Temiz Sıfır Ayarında Bim Trofe Taşıma Torbası

Bizim çocukluğumuzda poşet yoktu, hatırlamıyorum. File torbalar vardı. Çarşıya pazara bu filelerle gidilir gelinirdi. Yer de kaplamazdı ceplerde. Kesekağıdı kullanırdı esnaflar. Şimdi o filelerden bulsam alacağım yine.
Bim'e gelmişti geçen hafta 2.95TL ama anında tükenmiş. Eşim kendi örecek şimdi.

Burada yapılan uygulamanın kılıfı çevre koruma olarak görünüyor. Ama bence bu iş çevreden ziyade ranta dönüyor. Marketlerin ekmeğine yağ sürülüyor. Naylon satarak değilde, toplayarak daha iyi sonuç alırlar. 10 kuruştan geri toplasınlar bakalım hangisi daha etkili olacak.
Bence paralı olması daha doğru. Bir atığı azaltmanın en iyi yolu onu hiç yaratmamaktır. Paralı olunca tüketim azalacaktır. Poşet alıp almamak bizlerin tercihine bırakılmış.
Tabi bunu tüm çevre sorunlarının çözümü gibi görmemek lazım. Küçük bir adımdır.
Bozcaada'da poşet kullanılmıyor. Parayla bile yok. Adanın temizliğine büyük katkısı var. Çünkü çok rüzgar alan bir yer ve muhtemelen geçmiş dönemde yaz sonu her yer uçuşan poşetlerle doluydu ki bu yola gidilmiş. Adanın çoğu yerini gezdim ve o poşet kirliliğini görmediğime çok memnun oldum.

Burada yapılan uygulamanın kılıfı çevre koruma olarak görünüyor. Ama bence bu iş çevreden ziyade ranta dönüyor. Marketlerin ekmeğine yağ sürülüyor. Naylon satarak değilde, toplayarak daha iyi sonuç alırlar. 10 kuruştan geri toplasınlar bakalım hangisi daha etkili olacak.

Kesınlıkle haklısın ben basit bir hesap yaptım bu konu ile ilgili 8000bin şubesi olan x marketin market başına 300 poşet satması 300*0.25=75tl
75*8000= 600.000 TL yazıyla. ALTIYÜZBİN TL

Çevreyi koruyalım kesinlikle katılıyorum ama bu şekilde değil bilinçsiz insan her zamana bilinçsizdir.

elimde az kullanılmış sadece deneme amaçlı deniz kenarında açılmış A101 poşeti var takas düşünürmüsün altını üstünü konuşuruz ?

Bence paralı olması daha doğru. Bir atığı azaltmanın en iyi yolu onu hiç yaratmamaktır. Paralı olunca tüketim azalacaktır. Poşet alıp almamak bizlerin tercihine bırakılmış.
Tabi bunu tüm çevre sorunlarının çözümü gibi görmemek lazım. Küçük bir adımdır.
Bozcaada'da poşet kullanılmıyor. Parayla bile yok. Adanın temizliğine büyük katkısı var. Çünkü çok rüzgar alan bir yer ve muhtemelen geçmiş dönemde yaz sonu her yer uçuşan poşetlerle doluydu ki bu yola gidilmiş. Adanın çoğu yerini gezdim ve o poşet kirliliğini görmediğime çok memnun oldum.
Geri toplamak daha mantıklı geliyor. Depozitolu binlerce şişe toplanıyor. Neden bu kanunu fırsata çevirenleri izleyelim.

Back