Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Teknede Kullanılacak Makina Ve Kamış Önerisi Için Yardım

sivola

Yeni Üye
Adı
Coşkun Candaş
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bak kardeşim...Kamış için de minimum 1,65 olsun hatta 1,80 daha ideal..Ters akıntıda avantajın olur tekne altına takım giderse..Ben jig kamışını ( okuma cedros speed jig tek parça 1,80 ) yemli de de kullanıyordum..Okuma raw la birlikte işimi görüyordu...Lakin taşımak sorun..Sonra iki parçalı fazla bütçeli olmayan dolgu 1,80 lik kamışlarda işimi gördü ( yemli için).. Yani jig veya şırtı (troling) tarzı av yamayacaksan 100 tl ye kadar fiyatlı farklı markaların dolgu 1,80 iki parça kamışları işini fazlasıyla görür...Ryobi exusima demiş bir arkadas ..Kullanan var bayağı teknede ben yorum yapamam..Ben sadece aynı firmanın üretiği Ryobi Guangwai 6000 diye bir makine ( 412 gr ) ile okuma ceymar 55 ( 392 gr) her iki makineyi de yemli de kullandım... Okuma raw ile 80-100 metre derinlikten 250 gr kurşunu bile rahat zorlanmadan çekerken, diğer iki makine ile ancak; 125-150 gr kurşunla, 30-40 kulaçtan rahat kullanma imkanı var...Yani özetle alacaksan bir defa al..Hem 30-40 kulaçta 150 gr kurşunla bile rahat çekiş sağlasın..Hemde akıntı olduğunda 70-80 kulaç meralarda 200-250 gr kurşunla rahat çekiş yapacağın makine olsun..Bu dediklerimi raw 2 sağlıyor. ( 60 lık ama ağır 650 gr) ... Relixi denemedim ama 70 -80 metrede jig avında kullanılan bir videosu var nette..Binen balık tahmini 20-25 kg arası..Yani anlayacağın normal yemli de derin suda bile uçurur diye düşünüyorum..Jig ise keyfine kalmış...

Sercan_01

Daimi Üye
Adı
Sercan M.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bak kardeşim...Kamış için de minimum 1,65 olsun hatta 1,80 daha ideal..Ters akıntıda avantajın olur tekne altına takım giderse..Ben jig kamışını ( okuma cedros speed jig tek parça 1,80 ) yemli de de kullanıyordum..Okuma raw la birlikte işimi görüyordu...Lakin taşımak sorun..Sonra iki parçalı fazla bütçeli olmayan dolgu 1,80 lik kamışlarda işimi gördü ( yemli için).. Yani jig veya şırtı (troling) tarzı av yamayacaksan 100 tl ye kadar fiyatlı farklı markaların dolgu 1,80 iki parça kamışları işini fazlasıyla görür...Ryobi exusima demiş bir arkadas ..Kullanan var bayağı teknede ben yorum yapamam..Ben sadece aynı firmanın üretiği Ryobi Guangwai 6000 diye bir makine ( 412 gr ) ile okuma ceymar 55 ( 392 gr) her iki makineyi de yemli de kullandım... Okuma raw ile 80-100 metre derinlikten 250 gr kurşunu bile rahat zorlanmadan çekerken, diğer iki makine ile ancak; 125-150 gr kurşunla, 30-40 kulaçtan rahat kullanma imkanı var...Yani özetle alacaksan bir defa al..Hem 30-40 kulaçta 150 gr kurşunla bile rahat çekiş sağlasın..Hemde akıntı olduğunda 70-80 kulaç meralarda 200-250 gr kurşunla rahat çekiş yapacağın makine olsun..Bu dediklerimi raw 2 sağlıyor. ( 60 lık ama ağır 650 gr) ... Relixi denemedim ama 70 -80 metrede jig avında kullanılan bir videosu var nette..Binen balık tahmini 20-25 kg arası..Yani anlayacağın normal yemli de derin suda bile uçurur diye düşünüyorum..Jig ise keyfine kalmış...
Okuma Sarasota 180 cm ile Ceymar 55 i kombinlesem hem jig hem yemlide teknede rahatça avlanırım o zaman abi.Çünkü derinlik genelde max 55 derinliğe gidiyorum ve 100,113 gram kullaniyorum kurşun abi.Genelde de zaten Canlı sardalya, fileto falan yapıp kullanacagım.Lüfere atacağım zaman kursun takmicam.Jig de arasira atarim abi..Ceymar 55 ten memnuniyetin ne abi ?

Sercan_01

Daimi Üye
Adı
Sercan M.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
2 tane remixonun dolgu kamışı var abi 165 cm..Ceymar 40 ile kullanıyorum teknede şuan makinam yok diye :) Spinde kullandıgım için yormamak istiyorum makinayi

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
ceymar 55 jig makinesi değil yorar sizi teknede. düşük devirli makinelere bakmak lazım.

Sercan_01

Daimi Üye
Adı
Sercan M.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
ceymar 55 jig makinesi değil yorar sizi teknede. düşük devirli makinelere bakmak lazım.
Jig makinası olmadığını biliyorum abi.Fakat can sıkıntısından jig de yaparım diye uzun süre değil, kısa süreli..Siz ne tavsiye edersiniz ? Lüfer akya avında falan kullanamaz mıyım ceymar 55. i

sivola

Yeni Üye
Adı
Coşkun Candaş
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ben tüm söyleyeceklerimi söyledim..Karar tercih senin Ceymar dip yemli tamam demiştim.. Ama ila okuma ya takıldın ve çift yönlü kullanayım diyorsan cedrosa da bak derim..Hem yemli hemde jig okuma cedros 65 / 4-8-1 devir 500 gr...Raw 2 65 de aynı devirde ama 685 gr.. Yani raw cedrosun ağabeyi ve bir tık üstü...Cedrosta Ceymarın bir hata iki tık üstü ve ağabeyi..Fiyatlar malum karar senin.. Ha param var dersen raw 2 55 her türlü işini görür...Ben çok kullanmayacağım için relixi aldım...

serdarcetin

Yeni Üye
Adı
Serdar Çetin
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Merhaba arkadaşlar.

Daiwa Laguna 20 LT 3000C spin için kullandığım makinayı tekne avı için almayı düşündüğüm Fujin deepking 180cm 60-180gr bot kamışı ile kullanabilir miyim?

Şuan ona ayrı makine alacak bütçe ayıramıyorum maalesef. Yanıtlarınız için teşekkürler.

Sercan_01

Daimi Üye
Adı
Sercan M.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Vay bee zaman su gibi akıp gitmiş. 3 sene önce neler sormuşum, şimdi elimde ne makinalar ne kamışlar var. Sivola abi okuyunca duygulandım. Çünkü şimdi senin bana yaptığını ben yeni başlayan kardeşlerime yapıyorum. Sıkılmadan, hep doğru bilgi vermeye çalışıyorum. Kal sağlıcakla abi

unsala

Yeni Üye
Adı
Aykut
Raw 2 mi aldın? Hangi makineyi tavsiye ediyorsun.