Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
İşte durum vaziyet bu vaziyette. Ve ben artık kimseye sormuyorum. Sonuç olarak bu hobiyi ben ticari amaçla değil zevk amacıyla yapiyorum. Ailemle güzel vakit geçirmek için yapiyorum. O gün balik yakalamişim yada yakalamamışim cokta umrumda olmuyor açıkcası. Keyif alıyormuyum ona bakıyorum. Daha yeni başladığim içinde çok fazla skorumda yok. Yakaladiğim küçük balığıda heycana kapılmadan hemen suya iade. Fakat gün geçtikce biraz büyük kucük farketmeden yakala bırak mantiğını bensimeye başladım.Hocam sizle alakalı değil ben başıma gelen ve duyduğum birkaç bişey söyleyeyim. Bu amaçla kurulan Facebook üzerindeki bir mecrada merada çupra olduğu söylendi (Karadeniz) bir hafta sonra zıpkıncılar gece dalarak kökünü kuruttu. Yine aynı şekilde mera paylaşıldı dinamitlendi aynı mera kendine geldi kışın kıyıya ağ atıldı oltacıların sahteleri ağlara takıldı (kasten yapmışlar takılan sahteleri av bayine satmışlar sonradan öğrendik). Sizde hak verirsiniz ki bu tarz paylaşımlar maalesef hep iyi niyetli insanların eline geçmiyor.
Saygıdeğer forum üyeleri,
Ülkemizdeki tüm avlanma bölgeleri ile ilgili büyük bir arşiv yapıp herkesin hizmetine sunmak istiyorum. O yüzden foruma üye oldum. Sizlerden ricam bulunduğunuz bölgelerdeki balık tutulan bölgeleri buraya yazarak büyük bir arşiv yapmak. Her bölgedeki her şehirdeki kıyılar, göller akarsular ve hangi balık türleri avlanabildiğini buraya yazmanız.Desteklerinizi bekliyorum.
Ben bildiklerimi yazayım listeye eklerseniz sevinirim.
Alibeyköy barajı : Sudak , büyük ağızlı levrek , meksika yılan balığı ve iri boy kerevit çıkıyor.
Sazlı bosna Barajı : Trofe yayın ( catfish ) çıkıyor.75lb misina öneriliyor.
Küçükçekmece : Aralık ayında kofana havyar bırakmaya geliyor 15 günlük bir peryot mevcut , av raporları gelince spinciler trofe av yapıyor.
Büyükçekmece : spin ile trofe turna avı için herkesin ilk tercihi..baitcasting sistem öneriliyor.
edit : adminlerden uyarı geldi , özel avlak yerlerini paylaşmamam üzerine.Ama sevgili abilerim bilgi paylaştıkça çoğalır , amatör balıkçılığı desteklememiz lazım.
Sizin bu yaptığınız katliama davetiye çıkartmaktır iyi niyetli olabilirsiniz ama insanlar öyle değil sadece sudaki balığa değil gittiği bölgede verdiği zararları ileriki zamanlarda görüp benimde böyle olmasında katkım var diyeceğinizi hatırlatırımBen bildiklerimi yazayım listeye eklerseniz sevinirim.
Alibeyköy barajı : Sudak , büyük ağızlı levrek , meksika yılan balığı ve iri boy kerevit çıkıyor.
Sazlı bosna Barajı : Trofe yayın ( catfish ) çıkıyor.75lb misina öneriliyor.
Küçükçekmece : Aralık ayında kofana havyar bırakmaya geliyor 15 günlük bir peryot mevcut , av raporları gelince spinciler trofe av yapıyor.
Büyükçekmece : spin ile trofe turna avı için herkesin ilk tercihi..baitcasting sistem öneriliyor.
edit : adminlerden uyarı geldi , özel avlak yerlerini paylaşmamam üzerine.Ama sevgili abilerim bilgi paylaştıkça çoğalır , amatör balıkçılığı desteklememiz lazım.