Temiz Sıfır Ayarında Bim Trofe Taşıma Torbası

Birisi de şunu yazmıştı. "Parasını verip aldığım üründe firmanın reklamı olamaz. Ya düz poşet verirler ya da reklam parasını"
mantıklı aslında.

bu poşet paraları şeffaf bir şekilde orman bakanlığında toplansa ve yerine ağaç dikilse verdiğim paraya zerre acımam.

Ben uygulamayı doğru buluyorum. Ancak sadece poşeti paralı yapmakla olmaz. Adım adımdır. Ama aldığımız tüm ürünler, plastik ambalajla geliyor ki bunlar poşetin çok çok üzerinde miktarlarda oluyor.
Bizim bir atık yönetim sistemimiz yok. Olsa bile uyan yok. Cam, Plastik, Kağıt ve evsel atık olarak çöplerimizi ayırmalı ve ayrılmış atık noktalarına koymalıyız. Bunlar toplanıp geri dönüştürülürse çok ciddi ekonomik gelir elde edilir ve oldukça çevre dostu bir iş olur. Atıklar aslında çok değerlidir. Atığınızı azaltıp yönettiğiniz sürece gerek işte gerek evde çok karlı hale gelirsiniz.

Poşeti 25 kuruş yapınca sorun çözülmüş oldu mu? daha bu çok konuşulur.
1 ocak sabahı Bim'e gittim ekmek yoğurt süt falan aldım. Kasadaki, poşet istermisiniz diye sorunca yok istemem, poşete para vermem dedim. Aldığım yoğurt ve sütü ekmek poşetine koydum çıktım. Ekmek poşeti bedava, aklınızda olsun. Sağlam kalmış eski poşetleri arabada bulundurmakta da fayda var. 🙂
Ancak şahsi fikrim market poşetine 25 kuruş koymakla olmaz çevreyi korumak. Sadece poşet mi kirlilik yaratan, ambalajların tamamı plastik değil mi? pet şişe, yoğurt, süt, sıvı deterjan vs vs saymakla bitmez, bunları geri dönüşüme yollamanın daha modern bir yolunu bulmak lazım. Çöpe at ordan toplasınlar değil.

Burada yapılan uygulamanın kılıfı çevre koruma olarak görünüyor. Ama bence bu iş çevreden ziyade ranta dönüyor. Marketlerin ekmeğine yağ sürülüyor. Naylon satarak değilde, toplayarak daha iyi sonuç alırlar. 10 kuruştan geri toplasınlar bakalım hangisi daha etkili olacak.

10 sene evvel Belarusta 5 ay kalmıştım Belarustada poşetler paralı ilk başta çok tuhafıma gitmişti sonra alışıp yanımızda poşet taşımaya başlamıştık, orada bide marketlerde verilen poşetler bizim burada mağazalarda verilen çanta tipi poşetler kolay kolay yırtılmıyordu uzun süre kullanıyorduk üzerinde marka reklam falanda yoktu, bizim poşetler çabuk delinip yırtılıyorlar

Back