Tekneniz ve Memnuniyetiniz

Merhaba arkadaşlar ,
Konu gerçekten ilginç ve bütün sayfaları baştan sonuna kadar okudum. Anlayabildiğim kadarı ile "zaptinamumkun" kullanıcı isimli arkadaş konuyla yakından ilgili ve epey de araştırıyor. Konuya çok güzel renk katmış. Kendisine ve katılan herkese çok teşekkür ederim.

Ben de bir deniz aracı almak istiorum ama kararsızım. Bot ile polyester tekne arasında karar vermek için araştırıyorum. Sadece balık avlama amaçlı olacak benim aracım. Gezinti veya aile teknesi benim işimi görmez. Hava patlak olmadığı sürece epey de açılabilecek (7 mil -15 mil). Değerli forum üyelerine sormak istiyorum ;direksiyonlu (remote control'lu) 4,2 ile 5 metre arasındaki kaliteli bir şişme bota 40-70 bg bir motor takarsak , forumda bahsi geçen teknelere karşı nasıl bir dezavantajı olabilir ?

Zaptinamumkun arkadaş benim gibi açık denizde avlanma hayranı.Zellanda da bu aluminium teknelerin yanı sıra ,açıklarda jetski de kullanıyorlar. (link) .

Selamlar Açılan bu konunun bu günlere kadar gelmesi çok güzel ama sorduğunuz soruya hiç cevap verecek biri olmaması bir o kadar çok üzücü. Basit bir şekilde fikrimi paylaşayım. Aracınız var ise, söylediğiniz millere gitmek istiyorsanız,acizane benim fikrimdir, botu unutun fiber tekne ve römork sizin için ideal olacaktır. Eğer konuya dönüp okuyacak olursanız derinlemesine artısını eksisini paylaşabiliriz. Yolladığınız Linke gelince benimde uzun zamandır takip ettiğim bir stil..

Saygılar

(link)

Sonunda memlektimizde aliminyum tekne imalatına başlandı.skcmarine her halde sektör boşluğunu farketmiş olacakki bu işe soyunmuşlar. Havalar düzelince showroom'larına gidicem şimdilik sadece 4.50 uzunluğundaki sb4.50 modelinin telefon ile fiyatını aldım 13000 tl olduğunu bildirdiler.

(link)

(link)

Sonunda memlektimizde aliminyum tekne imalatına başlandı.skcmarine her halde sektör boşluğunu farketmiş olacakki bu işe soyunmuşlar. Havalar düzelince showroom'larına gidicem şimdilik sadece 4.50 uzunluğundaki sb4.50 modelinin telefon ile fiyatını aldım 13000 tl olduğunu bildirdiler.

(link)

bu aliminyum tekneler denize elverişlimi peki dengesi nasıl fiberlere benzer özelliği varmı

Aluminyum tekneler fibere göre çok daha dayanıklı ve hafif olduğu için çok daha süratlidir. Ancak 4.50 boyda fiber teknelerin 5.000 lira olduğu düşünülürse, aluminyum tekne için 13.000-lira yüksek bir fiyat. Aluminyum teknelerin tercih edilmesi için 7.000- lira civarı bir fiyatta olması gerekiyor.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bu aliminyum tekneler denize elverişlimi peki dengesi nasıl fiberlere benzer özelliği varmı

Güney afrika Yeni Zelanda ve Avustralya'da büyük çoğunluk aliminyum tekne kullanmaktadırlar. Adamların en doğal havası 4 - 5 fibere göre aliminyum tekne çok daha dayanıklı ve sürarli tek kusuru fibere göre biraz daha ses yapması.

Aluminyum tekneler fibere göre çok daha dayanıklı ve hafif olduğu için çok daha süratlidir. Ancak 4.50 boyda fiber teknelerin 5.000 lira olduğu düşünülürse, aluminyum tekne için 13.000-lira yüksek bir fiyat. Aluminyum teknelerin tercih edilmesi için 7.000- lira civarı bir fiyatta olması gerekiyor.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kesinlikle doğru Memleketimde her şeyde olduğu gibi aliminyum tekne fiyatında'da ***unu çıkarmışız.

15 gün önce Balıkesir/Havran da akdeniz kompozit ten 4.95 tam kamaralı tekne aldım teknemin genişliği 195 cm bursa'da yaşıyorum internet üzerinden kamaralı tekne ararken gördüm dizaynı çok hoşuma gitti kendinden su tahliyesi oluşu beni etkileyen en önemli unsur oldu telefonla aradım fiyatta pazarlık yaptıktan sonra siparişimi verdim firma yetkilisi ufuk usta isterseniz liman kaydını da yaptırıp öyle teslim edelim dediler tamam dedim ve 1 haftada tekneyi teslim etti.firma sürekli hazırla tekne bulunduruyormuş.telefonumdaki sorun yüzünden fotoğraf yükleyemiyorum bana mail gönderdikleri fotoğrafı paylaşıyorum

(link)

Evet bende araniza yeni katiliyorum ve teknemde bu dostlar
Princess rain
1f7e13be06b766341a7946af4e3a3e9e.jpg
73de7a637d3774baf913ead917cd2967.jpg
ca704715b4d68db2dee6a7dc42e04993.jpg

Öncelikle herkese hayırlı günler diliyorum,
1421392_10152025303404395_1672170540_n.jpg
1462169_10152046831999395_1911319533_n.jpg
1481123_10152046831989395_1239615906_n.jpg
IMG_20140329_140749.jpg
Bu konu açıldığında ben hala tekne arıyordum 🙂 Şimdi teknemle denizin tadını çıkartmaya çalışıyorum.
Teknemle ilgili sorunum yok. İlk teknem ve gayet memnunum. Kısaca şöyle söylersem sanırım fikir olabilir. 110*65 ebatında bir masa ve 4 arkadaş ( çanta kova yiyecekler dahil ) rahat bir av yapabiliyoruz. 👍

Öncelikle herkese hayırlı günler diliyorum,
7848 dosyayı görüntüle
7849 dosyayı görüntüle
7850 dosyayı görüntüle
7851 dosyayı görüntüle
Bu konu açıldığında ben hala tekne arıyordum 🙂 Şimdi teknemle denizin tadını çıkartmaya çalışıyorum.
Teknemle ilgili sorunum yok. İlk teknem ve gayet memnunum. Kısaca şöyle söylersem sanırım fikir olabilir. 110*65 ebatında bir masa ve 4 arkadaş ( çanta kova yiyecekler dahil ) rahat bir av yapabiliyoruz. 👍
Sizin önceki mesajlarınızı okumuştum. Bayağı bir araştırma yapmışsınız. (link) acaba tavsiye edilir bir tekne midir. Bana temiz ve bakımlı göründü fiyatı ne olmalı acaba, tavsiye edilirse.

Back