sivola
Yeni Üye
- Adı
- Coşkun Candaş
- Kan Grubu
- A Rh Pozitif
Bak kardeşim...Kamış için de minimum 1,65 olsun hatta 1,80 daha ideal..Ters akıntıda avantajın olur tekne altına takım giderse..Ben jig kamışını ( okuma cedros speed jig tek parça 1,80 ) yemli de de kullanıyordum..Okuma raw la birlikte işimi görüyordu...Lakin taşımak sorun..Sonra iki parçalı fazla bütçeli olmayan dolgu 1,80 lik kamışlarda işimi gördü ( yemli için).. Yani jig veya şırtı (troling) tarzı av yamayacaksan 100 tl ye kadar fiyatlı farklı markaların dolgu 1,80 iki parça kamışları işini fazlasıyla görür...Ryobi exusima demiş bir arkadas ..Kullanan var bayağı teknede ben yorum yapamam..Ben sadece aynı firmanın üretiği Ryobi Guangwai 6000 diye bir makine ( 412 gr ) ile okuma ceymar 55 ( 392 gr) her iki makineyi de yemli de kullandım... Okuma raw ile 80-100 metre derinlikten 250 gr kurşunu bile rahat zorlanmadan çekerken, diğer iki makine ile ancak; 125-150 gr kurşunla, 30-40 kulaçtan rahat kullanma imkanı var...Yani özetle alacaksan bir defa al..Hem 30-40 kulaçta 150 gr kurşunla bile rahat çekiş sağlasın..Hemde akıntı olduğunda 70-80 kulaç meralarda 200-250 gr kurşunla rahat çekiş yapacağın makine olsun..Bu dediklerimi raw 2 sağlıyor. ( 60 lık ama ağır 650 gr) ... Relixi denemedim ama 70 -80 metrede jig avında kullanılan bir videosu var nette..Binen balık tahmini 20-25 kg arası..Yani anlayacağın normal yemli de derin suda bile uçurur diye düşünüyorum..Jig ise keyfine kalmış...