''surf'' Makine Ve Kamış Tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RzaFcc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

RzaFcc

Üye
Tepki
77
Ödül
23
Merhabalar..

Forumda daha önce tekneden yemli balıkçılık avcılığı için makine önerileriniz almıştım. Tayinim sebebiyle geçtiğimiz ay Çanakkale'ye taşındım ve malum kıyıdan yemli av için imkanım oluştu. Çocukluğum da kasnak ile yaptığım avı şimdi ortalama bir makine/kamış seti ile yapmak istiyorum.

Makine için 500 tl civarında bütçem var. Konu hakkında teknik yardımınıza ihtiyacım var 👍

Önceliğim ''OKUMA'' markasından devam etmek ama bütün marka önerilerine açığım.

Makinelerim..
Okuma Dead Ringer FD DRG-10
Okuma Avenger FD AV-40
Okuma Ceymar FD CXT-40
Okuma Azores Blue 9000

Son düzenleme:
Merhabalar. Kullanacağınız kurşun eğer 90-100grama kadarsa kudos green face serisini tavsiye ederim. Uç yapısı gereği çok hassas bir kamıştır. 2 adet 3.60 ve 1 adet 4.20 sini kullanıyorum. Yemli avda mükemmeldir diyebilirim. Makine olarak ta okuma ceymar 55 tavsiye ederim. Tabi bu tavsiyeler kullanacağınız avlaktan avlaga değişir. Saygılarımla bol trofeli avlar dilerim.

yemli avlanacaksanız daiwa crosscast makine tavsiye ederim. erimi çok iyi.
(link)

biraz daha bütçe arttırabilirseniz yeni croscast 2017 qd makinayı öneririm. 4000 yazdığına bakmayın kafa kısmı bayağı büyük. 15 kg drag var bir turda 106 cm sarıyor seri ve güçlü bir makine.

(link)

Merhabalar. Kullanacağınız kurşun eğer 90-100grama kadarsa kudos green face serisini tavsiye ederim. Uç yapısı gereği çok hassas bir kamıştır. 2 adet 3.60 ve 1 adet 4.20 sini kullanıyorum. Yemli avda mükemmeldir diyebilirim. Makine olarak ta okuma ceymar 55 tavsiye ederim. Tabi bu tavsiyeler kullanacağınız avlaktan avlaga değişir. Saygılarımla bol trofeli avlar dilerim.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim hocam. Daha yeni başlıyorum ama arkadaşların 50-75 gr arası kurşun kullandığını biliyorum. Dolgu uç konusunda tereddütlerim var. Mağazada bulabilirsem incelerim. 👍

yemli avlanacaksanız daiwa crosscast makine tavsiye ederim. erimi çok iyi.
(link)

biraz daha bütçe arttırabilirseniz yeni croscast 2017 qd makinayı öneririm. 4000 yazdığına bakmayın kafa kısmı bayağı büyük. 15 kg drag var bir turda 106 cm sarıyor seri ve güçlü bir makine.

(link)

Surf makineler için devir düşük olması gerektiğini okumuştum forumlarda. Daiwa Crosscast Surf 2017 4000 QD modelini görmüştüm ama devri 4.9:1 olduğu için pek dikkat etmemiştim aslında. Kullanan var mı ve yorumlarına bir bakayım, teşekkür ederim 👍

İnceleyip bilgi sahibi olabilirsin ayrıca kurşun ağırlığı olarak söylediğiniz ağırlık için bence biçilmiş kaftan

Kamış boyunu siz avlaginiza göre kendiniz belirleyeceksiniz. Benim kullandiklarim benim gittiğim avlaklara göre boylarını ben kendim belirledim. İp ucu olarak yüksek ve girintili çıkıntılı kayalardan av yapacaksanız 4.20 yok düz sahil gibi yerlerde yada mendirek gibi yerlerde av yaparsanız 3.60 yeter diye düşünüyorum ama bu yinede sizin kullanım kolaylığına avlaklara bağlı

Ayrıca bu kamışı istavrit avlarında da çok beğenerek kullaniyorum. Kullanacağınız çapari kaçlik olacaksa boy belirlenmesinde oda belirleyici bir özelliktir. Ben hiç surf kafa makine kullanmadım. Hep genel kullanım makine kullandığım için okuma ceymar 55 ve Ryobi ecusima 60 tavsiye ederim. Ecusima biraz ağır gelebilir ama gayet güçlü ve kullanışlı bir makinedir. Ayrıca benim kullandığım kombinlerde 3.60 kamista okuma Trio 40s ve öbüründen Shimano exage c5000fc var. 4.20 kamista ceymar cxt 65 var size ceymar 55 yeter diye düşünüyorum saygılarımla

Tekrardan merhabalar..

Kudos green face 390 kamış konusunda karar kılmış iken Okuma cengiz balıkçılık farkıyla yine beni çağırdı 🙂 Carbonite 390 modelini öneren arkadaşlar oldu.
Fakat şöyle bir konu var; ava gideceğim 2 arkadaşta da 250 gr atarlı kamışlar kullanıyorlar. Fakat avlarında hiç 100gr ı geçmediklerini söylediler.😵😵😵
Atar gr larına göre 2 modelininde en düşük fiyatı aşağıda belirttiğim şekilde buldum.
carbonite 390cm 80-150 gr = 330 TL
carbonite 390cm 50-100 gr = 275 TL

max 100 gr'a kadar kurşun kullanacağımı düşünürsek sizce hangisi ?

Back