Temiz Sıfır Ayarında Bim Trofe Taşıma Torbası

haftasonu TRTBELGESEL kanalında poşetler ile ilgi bir belgesel vardı . eğer bulabilirseniz muhakkak izleyin derim. ben çok etkilendim
poşet konusunda daha hassas hissediyorum kendimi bu belgeselden sonra
Bende izledim aynı belgeseli. Herkesinde izlemesi gereken bir belgesel. Özellikle de poşetin parayla satılma nedenini kavrayamayıp 25 kuruş çok pahalı biraz daha ucu olsun diyenlerin 🙂

haftasonu TRTBELGESEL kanalında poşetler ile ilgi bir belgesel vardı . eğer bulabilirseniz muhakkak izleyin derim. ben çok etkilendim
poşet konusunda daha hassas hissediyorum kendimi bu belgeselden sonra
Evet güzel belgesel. Poşet ve plastiğin zararını çok güzel anlatıyor. Tavsiye ederim herkese.

Bu arada, ilk günden %70 azalma olmuş poşet kullanilimda. Garip olan büyük ve küçük poşet ayni fiyat. Bugün 101'den bir süt aldım sadece, manav reyonundan poşet kaptım ona koydum 🙂 Manav, ekmek reyonlarında poşet ücretsiz.

Gönül ister ki poşet tümden yasaklansın, tüm plastik ürünler de depozitolu olsun. Mavi kapak toplayıp ki kanun buna izin veriyor bunu toplaması gereken plastik şişe niyetine sayılmasın. Geri kazanım katkı payı ödüyorsam toplanan paranın sadece bu işe harcanmasını istemek de hakkım.

Sorun poşetin paralı olması değil asıl sorun işin ranta çevrilmesi!! Azıcık düşünsek neler atık diye sigara jelatininden filtresine o plastik şişeler kapaklar selpaklar sayamadığım onca şey bunların hepsini paraverip aldık ama hepsi atık sen bütün plastikleri geri dönüşüm yapıp, kullanımı azaltmak için üretimi bırakman gerekirken (bu sadece Türkiye değil tüm dünya için söylüyorum) işi farklı mecralara getirirsen konu çok yanlış yerlere sapar.

Tamam poşet paralı olsun ama alternatif olarak büyük kese kağıtları koysunlar çevreye zararsız bizde aldıklarımızı o kese kağıtlarıyla taşıyalım birileri rant elde edecek diye yapılmasın madem bir uygulama yapılıyor bu bize eziyet haline getirilmesin alt yapısı hazırlanıp o şekilde uygulansın .

eskiden gazete kagıdından kese de yapılırdı , hatta televizyonda nasıl yapılacağını anlatan video da cıkmıştı ,
gerçi şimdi o imkan da pek yok gaztelerin satış rakamları ortada 🙂 tabi kagıt kese de ormanlara zarar.

en iyisi cebimizde yer kaplamayan file tarzı şeyler taşımak.

ayrıca marketlerden alınan poşet paralarının geri dönüşüm alanında kullanılacağına da pek inanmıyorum ,
25 kurusa satılan poşetleri devlet 10 kuruşa geri alsa sokakta bitane poşet göremezsiniz . aradı fark ile de geri dönüşüm yapsa harika olur ama nerdeee

Satilan 25 kurusluk posetin eger yanlis soylenmedi ise. 15 kurusu devlet aliyo 10 kurus is yerine kaliyomus. Bunun 18 kdv si gelir vergisi derken zaten satan adama zarari olacak.

Ayrica evet avrupada insanlars kese kagidi ile hersey veriliyor. Yani meyve alan kisi posete koymuyor. Kese kagidi ile meyvesjni de aliyo. Bizde uygulama tamamen hatali. Sadece birilerinin cebini doldurmak amac

Back