Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Surf Makina Ve Kamış Tavsiyesi

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Benim av felsefem bir olta seti ile daha çok av çeşidi yapabilmekti.Bu arayışlarda gözüme çarpan ve satın aldığım ise double action lu kamış oldu.Çift uçlu 3 parçalı hybrd uca sahip,biri 160 atarlı diğeri 220 atarlı,karbon kalitesi yüksek güçlü bir kamış buldum ve aldım.Tek eksisi 560 gr olması.Makine olarak gene aynı felsefe ile hem jig,hem surf hem spin olarak kullanabileceğim bir makine aradığımda ise karşıma raw 2 55 fd çıktı.510 gr lık ağırlıkta ve üzeri yosunla kaplanmış 2 tane 200 grlık kurşun takılmış 1,5 metrelik kalın bir halatı az bir zorlama ile çeken güçlü bir makine.Akıntı ve ağırlık göz önüne alındığında çekiş gücü ve rahatlığı güven veriyor.Ancak yoğun talepten piyasada pek kalmadı.Bulabilirsen güzel bir seçim olur.Deniz suyuna ve korozyona karşı tam korumalı ve bakımı kolay.Ömür boyu garantisi cabası.Alternatif bir öneri olsun.İşini fazlasıyla ve her merada yapan bir set.Kolay gelsin
raw2 55 sağlamve güçlü bir makina.
lineaeffe 3 parçalı kamışlarda ise ( bana göre ) cidden başarılı. evet biraz ağır kalıyor. ama özellikle parçalı kamışları erim hassasiyet ve sağlamlık konusunda çok iyi.

Ali Karaboya

Yeni Üye
Adı
Ali Karaboya
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ben size bu takımı alın demiyorum zaten.Kullandığım set ile bilgi verip tarz ve amaç olarak size uygunsa, mümkün olduğunca çok amaçlı kullanabileceğiniz seçenekleriniz de var bilginiz olsun diyorum.Bütçenize göre tabiki siz bir set oluşturursunuz ama alternatif bir fikriniz de olmuş olur.Size tavsiyem tek alımlık sağlam bir set için şubat ayını beklemeniz.Bir çok firma güzel kampanyalar yapıyor ve %30 hatta 50 gibi indirimle alabiliyorsunuz.Hani bütçemi aşıyor dediğiniz o seti ben kampanyalardan toplam 1100 tl ye malettim.Kampanyasız toplam maliyeti o zaman 1700 tl idi.Şimdi ise 2200 civarı.1 senede 2 katına çıktı.Önemli olan kendinize en uygun seti hazırlamak.Bana veya en usta balıkçıya uyan bir set size uygun olmayabilir ki bunu bir çok etkeni var.
Araştırın,öğrenin ve size en uygun bütçeniz dahilinde ekipmanı alın.
2 aydır araştırıyorum ama araştırdıkça kafam karışıyor. Bir şeyler öğrendikçe yine fikrim değişiyor. Konu aslında dediğiniz gibi herkes kendi rahat ettiği takımı için tavsiye veriyor. Bu nedenle çok kafam karıştı. Sanırım firmları gezip mümkünse test edip rahat edeceğim bir takım alıcam. Teşekkürler değerli bilgilerinizi paylaştığınız için.

Çırak

Daimi Üye
Adı
Melih
Kan Grubu
O Rh Pozitif

Ali Karaboya

Yeni Üye
Adı
Ali Karaboya
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Shimano Spheros 8000 PG
Bu makinayı kullanan oldumu uygun fiyatlı buldum tavsiye edermisiniz.

Ali Karaboya

Yeni Üye
Adı
Ali Karaboya
Kan Grubu
O Rh Pozitif
üstatlar son aşağıdaki takımda karar kıldım sizce nasıl

Okuma Makaira 430
Shimano Ultegra 14000

Fiyat 2000 civarı oldu ama

harunonay

Aktif Üye
Adı
Harun Onay
Kan Grubu
O Rh Pozitif

Okuma Makaira 430
Shimano Ultegra 14000

Bütçeye göre takım kamış ok..makinada olur,yalnız ultegraların farklı tipleri mevcut xsd,xsb,xsc..vs..
Spheros zamaninda kullandığım ve yedek sıfır elimde tuttuğum makina ve fiyatına göre çok kullanışlıdır..Shimano bu modeli uzun zamandır tek tip olarak dunya genelinde rağbet gördüğü için en ufak değişiklik yapmadan üretmeye devam eder..
Seçim jig makina mı surf mü ikiside olur ama spheros bence bir adım önde...

Mektupla

Daimi Üye

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif

Okuma Makaira 430
Shimano Ultegra 14000

Okuma makaria uzun zaman listemin başında olan bir kamıştı. Lakin kısmet olmadı.
Moderatör Erkan beyin tavsiyesi ile shimano ultegra kamışı aldım. Uygun bir makina ile takımlamak istediğimdede bütçeme göre ultegra 14000xsd makinayı aldım. Memnunmuyum. Evet.
Beklemeli avlarda kullandığım için ağırlığı hiç bir sorun teşkil etmiyor. Yedek kafası sıralı sarımı atıştaki ipi rahat boşaltması vs. çok iyi. Bu yaz bu takımla 3 kiloluk minekopu suya çarpa çarpa aldım kıyıya.
Eğer beklemeli avda kullanacaksanız okey.

Raw 2 55 ide bir araştırın diyeyim.