Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

TAİ RUBBER

soulflyy

Üye
Adı
Ozan Özdemir
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Güzel bir açıklama olmuş, takım kuracam kamış ne alayım anlamında sormadım zaten, hem para tuzağı hem de güzelde balık aldım dediğiniz için, merak ettim ne kullandınız diye. İzmirde genelde insanlar 10-15 kişilik tur tekneleri ile sülünez mamun karides tarzı ufak yemlerle çiftlik kenarlarında avlanıyor gelen balıkta belli, meranın balık bulucunun hiç mi önemi yok sadece kamış ve makine özelinde dönüyor olay ona anlam veremedim.

Yakamoz

Daimi Üye
Adı
Kenan Ahıska
Güzel bir açıklama olmuş, takım kuracam kamış ne alayım anlamında sormadım zaten, hem para tuzağı hem de güzelde balık aldım dediğiniz için, merak ettim ne kullandınız diye. İzmirde genelde insanlar 10-15 kişilik tur tekneleri ile sülünez mamun karides tarzı ufak yemlerle çiftlik kenarlarında avlanıyor gelen balıkta belli, meranın balık bulucunun hiç mi önemi yok sadece kamış ve makine özelinde dönüyor olay ona anlam veremedim.
Kamış makine bu işi pompalayanlara para kazandırıyor. Onlarda ekmeğinin peşinde. En başta dediğim gibi kaliteli takımla avlanmak da bu işin zevkine zevk katıyor.

Balık bulucu bu tür avda olmazsa olmaz. Ama balık bulması için değil topuk yada taşlık bulması için. Çünkü balıklar büyük oranda kovukların içinde oluyor balık bulucunun kovuktaki balığı bulması mümkün değil. En az 1 metre ayrılacak ki balık bulucu görsün balığı.

Bu tür avlarda mesele balık. Dipte balık varsa ne indiren yakalarsın. Hareket eden herşeye atarlar. Sorun şu balıklar o kadar azaldı ki. Denizde balık biter mi dermiş atalar ama gel gör bitti bitecek. Sığlarda zıpkıncılar ortalarda paragatçılar derinlerde jig ve tai rubberciler balon balıkları el birliğiyle bitirdik balıkları.

Bir sinaritin bir lagosun orfozun trançanın üreyip yavru verebilmesi için 5 10 seneye hatta fazlasına ihtiyaç var. Bu çeşit balıklar bir yaşa geldikten sonra dişiye döner ve yumurta atarlar o da bir kısım balıkta 5 bir Kısım 10 sene sonra olur. Bunu düşününce bir balığın bile ne kadar önemli olduğunu anlıyor insan. Orfoz avı yasak olmasına rağmen hala ortalarda görünmüyor yıllardır. Yani yasaklar bi 10 15 sene daha sürerse Orfoz Sayısında bir artış beklenebilir. Kıyıda köşede kaian balıklar 10 seneyi doldurupdişiye döner ve yumurta atar da onların yavruları büyüyecek de.... Ölme eşeğim ölmeeee
Durumun vehameti budur.

Balık çiftlikleri etrafında yapılan balıkçılık değil. Günü kurtarma. Civa ve diğer ağır metaller dolu çöp artıklarını yemeye gelen balıkları avlayıp çocuklarına yediren insan en büyük kötülüğü yapıyor evlatlarına.

soulflyy

Üye
Adı
Ozan Özdemir
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Dün deneme fırsatı buldum, aylar önce bir kaç slider edinmiştim, hafif yumuşak bir kamış arayışı içindeydim, mağazanın birinde kamışları incelerken hem tai rubber da denerim hem yemli avlarda da kullanılır diye düşündüğüm için bir tane edindim. Yanımdaki arkadaşım yemle devamlı balık çekerken boş boş slider indir kaldır saatlerce sabredemedim, belki bir yerde yanlış yaptım belki denediğim 4-5 mera uygun değildi bilemiyorum, balık bulucu olmadığı için amacım trofe falan değildi zaten, mercan çupra vs de alınabildiği söylendiği için o tarz balıklar için denemeler yaptım 1 kere bile tık demedi. Yemli ava döndüm 4-5 kilo balığımı tutup geldim.

Yakamoz

Daimi Üye
Adı
Kenan Ahıska
Dün deneme fırsatı buldum, aylar önce bir kaç slider edinmiştim, hafif yumuşak bir kamış arayışı içindeydim, mağazanın birinde kamışları incelerken hem tai rubber da denerim hem yemli avlarda da kullanılır diye düşündüğüm için bir tane edindim. Yanımdaki arkadaşım yemle devamlı balık çekerken boş boş slider indir kaldır saatlerce sabredemedim, belki bir yerde yanlış yaptım belki denediğim 4-5 mera uygun değildi bilemiyorum, balık bulucu olmadığı için amacım trofe falan değildi zaten, mercan çupra vs de alınabildiği söylendiği için o tarz balıklar için denemeler yaptım 1 kere bile tık demedi. Yemli ava döndüm 4-5 kilo balığımı tutup geldim.
Zannediyorum çiftliklerin yakınında denedin. Eğer öyleyse mera kesinlikle uygun değil. Sonuç normal. Çupra alıyor ama kilo üstü 2 3 kiloluk çupraların akım zamanı 1 ay av veriyor. Yemle alınan 300 gr lık çupralar bu yöntemle avlanması çok zordur.

soulflyy

Üye
Adı
Ozan Özdemir
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@Yakamoz çiftlik kenarı av yapmadım, dediğiniz gibi olabilir kiloluk balıklar yoktu

erkanenginn

Aktif Üye
100 tl lik basit bir bot kamışı ve okuma dead ringer 5000 lik makıneyle oldukca fazla antenlı mercan sınarıt ve tranca yakaladım ve hala daha kullanıyorum. siz yeterkı balığın olduğu meraları bilin. eğer balık olmayan merada avlanıyorsanız hiç bir takım iş yapmaz. ben genellıkle ıyı balık yapan meraları bıldıgımden bu stıll ıle balık aldım. almadan once dibe herzaman sardalya ındırırım bır posetın ıcınde bıraz koku yapsın dıye sonrası balıgın ılgısını cekecek renklerde skırt ındırmek. kısaca bınlerce tl verıp kamıs makına almanın pek gerek oldıgını dusunmuyorum yeterkı elınızdekı takıma hakım olmayı kaloma acıp kapatmayı ve balığı derınde bıraz yormayı oyalamayı becersın takımlarınız yeter zaten sonrasında dıp balıkları malum şişip yukarı kendılerı cıkıyolar.

alperselvi

Yeni Üye
Adı
Alper Selvi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Öncelikle herkese merhaba.
Başlığı bugün gördüm ve üye olarak naçizane tecrübelerimi ilgili arkadaşlara aktarmak isterim.
50 Yaşındayım ve yaklaşık yedi yaşımdan itibaren her fırsatta gerek olta, gerekse zıpkınla balık avlamakla ilgili biraz tecrübe edindim.
Ayrıca yazacaklarım ve tecrübe ettiğim hususlar kullandığım disipline, takıma, meraya, yer ve zamana göre farklılıklar arz edebileceği gibi balık konusunda çok daha usta ve duayen isimlerin kendi tecrübeleri de, benim bildiklerime ışık tutacaktır.
Amatör balıkçı olarak hepimizin önceliği bu işin keyfini yaşamak ve her fırsatta oltamızı suya atmaktan geçiyor. Tabi bunu yaparken de nihai hedef olarak trofe balık yakalamak işin Nirvana’sı. Bu da doyumsuz bir av keyfi yaşamamızı beraberinde getiriyor.
Aslında olta balıkçılığı, maddi olarak bakıldığında ciddi bir külfet üzerine kurulu ve herkesin de kendince bu işe ayırdığı bir bütçe var.
Sizler gibi benim de her türlü malzeme ile balık yakalamışlığım var ancak TAI RUBBER disiplinini ayrı bir yere koymam gerekiyor. Derinlerden dikey jiglerlede balık aradım. Aksiyon vermek için kollarınız ağrır, akşam dayak yemiş gibi olursunuz. Dip sırtısıda çektim. Derinliği kestirmek, ağırlığı ayarlamak, canlı yem bulmak, sürekli dolaşmak vs. zor iş. Dip silikonları, ağır jighead kullanmak buda bir yere kadar.
Tai rubber disiplini ile av yapacaksanız;
Kullanacağınız kamışınız ,meranızın derinlik ve akıntı durumuna göre indireceğiniz kabura jig ağırlık limitleri içerisinde ve hedef balıklarınızı çekebilecek ip misinenin PE cinsinden kalınlık değerlerine uygun bir TAİ RUBBER KAMIŞI olmalı.
Sıklıkla sorulan soru:
Kabura jigi başka bir kamışla indirsem ne fark eder?
Tai rubber kamışlar yapıları gereği aksiyonu kendisi veren, tasma atmayı gerektirmeyen ,helezonik halkalar ile donatılmış, fast aksiyonlu ve titanyum ağırlıklı imal edilmiş oldukça hassas kamışlardır. Öyleki balığı çekerken bakışın boyutuna bakmaksızın size LRF avı tadı verir. Tabi makinelerde bunlara uygun ve hedef balığınızı çıkarabilecek drag gücüne sahip makinelerin arasından seçilmelidir.
Bir başka konuda tai rubber jiglerin eteklerinde asist iplere bağlanmış iki adet kısa pala düz ve nispeten küçük kancanın balığı çekip çekemeyeceğidir. Bu kancalar karbon malzemeden mamül olduklarından oldukça güçlü ve çok ağır trofeleri dahi çıkartabilecek mukavemetlere sahiptirler.( Bizzat tarafımca tecrübe edilmiştir.)
Her şeye rağmen başka bir kamış ve makine tai rubber jig ile balık alır ama balığı çıkartabilir mi ona bakmakta fayda var. Eğer bir noktadan takımınız patlarsa en çok üzüldüğünüz balığı kaybetmek mi, jigi kaybetmek mi, motorun sıyırması mı, yoksa kopan misinaya bağlı hat kaybı mı olur.
Bu konuda ,şansın her zaman hazırlıklı insanlardan yana olduğunu söyleyebilirim.
Hepinize saygılarımı sunuyorum.
Bol trofeli avlar.

jaas

Aktif Üye
Adı
Yavuz
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Yakamoz isimli arkadaş gayet güzel ve açıklayıcı biçimde anlatmış zaten olayı. Yeterli ekipman olmadığı sürece ne yaparsanız boşuna. Malesef olta takımıyla bitmiyor iş. İyi bir balık bulucu en önemli kriterdir sonrasında üstünde durabilmek için bölgenize göre minnkota gerekir ki balığı yazdırdığınızda üstünde durabilin yoksa siz jig veya rubber ı attınız dibe inişi zaten kaç dakika sürecek birde üzerine akıntı varsa nereye gidecek. Uzun lafın kısası doğru ekipman olupta balığı yazdırdığınızda önüne ne atsanız atlamaması için bir neden yok. Jige de atlar kalmarada atlar rubber a da atlar. Yeterki verimli taş bulun.

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Yakamoz isimli arkadaş gayet güzel ve açıklayıcı biçimde anlatmış zaten olayı. Yeterli ekipman olmadığı sürece ne yaparsanız boşuna. Malesef olta takımıyla bitmiyor iş. İyi bir balık bulucu en önemli kriterdir sonrasında üstünde durabilmek için bölgenize göre minnkota gerekir ki balığı yazdırdığınızda üstünde durabilin yoksa siz jig veya rubber ı attınız dibe inişi zaten kaç dakika sürecek birde üzerine akıntı varsa nereye gidecek. Uzun lafın kısası doğru ekipman olupta balığı yazdırdığınızda önüne ne atsanız atlamaması için bir neden yok. Jige de atlar kalmarada atlar rubber a da atlar. Yeterki verimli taş bulun.
Böyle böyle bitiricez balığı inşallah
balık bulucular minkotalar radarlar uydular kazıyın kökünü. Üç beş balık kaldı zaten.