Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Surf Makina Ve Kamış Tavsiyesi

Ali Karaboya

Yeni Üye
Adı
Ali Karaboya
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba arkadaşlar, forumu takip ediyordum ama bugün üye oldum. 1500 tl bütçe için Surf kamış ( 3 parçalı ) ve makina tavsiyelerinizi alabilirmiyim. Çok tecrübeli ( telesurf ile 2 yıldır balık tutmaya çalışıyorum ) değilim yardımcı olursanız sevinirim.

muratdinç

Aktif Üye
Adı
murat dinç
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bence ikinci el ilan kısmını takip edin, halihazırda zaten kullandığınız bir takımınız varsa - yani aciliyetiniz yoksa - çok daha başarılı takımlar edinebilirsiniz.

Adı
Tolgahan ZOR
Bencede ikinci el ilanlarını takip edin daha iyi hazır kurulmuş takımlar bulabilirsiniz.

finansaldanışman

Aktif Üye
Adı
Erdem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Benim av felsefem bir olta seti ile daha çok av çeşidi yapabilmekti.Bu arayışlarda gözüme çarpan ve satın aldığım ise double action lu kamış oldu.Çift uçlu 3 parçalı hybrd uca sahip,biri 160 atarlı diğeri 220 atarlı,karbon kalitesi yüksek güçlü bir kamış buldum ve aldım.Tek eksisi 560 gr olması.Makine olarak gene aynı felsefe ile hem jig,hem surf hem spin olarak kullanabileceğim bir makine aradığımda ise karşıma raw 2 55 fd çıktı.510 gr lık ağırlıkta ve üzeri yosunla kaplanmış 2 tane 200 grlık kurşun takılmış 1,5 metrelik kalın bir halatı az bir zorlama ile çeken güçlü bir makine.Akıntı ve ağırlık göz önüne alındığında çekiş gücü ve rahatlığı güven veriyor.Ancak yoğun talepten piyasada pek kalmadı.Bulabilirsen güzel bir seçim olur.Deniz suyuna ve korozyona karşı tam korumalı ve bakımı kolay.Ömür boyu garantisi cabası.Alternatif bir öneri olsun.İşini fazlasıyla ve her merada yapan bir set.Kolay gelsin

Ali Karaboya

Yeni Üye
Adı
Ali Karaboya
Kan Grubu
O Rh Pozitif
güzel tavsiyeler için teşekkürler ama bütçemi aşıyor maalesef.

Ali Karaboya

Yeni Üye
Adı
Ali Karaboya
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bence ikinci el ilan kısmını takip edin, halihazırda zaten kullandığınız bir takımınız varsa - yani aciliyetiniz yoksa - çok daha başarılı takımlar edinebilirsiniz.
taksitle almam gerekiyor onun için sıfır bakıyorum. Arada 2. el kontrol ediyorum ama genelde üst segment satıyor arkadaşlar dolayısıyla fiyatlarda uçuk durumda benim için.

Çırak

Daimi Üye
Adı
Melih
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Benim av felsefem bir olta seti ile daha çok av çeşidi yapabilmekti.Bu arayışlarda gözüme çarpan ve satın aldığım ise double action lu kamış oldu.Çift uçlu 3 parçalı hybrd uca sahip,biri 160 atarlı diğeri 220 atarlı,karbon kalitesi yüksek güçlü bir kamış buldum ve aldım.Tek eksisi 560 gr olması.Makine olarak gene aynı felsefe ile hem jig,hem surf hem spin olarak kullanabileceğim bir makine aradığımda ise karşıma raw 2 55 fd çıktı.510 gr lık ağırlıkta ve üzeri yosunla kaplanmış 2 tane 200 grlık kurşun takılmış 1,5 metrelik kalın bir halatı az bir zorlama ile çeken güçlü bir makine.Akıntı ve ağırlık göz önüne alındığında çekiş gücü ve rahatlığı güven veriyor.Ancak yoğun talepten piyasada pek kalmadı.Bulabilirsen güzel bir seçim olur.Deniz suyuna ve korozyona karşı tam korumalı ve bakımı kolay.Ömür boyu garantisi cabası.Alternatif bir öneri olsun.İşini fazlasıyla ve her merada yapan bir set.Kolay gelsin
Bahsettiğiniz kamışın marka ve modeli nedir Edem bey,

finansaldanışman

Aktif Üye
Adı
Erdem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
güzel tavsiyeler için teşekkürler ama bütçemi aşıyor maalesef.
Ben size bu takımı alın demiyorum zaten.Kullandığım set ile bilgi verip tarz ve amaç olarak size uygunsa, mümkün olduğunca çok amaçlı kullanabileceğiniz seçenekleriniz de var bilginiz olsun diyorum.Bütçenize göre tabiki siz bir set oluşturursunuz ama alternatif bir fikriniz de olmuş olur.Size tavsiyem tek alımlık sağlam bir set için şubat ayını beklemeniz.Bir çok firma güzel kampanyalar yapıyor ve %30 hatta 50 gibi indirimle alabiliyorsunuz.Hani bütçemi aşıyor dediğiniz o seti ben kampanyalardan toplam 1100 tl ye malettim.Kampanyasız toplam maliyeti o zaman 1700 tl idi.Şimdi ise 2200 civarı.1 senede 2 katına çıktı.Önemli olan kendinize en uygun seti hazırlamak.Bana veya en usta balıkçıya uyan bir set size uygun olmayabilir ki bunu bir çok etkeni var.
Araştırın,öğrenin ve size en uygun bütçeniz dahilinde ekipmanı alın.