Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tatlısu Kefali Av Teknikleri

alperserttas

Aktif Üye
Adı
Alper
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Alper kardeşim fotoğraftaki yakaladığın balığın kasana olduğuna eminmisin.? bana " içi kara , sakaryadakı yerel adı " şiraz gibi geldı .yuzgeç yapısı ve özellikle kafa ve ağız yapısı farklı geldı . bazen meps,e gelır . yemede nadir gelır, yemli tutulacaksa yosunla tutulur.
Abi karabükte kilyos çayından tuttum. Çay balığı diyolar. Ben de tatlısu kefali diye düşündüm açıkçası.

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Ersin hemşerim seninle bir gün tanışmak isterim inşallah. Bu bahar sezon açılınca inş. Musait olursan billikte bir av bile yapabiliriz eğer Çorumda olursan.

Ayrıca başlığa hitaben Tatlisu kefalini yayın balığı için canlı yem olarak kullanabilir miyiz ?
Ben bir sefer denedim ama kaçırdım galiba ama yayın mi aldı yoksa başka balık mı bilemiyorum.

26onur26

Üye
Adı
H. Onur
Kan Grubu
A Rh Negatif
Evet Cihan Bey geceleri 2-3 günde bir istavrite gidiyorum. Çimentoya 1 senedir de sahtelerle fln avlanıyoz :)

Spinlevrek

Daimi Üye
Adı
İbrahim
Kan Grubu
A Rh Pozitif
abi meps ile karabükte tuttuğum balığı atayım sana. yıl 2014 olması lazım. yaz ayında dizlerime kadar suyun içindeydim. akıntıya doğru atıp çok yavaşça sarım yaptım. suyun akıntısı ile hızlıca dönüyor zaten bu mepsler. yalnız bazısında kanca kısmı tüylü olanlar var ben onların verimi düşürdüğünü düşünüyorum. 2 numara idi mepps de. (mepps resmi temsili). sadltam emanet gibi duruyordu elimde. yani onu 40-80gram 2,70 kamış ile atınca ucunu hissedemiyordum. balık vurduğu anda efsane bi hareketle çekmişti. bence porsukta da bunlardan vardır. sadece daha zamanı değil.
Kasna çok mücadeleci bir balık. Ben sadece 250 gr lik tuttum çok zevkliydi. Kiloluğunu düşünemiyorum.

alperserttas

Aktif Üye
Adı
Alper
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kasna çok mücadeleci bir balık. Ben sadece 250 gr lik tuttum çok zevkliydi. Kiloluğunu düşünemiyorum.
abi o benim resim attığım balık kasna balığı mıdır. bizde çay balığı da deniyor. tam olarak ne tutmuşum ben :D ilk sayfada sanırım resim eklemiştim.

26onur26

Üye
Adı
H. Onur
Kan Grubu
A Rh Negatif
abi o benim resim attığım balık kasna balığı mıdır. bizde çay balığı da deniyor. tam olarak ne tutmuşum ben :D ilk sayfada sanırım resim eklemiştim.
Kardeşim tuttuğun balık kasna. Ayrıyetten tatlı su kefali, kepenez ve akbalık olarak da adlandırılıyor.

cihan drums

Daimi Üye
Adı
cihan
S.a onur Merhaba öncelikle belirteyim o balığı ben değil çok heyecanlı bir amca oltası kırıldıktan sonra suya atlamak suretiyle aldı rahat 3 kilonun üstünde bir kefal idi , ben 3 kg kefal ile kırmam kırılmaz da zaten , amca ya Kalama dedim o ne dedi koştum ama kamış çık etti geçmiş olsun amca şunu tut dedi tuttum pantolon tişört derken direk daldı aldı balığı ben hayatım boyunca denizde öyle iri kefal görmedim çimento tesisinin köprünün ordan düz devam et en sonu zaten kuytu sessiz bir yer bildiğim kadarıyla yemlememişlerdi çok tehlikeli bir yem olan somun ekmekle alındı balık☺...