Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tai Rubber

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
Gibi değil net şart:)
Aceba lar yine kafada ;)

7 gramlık lrf Tai Rubber Jig ler var
gelse gelse ne gelir diye merak ediyorum ;)
Eşkina Karagöz Mırmır vs ama meranın derin olması şartmı normal silikon gibi yüzdürülebilirmi diye istem dışı kafamda sorular oluşuyor ;)

Çünkü slowjig gibi çoğunlukla tekneden av yapılıyor !!!
hadi bakalım
Bilen biri varsa yardımcı olursa sevinirik :)

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Aceba lar yine kafada ;)

Eşkina Karagöz Mırmır vs ama meranın derin olması şartmı normal silikon gibi yüzdürülebilirmi diye istem dışı kafamda sorular oluşuyor ;)

hadi bakalım
Bizim kıyılardan atarsan Tai Rubber püskülsüz olarak geri döner. net:)

Horozbina

Daimi Üye
Adı
Bülent
Tai rubber bırakın canlı sübyeyi canlı kalamardan dahi verimli ve bu canlıları bulmak için uğraşmayacağınız yem.
Canlı jumbo karides ve canlı kalamarın kullanıldığı avlara gittim, onlara balık dokunmadığında dahi balık yakalayabileceğiniz pratik yemdir.
Sabit ağırlıklı eski kaburalara göre de daha verimlidir. Jig avı gibi yorulmazsınız. Dibe indirirken ağırlık kayıp daha önce aşağı inerken püsküller birkaç metre geride kalmakta.
Ağırlık dibi bulup siz yukarı çekerken birkaç metre sonra püsküller ve içindeki iğneler ağırlıkla birleşiyor.
Leaderi 5 metre yaparsanız aşağıda neler oluyor püsküller ağırlıktan bu kadar uzaklaşıyor mu bilemiyorum ama bu sırada balık biniyor.
5 metre yukarı çektikten sonra veya daha çok çekip tekrar ipi saldığınızda bu iki eleman yine birbirinden uzaklaşacak. Tekrar çekmeye başladığınızda veya dibe ağırlığı indirirken bunların birbirinden ayrılması sırasında mı balık püskülleri kapıyor bunu da tam olarak aşağıyı göremediğim için bilmiyorum.

Standart kaburalara ve incukularda, örnek shimano madai gibi yemlerde ağırlık ve püsküller birbirine temasta idi. Sonra Daiwa pirateste ahtapotu 5 cm uzun iple ağırlığa bağlayınca verimli bir yem oldu. Megabass da volt gibi yemlerinde ikisi arasına mesafe koydu.

Ve sonra ağırlık ve püskül veya ahtapot ağırlığın gezer kurşun gibi serbest bırakılması ile bu yem çeşidi çıktı.
Buna barbun, hanos vs bile atlıyor, koca balıklar da.
Bu nedenle küçük fakat çok sağlam iğne kullanılıyor bu yemlerde. İğneler mutlaka asist ipi ile bağlanmalı misinayı bu büyük dip balıklarının dişleri keser. İpi Owner kullanıyorum ben.
2-3 sene önce takım halinde almıştım sonra üzerinde kullanılan elemanları ayrı yerlerden alıp kendim yapmaya başladım.
Daha mı ucuza mal oldu hesaplamadım bile, amaç oyalanmak ve farklı şeyler denemek. Silikon levhaları önce balondan kestim ama güzel olmadı.
Kanji Inrtanational isimli bir yerden alıp kestim. Ecogear'da silikon yapraklar yerine takılan tenyalar var ama bunu kend suyunda saklamak gerek yoksa kuruyup minicik kalıyor. Bunun avantajı kokusu olabilir. İlla kokulu istiyorsanız Fiish firmasının Atractant isimli kremi var silikonlara ve kıllara avdan bir gece önce bunu sürebilirsiniz. Kılları daiwa kullanıyorum çok rengi var. Göbekte, daiwanın plastiklerini gözüm pek tutmadı hayabusanın fırdöndü benzeri bir ürünü var, bunu kullanıyorum. Bunda yaprak silikonun geçirildiği delik var. Göbekteki kanala sadece silikon kılları küçük çaplı hotum ile monte ediliyor. Daiwanın plastiklerinde içinde ses yapan minik bilyalı modeli de var.

Ağırlık için slow jig kamışının jig ağırlığına takılmayın mesela bende 90-180 gramlık kamış var, 350 gram gezer de kullanıyorum. Bunu akıntı durumuna göre seçiyorum. Çünkü kullandığım ipler işi garantiye almak için kalın PE2.5 ve 3 bunlar akıntıdan etkileniyor.
Kamışın bu ağırlık değeri slow jigleri kısa frekansla zıplatabilmek için. Gerçi tairabada slow jig kamışı da gerekmez. Ama makinenin iyi bir çıkrık olması çok önemli, yoksa iflahınız kesilir hele su çok derin ve balık 5 kg üstü ise.

Son düzenleme:

nerdehani?

Aktif Üye
Adı
Kaan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Aceba lar yine kafada ;)

hadi bakalım
Levrek, mırmır ve granyöz alındığına şahit oldum. Ben de edinmeyi düşünüyorum fakat maliyetinden dolayı dibi bilinmeyen merada atılacak gibi değil, takılma riski yüksek. Düz yavaş sarım yapıp tek vuruşla zıplatıyorlar.

Son düzenleme:

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Konuyu hortlatayım...
Kamıştan başladık ekipman toplamaya.
Daiwa kohga tenya game 2.06 m. 60-150 gr
Makineyi de Daiwa lexa 300 hd xsl p olarak düşünüyorum da sonra bakacaz ona...

20230330_153954.jpg
20230330_154007.jpg

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
Şimdiden hayırlı olsun,
Kiralık ev fiyatlarına örnek alayım,
En iyi tekne arkadaşın teknesi hesabı ,
Bakarsın oralara gelirim ;)

Muhayyer