Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Anladım, ışıkla alakalı söylediğiniz şeyi daha önce hiç düşünmemiştim gerçekten çok doğru.Turnada güneş doğduktan sonra öğlene kadar ve güneş batmaya yakın akşam suyunda güzel balıklar aldım. Güneş tam tepedeyken verim biraz düşüyor. Bir de şöyle bir etken var; kaşık atacaksak, güneş ışınlarına tam dik olarak atış yapılmalı. Diyelim ki yüzümüz suya dönükken saat 3 yönendeyse, saat 9 yönüne doğru atış yapılmalı. Bu şekilde kaşığın yüzeyi ışığı tam dik aldığı için çok daha parlak, yanarlı dönerli hal alıyor. Bu da balık tarafından fark edilebilirliği ve cazibeyi artırıyor. En çok verimi kaşıkla aldım, elbette silikon-sahtede de bu yöntem kullanılabiliyor.
Turna avında önemli olan kısım, nereye attığını ve balığın nerede olabileceğini bilmektir. Turna, çoğu zaman sazlık diplerinde yatar ve avını bekler. Dibi otluk olduğunu bildiğimiz yerleri nokta atışıyla bulmak önemlidir. Bu da rüzgarsız bir havada en olağan hale gelir. Bu sebepten, rüzgarsız havada daha çok vuruş ve balık aldım.
Aynen öyle sessiz olmak çok önemli. Hatta örnek olarak yapılan yarışmalarda normalden daha az balık tutulur sesten dolayıBen öğleden sonra akşam arası güneşli ve durgun havaları tercih ederim,spin ile saz önünde iyi verim alınır,hafif kaşıklar kullandığımızda trofeler yemin peşinde suyu yarmaya başladığında çok keyifli oluyor.Hava durumu kadar önemli birşey de mümkün olduğu kadar sessiz olmaktır.