Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tekne Için Set Önerisi

ugursamsa

Aktif Üye
Adı
Uğur
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Çıkrık makine Bizim kullandığımız makinelere kıyasla çok güçlüdür. Benim kullandığım abu Garcia çıkrık kalmamasını doğru ayarlayica 3-4 kiloluk balıkları kolu boşta çevirir gibi alıyor. Çekiş gücü olarak endişeniz olmasın. Hali hazırda fligen, biomaster 8000 pg ve buls eye kullanan biri olarak teknede kesinlikle çıkrık makine tavsiye edebilirim. Av türüne göre hızlı sarim, yavaş sarım istediğiniz türde çıkrık bulabilirsiniz. Benim yaşadığım her hangi bir dezavantaj olmadı.Teknede çıkrık makina ile çapari, yemli, slow jig gibi av türlerinde hiç bir sıkıntı yaşamadım
Araştırıyorum abi bir yandan. Acemiler için teknede 'kılavuz şaşarsa hepsi birbirine girer ve av boyunca düzeltemezsin' gibi bir şey okudum. Var mı öyle bir risk?

Cüneyt Hoca

Daimi Üye
Adı
Cüneyt YILMAZ
Araştırıyorum abi bir yandan. Acemiler için teknede 'kılavuz şaşarsa hepsi birbirine girer ve av boyunca düzeltemezsin' gibi bir şey okudum. Var mı öyle bir risk?
Ben böyle bir şey yaşamadım. Fakat senin gibi bende benzer şeyler okudum. Ancak kılavuzu olmayan çıkrık makinelerde var. Ayrıca bazı şeyleri de yaşayarak öğrenmek gerekir diye düşünüyorum. Belki bir iki defa dolaştırıp tecrübe kazanabiliriz. Normal makinaları kullanırken hiç mi hata yapmadık.

ugursamsa

Aktif Üye
Adı
Uğur
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Ben böyle bir şey yaşamadım. Fakat senin gibi bende benzer şeyler okudum. Ancak kılavuzu olmayan çıkrık makinelerde var. Ayrıca bazı şeyleri de yaşayarak öğrenmek gerekir diye düşünüyorum. Belki bir iki defa dolaştırıp tecrübe kazanabiliriz. Normal makinaları kullanırken hiç mi hata yapmadık.
Decathlon'daki set kılavuzlu mu acaba? Bilgi olarak yazmamışlar, nasıl anlaşılıyor bilemedim.

Cüneyt Hoca

Daimi Üye
Adı
Cüneyt YILMAZ
Fotoğraftan anladığım kadarıyla kılavuzu var gibi.

ugursamsa

Aktif Üye
Adı
Uğur
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Sanırım çıkrık için daha vaktim var, şimdilik kendime göre kara düzende devam edeyim ben. Kamış ve makina önerilerine açığım...

Fisher07

Daimi Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Sadece makine anlamında penn pursuit 2 5000 veya 6000 modeline bir göz atın... şahsen kullanmışlığım var çok sağlam makine! shimano exage 6000 veya yeni seri nexave 5000 modellerinide inceleyin derim!

KingOfTheOttoman

Yeni Üye
Adı
Hakan Yıldız
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Kamış Için:daiwa sensor palangrotte 120 cm seb h121h-af
Makina Için:shimano ax 4000 fp öneririm ben kullanıyorum memnunum hemde sizin için ekonomik olur

ugursamsa

Aktif Üye
Adı
Uğur
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Kamış Için:daiwa sensor palangrotte 120 cm seb h121h-af
Makina Için:shimano ax 4000 fp öneririm ben kullanıyorum memnunum hemde sizin için ekonomik olur
Shimano ax 4000 elimde var zaten, sadece kamış yeterli oluyor bu durumda. Makina için Trio S55 yeterli olur diyenler de var. Hiç makinaya girmesem mi o zaman karar veremedim.

KingOfTheOttoman

Yeni Üye
Adı
Hakan Yıldız
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Shimano ax 4000 elimde var zaten, sadece kamış yeterli oluyor bu durumda. Makina için Trio S55 yeterli olur diyenler de var. Hiç makinaya girmesem mi o zaman karar veremedim.
Makinaya boş yere girip para harcama derim elindeki shimano ax 4000 fp yeterince işini görür kamış olarak orta sertlikte daiwa sensor palangrotte 120 cm tek parça kamış kullanımı çok rahat ve saglamligi iyi

ilhany

Aktif Üye
Adı
İLHAN
Kan Grubu
O Rh Negatif
Trabucco Achab XP 180 cm 200 gr kullanıyorum. 180 cm teknede benim için biraz uzun ve kontrolü biraz sorun oluyor ama Squid stick 165 cm almadığıma pişman olduğum bir kamış. Görüp incelediğim bir kamış ve bence tekneden dip balığı için çok çok iyi bir kamış. Daha iyileri tabii ki vardır ama bu yeterli ve çok iyi. Bir inceleyin derim

Son düzenleme: