Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı BİLGİ PAYLAŞIMI

agaydemir

Aktif Üye
Adı
Aydın Aydemir
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba Arkadaslar

bizim bu bölgede izmarit durumu nedir? Deneyen var mı?

sessizdenizci

Daimi Üye
Bugün iş çıkışı sahile şöyle bir baktım. Kartal tarafında tık yok. Pendik tarafında ise gevrek gülüşler eşliğinde serçe parmaktan daha küçük tek tük kraçaları kovalara atanlar vardı.

Mavis dediginiz eskina mi yoksa izmaritmi

GT-N7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Turuncu

Aktif Üye
Adı
Tamer
Mavis dediginiz eskina mi yoksa izmaritmi

Mavis dedikleri izmarit.

Ispari de bol bu sene kucuk igne ve yem olarak karides yada midye.
Yeni moda LRF kamisla trofe heycani yasatiyor.

Bu sene Eskina'yi perisan ettiler genelde 5 cm olani bile kovaya atanlar vardi.
Aslinda bu aylarda baslamak lazim avina havyarini yeni dokmus oluyor hayvan.
Mart ayinda avina basladiklarindan su anda Eskina falan yok ortalikta

O boylqrdaki baligi sanki yemeyi beceriyorlar. Sonrada ortalikta ahkam kesiyorlar o balik boyle bu balik boyle herseyin bir usulu, bir duzeni var. Ben bir kac kere uyardimda herkesin soyleyecegi birsey var...

Turuncu

Aktif Üye
Adı
Tamer
O boylqrdaki baligi sanki yemeyi beceriyorlar. Sonrada ortalikta ahkam kesiyorlar o balik boyle bu balik boyle herseyin bir usulu, bir duzeni var. Ben bir kac kere uyardimda herkesin soyleyecegi birsey var...

Bosver karisma seneye gorurler baligi. Bazen soruyorum naptin yakaladiklarini
falan diye kimi kediye veriyor, kimi bakkala veriyor oda bu ne boyle kapkara
siyah balik ustu sumuksu kaygan sivi kapli yenmez deyip cöpe atiyorlar.

Hic dusunmek yok. Ya senin tuttugun bir canli eko duzen denilen birsey var, hadi onu gectik bari bir kere ureme imkani ver .serce parmagim kadar kiracayi napcan. Saygi dogustan verilmez kazanilir.

senihcan

Daimi Üye
Adı
Senih Can Kardeş
Hocam bilgilendirmede önemli . Avlanan bir çok insan ne avladığını o balığın ne kadar büyüdüğünü cinsinin ne olduğunu bilmiyor . Tabi bu ancak %40 lık kesimdir .%60 bilipde önemsemiyor. Ama en azından %40ının bilgilendirilmesi lazım geçen dikkatimi çeken bir cetvel vardı . 80 cmlik bir cetvel var ve hangi balığın hangi boydan sonra tutulabileceği yazıyor cetvelin üzerine koyup balığa göre alıkoyup veya salıyorsun. Üzerinde balık resimleride var ufaktan diye hatırlıyorum. Bu tarz şeylerin sahilde balık malzemesi dükkanlarında her müşteriye verilmesi gerek bence . Ne kadar insan bilinçlenirse okadar iyi olur . Son yaptığım avlarda bir çok kişiye ufak balıkları geri salmasını sağladım . Biraz uğraşmak gerekiyor vicdan yaptırmak lazım bilerek tutanlar içinde. Direk tepkili yaklaşınca ters tepiyor çünkü . Birde keşke belediye her bölgede geniş avlanma alanları yapıp bölgede çıkan balıklar ve limitleri ile ilgili levhalar assalar. Yurt dışında görmüştüm iskelelerde balık limitleri ve yasak balık resimleri var. Tutanlar için yanında ne kadar cezası var oda yazıyor . Mesela hiç unutmuyorum 2000 yılındaydı dil balığı tutmuştum dayım çabuk geri at denize diye yanıma koştu ne olduğunu şaşırdım . Sonra bana levhayı gösterdi cezası 800 dolardı. Cezaların da balık ve türüne göre şekillenip gerçekten cazdırıcı hale gelmesi gerek birazda .

O bahswttigin cervel ucretsiz verilse insanlar girgir samata saparak ne yaptiklarinin farkina varirlar o iyi dusunce