Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı Bilgi Paylaşımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hunter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Enteresandır teknelerden yana da olumsuz - verimsiz av raporları gelmeye devam ediyor. Yani ben şahsen hiç şahit olmadım ki açık suda en azından istavrit olmasın?!? Bunun gerekçesini çok merak ediyorum açıkçası.
Az biraz ufak mezgit ve tek tük istavrit alıyormuş açılan arkadaşlar.

Ben de bugün deniz su seviyesi umarım yükselmiştir diyerek Kalamış civarlarında eşkina denemesi gerçekleştireceğim. Ama eğer su hala sığ ise şansım bir hayli az olacaktır.

Enteresandır teknelerden yana da olumsuz - verimsiz av raporları gelmeye devam ediyor. Yani ben şahsen hiç şahit olmadım ki açık suda en azından istavrit olmasın?!? Bunun gerekçesini çok merak ediyorum açıkçası.

Ben de bugün deniz su seviyesi umarım yükselmiştir diyerek Kalamış civarlarında eşkina denemesi gerçekleştireceğim. Ama eğer su hala sığ ise şansım bir hayli az olacaktır.

Hocam anladığım kadarıyla deniz seviyesi dünden çok farklı değil. Bugün 23:00 civarında deniz günlük zirvesini yapacak ama yine de alçak gelebilir. Bugünün saat 11:00'e kadar olan verilerini de paylaşayım:

1758718156913.png

Yani 22-23 eylül ile benzer bir seviye bekleyebilirsiniz.

rastgele

Dün ikindi ve akşama dair tekneden gelen rapora göre 13 adet istavrit alabilmiş arkadaş.
Çok ama çok enteresan. Yılın 12 ayı tekne ile kesintisiz av veren istavrit bu sene ortalıkta yok.
Bilmeyen ya da düzenli takip edenler adına yinelemekte fayda var, bu yaz bizim bu hat son 20-30 senenin açık ara en verimsiz istavrit sezonunu geçirmiş. Hatta çoğu gece sıfır çekerek eve dönülmüş.

(Öğrenilen geçmiş zaman eki kullanarak yazdım çünkü şahsen bu yazı Ege'de av yaparak geçirdiğim ve uzunca bir süre Tuzla-Kadıköy hattında olmadığım için verimsizliğe dair raporları bizim ekipten öğreniyordum.)

Kefaller kıyıya dönmüş gibi. Cuma ve cumartesi şafak sonrasında 9'ar kefal, bugün de yine 1-2 saatte 3 kefal alabildim. Her nasılsa deniz daha da çekilmiş, 2 senedir bu kadarını hiç görmemiştim.

Bu sahil hattında kanocu teröründen muzdarip başka biri var mı? Akşam-sabah, uzak-yakın fark etmiyor ve bağırıp uyarsak bile görünen şamandırayı hiç umursamıyorlar. Kimi zaman bulunduğum yere 10 metre mesafeden geçiyorlar. Küreğe misina dolandığında durma devam et diyen mi dersin, aa ip takılmış lan diyip gülen mi dersin. Kocaman denizde neden kıyıya bu kadar yakın gittiklerine anlam veremiyorum. Kanocuların geçmediği bir yer de yok ki gidip orada atayım.

İş bilen kanocu şamandıraya yaklaşınca kürekleri 10-15 saniye kaldırtıp herhangi bir takılmayı önlüyor ama çoğu kanocu umursamıyor.

Son düzenleme:
Kefaller kıyıya dönmüş gibi. Cuma ve cumartesi şafak sonrasında 9'ar kefal, bugün de yine 1-2 saatte 3 kefal alabildim. Her nasılsa deniz daha da çekilmiş, 2 senedir bu kadarını hiç görmemiştim.

Bu sahil hattında kanocu teröründen muzdarip başka biri var mı? Akşam-sabah, uzak-yakın fark etmiyor ve bağırıp uyarsak bile görünen şamandırayı hiç umursamıyorlar. Kimi zaman bulunduğum yere 10 metre mesafeden geçiyorlar. Küreğe misina dolandığında durma devam et diyen mi dersin, aa ip takılmış lan diyip gülen mi dersin. Kocaman denizde neden kıyıya bu kadar yakın gittiklerine anlam veremiyorum. Kanocuların geçmediği bir yer de yok ki gidip orada atayım.

İş bilen kanocu şamandıraya yaklaşınca kürekleri 10-15 saniye kaldırtıp herhangi bir takılmayı önlüyor ama çoğu kanocu umursamıyor.
Bizim milletin en büyük sorunu diğer kişilerin alanlarına saygı olmayışı emin ol kano üstündeki de koca denizde burayı mı bulmuş olta atacak , bıktık bu olta atanlardan diye sitem ediyordur 🙂
Boğazda kurşun arkası yaptığımız meranın önünden de kano sürüşü yapıyorlar meranın eyt lileri gidip görüştü artık önümüzden hızlı geçiyorlar onlar geçerken de merada dan atış yapılmıyor en azından saygı çerçevesinde kazaların da önüne geçilmiş oluyor malzeme kaybetmek sorun değil de 200 gr üstü kurşun çok tatsız olaylara sebebiyet verebilir di

Bizim milletin en büyük sorunu diğer kişilerin alanlarına saygı olmayışı emin ol kano üstündeki de koca denizde burayı mı bulmuş olta atacak , bıktık bu olta atanlardan diye sitem ediyordur 🙂
Boğazda kurşun arkası yaptığımız meranın önünden de kano sürüşü yapıyorlar meranın eyt lileri gidip görüştü artık önümüzden hızlı geçiyorlar onlar geçerken de merada dan atış yapılmıyor en azından saygı çerçevesinde kazaların da önüne geçilmiş oluyor malzeme kaybetmek sorun değil de 200 gr üstü kurşun çok tatsız olaylara sebebiyet verebilir di

Tam da dediğiniz gibi. İki grubun da bazı fedakarlıklar yapması lazım ki uyumlu bir şekilde herkes işine baksın. Ama gel gör ki ben kanolar geçecekken atış yapmamaya, kanoların çıkış yaptığı yerlerin yakınında ava gitmemeye ve kano gelirken oltamı çekmeye gayret etsem de bu kıyıya aşırı aşırı yakın hareket edenler yokmuşuz gibi davranıyor. Hadi 10 metre yakınımıza geldi, bir kürek kaldırma nezaketi gösterse şamandıranın yanından geçerken? Geçen gün bir abimiz iki oltayla kıbrıs atıyordu, oltanın birini daha çekemeden ikinci kıbrısına çarptılar da neyse ki bir dolanma olmadı. Adamın attığını mesafe de 10 metre yani, gidip 100 metreye atıyor, 50 metreden geçen kano ipi doluyor gibi bir durum yok. En sonunda kavga çıkacak.

Back