Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

gurayt

Üye
Adı
Güray T.
Hocam sizle alakalı değil ben başıma gelen ve duyduğum birkaç bişey söyleyeyim. Bu amaçla kurulan Facebook üzerindeki bir mecrada merada çupra olduğu söylendi (Karadeniz) bir hafta sonra zıpkıncılar gece dalarak kökünü kuruttu. Yine aynı şekilde mera paylaşıldı dinamitlendi aynı mera kendine geldi kışın kıyıya ağ atıldı oltacıların sahteleri ağlara takıldı (kasten yapmışlar takılan sahteleri av bayine satmışlar sonradan öğrendik). Sizde hak verirsiniz ki bu tarz paylaşımlar maalesef hep iyi niyetli insanların eline geçmiyor.
İşte durum vaziyet bu vaziyette. Ve ben artık kimseye sormuyorum. Sonuç olarak bu hobiyi ben ticari amaçla değil zevk amacıyla yapiyorum. Ailemle güzel vakit geçirmek için yapiyorum. O gün balik yakalamişim yada yakalamamışim cokta umrumda olmuyor açıkcası. Keyif alıyormuyum ona bakıyorum. Daha yeni başladığim içinde çok fazla skorumda yok. Yakaladiğim küçük balığıda heycana kapılmadan hemen suya iade. Fakat gün geçtikce biraz büyük kucük farketmeden yakala bırak mantiğını bensimeye başladım.

06NEFES06

Üye
Adı
isa
Selamınaleyküm bilgi tabiki paylaşılmalı ama ( ama) ne yazıkki bizim insanımız daha o bilince ulaşamadı balık olan gölü bulduğunda olta yerine yasal ve hakkaniyet olmayan yöntemlerle gölü kurutmanın derdinde amac kurutmak mı yoksa yaşatmakmı?

Fatalbooz

Aktif Üye
Adı
Onur bozkus
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Türkiye Kiyi seridindeki butun liman ve liman icleri bir numarali avlak meralaridir. ikinci sirayi bolgelerdiki genel bilindik meralar alir bu bilgiyide kimse saklamaz rahatca ulasilir. Son olarak bölgelerdeki bakir meralar 3ncu sirayi alir. Bu meralar genel paylasilirsa inan bir sonraki gun talan edilecektir. Bi sonraki gun gittiginde sansliysan yer bulurda tanimadigin adamla omuz omuza olta atarsin, cunku oraya gelenlerin %90 nin amaci ac gozlulukten olacaktir.

06NEFES06

Üye
Adı
isa
Bu konuyla ilgili kısa bir anımı anlatayım müsadenizle Ankaranin KAHRAMANKAZAN ilçesinde küçük bakir göletler vardır.Dışardan bir grup geldi bizde gölette oltyla balık tutuyoruz.Adamlar sanki babasının göleti gibi rahat arabadan ağı çıkardı botu çıkardı ağ gerecek.Hayırdır ne iş dedik adam rahat balık tutmaya geldik demezmi. Hemen jandarmayı aradım ağlarına ve notlarına el konuldu tabi suya girmelerini bekledim.Tam bir suç üstü oldu yani bu tip durumlar çok yaşanacak duyarlı olmadığımız taktirde saygılar.

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Saygıdeğer forum üyeleri,
Ülkemizdeki tüm avlanma bölgeleri ile ilgili büyük bir arşiv yapıp herkesin hizmetine sunmak istiyorum. O yüzden foruma üye oldum. Sizlerden ricam bulunduğunuz bölgelerdeki balık tutulan bölgeleri buraya yazarak büyük bir arşiv yapmak. Her bölgedeki her şehirdeki kıyılar, göller akarsular ve hangi balık türleri avlanabildiğini buraya yazmanız.Desteklerinizi bekliyorum.

edit : SARCASM amaçlı yazılmış bir mesajdı ancak bazı üyelerimzde algı sıkıntısı yaşandı sanırım..

Son düzenleme:

06NEFES06

Üye
Adı
isa
Ben bildiklerimi yazayım listeye eklerseniz sevinirim.

Alibeyköy barajı : Sudak , büyük ağızlı levrek , meksika yılan balığı ve iri boy kerevit çıkıyor.

Sazlı bosna Barajı : Trofe yayın ( catfish ) çıkıyor.75lb misina öneriliyor.

Küçükçekmece : Aralık ayında kofana havyar bırakmaya geliyor 15 günlük bir peryot mevcut , av raporları gelince spinciler trofe av yapıyor.

Büyükçekmece : spin ile trofe turna avı için herkesin ilk tercihi..baitcasting sistem öneriliyor.

edit : adminlerden uyarı geldi , özel avlak yerlerini paylaşmamam üzerine.Ama sevgili abilerim bilgi paylaştıkça çoğalır , amatör balıkçılığı desteklememiz lazım.

06NEFES06

Üye
Adı
isa
Bu sayede amatör balıkçılığı desteklemek yerine şahsi fikrim baltalamis olursun .Amatör balıkçı arkadaşlar bilgiyi her yerden bulur ama kötü niyetli insanlara amatör balıkçılığı daha çabuk bitirmeleri için fırsat vermiş olursun diye düşünüyorum saygılar.

Adı
arif mutlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ben bildiklerimi yazayım listeye eklerseniz sevinirim.

Alibeyköy barajı : Sudak , büyük ağızlı levrek , meksika yılan balığı ve iri boy kerevit çıkıyor.

Sazlı bosna Barajı : Trofe yayın ( catfish ) çıkıyor.75lb misina öneriliyor.

Küçükçekmece : Aralık ayında kofana havyar bırakmaya geliyor 15 günlük bir peryot mevcut , av raporları gelince spinciler trofe av yapıyor.

Büyükçekmece : spin ile trofe turna avı için herkesin ilk tercihi..baitcasting sistem öneriliyor.

edit : adminlerden uyarı geldi , özel avlak yerlerini paylaşmamam üzerine.Ama sevgili abilerim bilgi paylaştıkça çoğalır , amatör balıkçılığı desteklememiz lazım.
Sizin bu yaptığınız katliama davetiye çıkartmaktır iyi niyetli olabilirsiniz ama insanlar öyle değil sadece sudaki balığa değil gittiği bölgede verdiği zararları ileriki zamanlarda görüp benimde böyle olmasında katkım var diyeceğinizi hatırlatırım