Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı BİLGİ PAYLAŞIMI

B

BS Okuru

Misafir
Marine traffic sitesinden balıkçı gemilerini işaretleyip yerlerini inceleyin, nerede yoğunlaşmışlarsa balık orada demektir ona göre hareket edersiniz

Dumanla haberleşme cihazından haspelkader gönderildi

ozcantekin

Üye
Adı
özcan tekin
Farklı bir yaklaşım, ilk defa duydum, öğrenmek için soruyorum buradi mantık nedir, neden teknelerin yoğunluğuna balık geliyor, tekne atıkları falan mı??

Marine traffic sitesinden balıkçı gemilerini işaretleyip yerlerini inceleyin, nerede yoğunlaşmışlarsa balık orada demektir ona göre hareket edersiniz

ozcantekin

Üye
Adı
özcan tekin
Balıkçı tekneleri, biz kayıkla açılırken roro gemilerinin etrafında güzel balık alırdık,

Balığı bulanların yanına git hesabı, teşekkürler.

B

BS Okuru

Misafir
Balıkçı tekneleri malum sonarla balık arayıp buldukları yerde ağı boşaltıyorlar yada onlarda birbirini takip edip balık bulanın yanına yanaşıyorlar böylece bu bahsettiğim siteden takip ederseniz teknelerin yoğunlaştığı bölgelerde balık ve katliam olduğu fikrini çıkartıyorum kendi adıma

ozcantekin

Üye
Adı
özcan tekin
Ben izmit körfezinde avlanıyorum, öyle büyük profesyonel balıkçı tekneleri bulunmuyor, amatör kiralanan kayıklarla avlanıyorlar, bu kayıkları bu site göstermez heralde demi... çok mu ütopik düşündüm :) ??

Balıkçı tekneleri malum sonarla balık arayıp buldukları yerde ağı boşaltıyorlar yada onlarda birbirini takip edip balık bulanın yanına yanaşıyorlar böylece bu bahsettiğim siteden takip ederseniz teknelerin yoğunlaştığı bölgelerde balık ve katliam olduğu fikrini çıkartıyorum kendi adıma

B

BS Okuru

Misafir
belli boyun üzerindeki tekneler kendilerini belirten bir cihaz takmak zorundalar diye biliyorum, herhangi bir kaza yada arıza durumunda da yerlerini gösterebilmek amaçlı. küçük kayıklarda bu olmaz ama dediğiniz gibi ütopik düşünüp 4.5 metrelik kayığa bile takılmaz mı takılır :)

ozcantekin

Üye
Adı
özcan tekin
Balıkçıları, kayıkçıların yoğun olduğu yere git teorisini herkes gibi bende çok denedim, kimi zaman çok ieşe yaradı kimi zamanda sürü psikolojisi ile gidip evdeki bulgurdan olup :) hazırda tuttuğum balığın yerini de kaybettim. İnsan oğlu işte nefis hep daha fazlasını istiyor :))) , paylaşımların için teşekkür ederim.

Zafer61

Aktif Üye
Adı
Pendik
Kan Grubu
B Rh Negatif
Üstadlar selamlar..
Bugün malzeme aldığım mağazada birkaç üstad ile sohbet ettim sohbette kendilerine çubuklu tarafında kıyıdan avlanmakta olduğumu söyleyince ne işin var oralarda dediklerinde burda balıkmı var dedim.Onlarda Pendik Maltepe sahil hattının mayıs ayı ile beraber çok güzel istavrit yaptığını söylediler.dükkan sahibi hemen 3.90 lık kamış ve okuma ceymar 40 satmaya kalktı surf olmaz bu kıyılarda dedi:)orda bulunan eski ustalardan biri neden olmasın surf süper olur dedi sonra bir anda sustu..sizlerin görüşleri nelerdir merak ettim.teşekkür ederim şimdiden