Hasan genc
Daimi Üye
- Adı
- Hasan
- Kan Grubu
- A Rh Pozitif
Mrb Cihan arkadaşım öcelikle hoşgeldiniz . Uzak atış konusunda malzeme uyumu kanaatimce kacınılmaz , ancak bununla beraber esas olan atış stili bence en ön plana cıkmaktadır. Tabiki bir makina size attışta fayda sağlayacak ama o zor akıntı ve su basması olayın da size negatif olarak dönebilir .Dikkat ettiyseniz Çoğu usta arkadaşlar jig makinası kullanır tabi tercih meselesi ama tavsiye edilen shimano biomaster 8000 pg , ryobi aplause 8000 , Raw 55 gibi Ama surf kullananlarda var ve derlerki yavaş salınım osalation 5 veya 10 özelliği ve sıralı sarım olanlar atıyor ama gücü yetmiyor vs ,buna bilya , kol modifikasyonuyla kapatıyorlar ama ağırlığı gideremiyorlar . Hafif olanlarda var ama çok pahalı .
Diğer konu kullanılan misina örgü kulanıyorum demişsiniz .Şimdi örgüye örgü ile şok ile örgüye mono şok ile yada direk örgü ile yapılan atışta inanın hepsi birbirinden farklı mesafelere gider kendim bizzat denemişindir . Uygun kombinasyonu deneyerek bulmalısınız .
Elinizdeki mevcut makina devir ve ağırlık olarak shimano biomaster 8000 pg ile nerdeyse aynı özelliklere sahip tir ama biomaster kullanılan malzeme teknoloji rahat sarım gibi özellikleriyle tabiki daha üstündür ama ceymar 65 te aynı işi ona yetişemese de yapar ve kafa daha geniştir.
Size neden surf Kafa ? diye soran arkadaşımız Cihan bey boğazda atışta sayılı arkadaştır. Yine meşhur adı sık sık geçen Kenan bey arkadaşımız . Bu arkadaşların kulandığı stil başüstü atış , Gerci Kenan bey arkadışımız kendine has atıyor o ayrı .Mesela sizin atış stiliniz nedir ?
Son bir nokta eklemek istiyorum Biraz uzun oldu ama artık idare edersiniz
. Bu uzak atışları yapılan yarışmalarda olsun genelde gördüğünüz videolar 125 gr ile 175 gr bilemedin 185 gr tir geneli. Ben 200 -220 gr ile yapılan atış ta öyle şampiyona mesafeleri göremedim .Bence en önemli husus iyi dizayn edilmiş ekipman ve asıl olan Atış stilidir .
Kenan bey in atışı
Mesela Cihan bey in atışı
Kalabalık ortamda atış için bu stili geliştirmeye çalışıyorum tavsiye ederim
Overhead buda Brighton cast ile benzer bunlar boğazda yapılabilir.
http://nickaway.com/PDF files/Overhead.pdf LİNKİ TIKLAYINIZ
Bu atış stilini OTG surf cuların ama gelgelelim bunu boğazda yapamazsınız
Belki yapılabilecek yer olsa olsa ya Çubukluda yada Tarabya da olur .Pendilum a girmiyorum bile .
Diğer konu kullanılan misina örgü kulanıyorum demişsiniz .Şimdi örgüye örgü ile şok ile örgüye mono şok ile yada direk örgü ile yapılan atışta inanın hepsi birbirinden farklı mesafelere gider kendim bizzat denemişindir . Uygun kombinasyonu deneyerek bulmalısınız .
Elinizdeki mevcut makina devir ve ağırlık olarak shimano biomaster 8000 pg ile nerdeyse aynı özelliklere sahip tir ama biomaster kullanılan malzeme teknoloji rahat sarım gibi özellikleriyle tabiki daha üstündür ama ceymar 65 te aynı işi ona yetişemese de yapar ve kafa daha geniştir.
Size neden surf Kafa ? diye soran arkadaşımız Cihan bey boğazda atışta sayılı arkadaştır. Yine meşhur adı sık sık geçen Kenan bey arkadaşımız . Bu arkadaşların kulandığı stil başüstü atış , Gerci Kenan bey arkadışımız kendine has atıyor o ayrı .Mesela sizin atış stiliniz nedir ?
Son bir nokta eklemek istiyorum Biraz uzun oldu ama artık idare edersiniz
Kenan bey in atışı
Mesela Cihan bey in atışı
Kalabalık ortamda atış için bu stili geliştirmeye çalışıyorum tavsiye ederim
Overhead buda Brighton cast ile benzer bunlar boğazda yapılabilir.
http://nickaway.com/PDF files/Overhead.pdf LİNKİ TIKLAYINIZ
Bu atış stilini OTG surf cuların ama gelgelelim bunu boğazda yapamazsınız
Belki yapılabilecek yer olsa olsa ya Çubukluda yada Tarabya da olur .Pendilum a girmiyorum bile .
Son düzenleme: