilenden anladığım daha doğrusu anlayamadığım yöntem bu.
Bunca kişi de anlatılandan bir şeyler anlamaya çalışıyor ama halen o çoktan çözdüğünü belirttiği yöntemi sayın göz bey, çeşitli nedenlerle bizimle paylaşmaktan imtina ediyor.
Neyse,
Şimdi tek sorun 150-160 metre atabilen bir kamış bulmak madem, o konuda bilgi akışı sağlayıp konuyu bir an evvel selamete kavuşturalım.
Bir söz var, (Göz var,nizam var.)

ibrahim1903

Aktif Üye
Adı
ibrahim
Kan Grubu
B Rh Negatif

kamış markaları açıklamalarda mevcut.
ama nasıl olacak hala anlamadım. anlatıp anlatmamak sizin tercihiniz. saygılar rastgele.

coner

Daimi Üye
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif
boşuna takip etmişsin!:(
Devrem takibe devam et,ben surf kamış atış işine çoktan boş verdim,
hatta istanbul boğazında 100 -150 iğneli çapari atışınıda merak etmiyorum,
Ben istanbul boğazında 10lu 20li rapala ya da yemli atış sistemini,
öğrenmek istiyorum....

Apathetic

Daimi Üye
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba Cüneyt Bey, uzak atis bir kombinasyon isidir.. kamis, makine, ip ve takim birbirinden ayrilmaz.. illa ki bir kamis istiyorsaniz 3 parcali kamis kullanmaniz gerekmektedir.. uzun atis icin istanbul bogazinda kullanilan kamislar birebirdir.. fiyat performans urunu olan okuma salina 3 parca kamisa bakmanizi tavsiye ederim.. butcenizi bilmedigim icin bunu yazdim, zira butce arttikca kalite ve fiyat artmakta.. surf kafa makine sart ve misina ya da ip kullanmak mesafenizi de etkileyecektir.. belki ben gizemli sisteminiz icin cevap olabilmisimdir.. :)

Ercüment

Daimi Üye
Adı
Ercüment
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Devrem takibe devam et,ben surf kamış atış işine çoktan boş verdim,
hatta istanbul boğazında 100 -150 iğneli çapari atışınıda merak etmiyorum,
Ben istanbul boğazında 10lu 20li rapala ya da yemli atış sistemini,
öğrenmek istiyorum....
Devrem geçenlerde'de bir arkadaş soruyordu 4,20 kamışla köprüden 8-9 metrelik çapariyi nasıl uzağa atarım diye onuda takip ediyordum, ama hayal kırıklığına uğradım, onu öğrenemedim nasıl atıldığını , şimdi bu enterasan konuyuda boşuna takip edip öğrenememekten hüsrana uğramamayım diye takibi bıraktım. Öğrenseydik iyi olucaktı bu yaşta.:)
Öğrenmenin yaşı yoktur çünkü .:harika:

mctymn

Daimi Üye
Adı
Mecit Yaman
Bir makina + kamış kombinasyonuyla
+ performans atış yapılması, genellenip her kesin aynı takımla +performans atışları yapacağı anlamını taşımaz...
Bir modelin genelde beğenilmesi sizinde o üründen maksimum verim alacağınız anlamına gelmez...
Bilinen üst kalite kamış ve makinalarla 70-80 metreyi geçemeyen birçok kullanıcı var.
Kendini ispatlamış kamış+ makinalar belli, bunların bir kısmını sizde yazmışsınız...
Bunları denemeden hangisinin sizin için daha iyi olduğunu anlayamazsınız.
Çevrenizdeki kullanıcılardan denemeye çalışın.
Bizde çevremizdeki tanıdıklarımız eş dost tan bir çok farklı modelleri test etme olanağı buluyoruz...