Temiz Sıfır Ayarında Bim Trofe Taşıma Torbası

Normal marketlerin yani bim a101 gibi buyuk olmayan kucuk esnafin kullandigi posetleri toptan alirsaniz tanesi 6 kurusa geliyor. O zaman bunlar neden 25 kurusa satiyor?

En buyuk sorunumuz cop torbasi olacak. Bim posetlerini cop torbasi yapmayan yoktur. Artik 15 tanesi 3-5 tl ye satilan ozel cop torbasina donus olacak.

Satilan 25 kurusluk posetin eger yanlis soylenmedi ise. 15 kurusu devlet aliyo 10 kurus is yerine kaliyomus. Bunun 18 kdv si gelir vergisi derken zaten satan adama zarari olacak.

Ayrica evet avrupada insanlars kese kagidi ile hersey veriliyor. Yani meyve alan kisi posete koymuyor. Kese kagidi ile meyvesjni de aliyo. Bizde uygulama tamamen hatali. Sadece birilerinin cebini doldurmak amac
devlete giden bu para ile ne yapılıyor acaba çevreci bir fona aktarılıyor mu merak ettim?

Normal marketlerin yani bim a101 gibi buyuk olmayan kucuk esnafin kullandigi posetleri toptan alirsaniz tanesi 6 kurusa geliyor. O zaman bunlar neden 25 kurusa satiyor?

En buyuk sorunumuz cop torbasi olacak. Bim posetlerini cop torbasi yapmayan yoktur. Artik 15 tanesi 3-5 tl ye satilan ozel cop torbasina donus olacak.
aynen çoğumuz çöp kovasına market poşetlerini geçiriyorduk şimdi mecbur hazır poşet kullanacaz
bu çöp poşeti olarak paketli satılanlar doğada çözünüyor mu acaba ?

Bu iş külliyen yanlış.

Bize parayla satılan torbalar aslında bedava verilmesi gereken incelikte. Hemen hemen tüm marketlerin poşetleri aşırı zayıf ve dipleri delik.
İş çevre korumaya gelince ben uzun yıllardan beri çöplerimi evde ayrıştırıyorum. Geri dönüşebilecek her türlü plastik, naylon, metal, cam vs gibi tüm maddeleri geri dönüşüm noktalarına atıyorum. Asıl yapılması gereken şey de aslında bu. Geri dönüşüm noktalarını çoğaltmak ve bu konuda bilinç oluşturmak. Daha da iyisi Avrupa'daki gibi dönüştürdüğünüz ürünlere göre size ödeme yapan sistemler kurmak.
Ayrıca benim arabamda bir adet file yıllardan beri mevcut ama bunu sürekli yanınızda taşımak pek de mümkün değil. Üstelik tek alışverişimiz marketlerden de yapmıyoruz ki. Hemen hemen her kent meydanında sıra sıra şarküteri, kasap, sakatatçı, tatlıcı vs gibi esnaf diye nitelenen dükkanlarla dolu. Her gün birinden bir şey alma ihtiyacı hissediyoruz mutlaka. Yaşamın, yaşamanın gereği bu. Sürekli nasıl taşıyalım şimdi biz bu fileleri, bez çantaları. Olacak iş mi.. Küçük esnafın vereceği o torbalar da paralı olmayacak mı? Soruyorum ama laf olsun diye. Bugün Sirkeci'de Mısır Çarşısının yan tarafındaki dükkanlardan birinden alışveriş ettim ve 25 kuruşu da paşa paşa ödedim. 🙁 Hem de bayaa bir para ödedim.

Eğer hükümet gerçekten çevre duyarlılığı için bu kararı almışsa yapılacak son şeyi en baştan yapmış durumda. Bana göre ilk başta yapılacak iş parti malzemeleri satan dükkanları ele almak olurdu. Bu dükkanlardaki ürünler tam bir çevre düşmanı.

Back