Bugün yine sıkıntıdan suadiyede bir dip yoklaması yapayım dedim. 2/0 iğnelere yağlı tavuk eti/derisini solucan gibi takıp 100-125 gram kurşunlarla uzağa çalıştım. 2 saat kadar bir denemem oldu. Kocaman yemimi yutmayı başaran bir karışlık gelincik suya iade. Onun dışında yine vuruş dahi yok. Yem bulabilsem eşkina deneyeceğim ama suların yüksekliği ve kaygan yosunlar normal yerlerimden teke çıkarmamı engelliyor.
Nedense dalgakıran yakınlarında geceleyin zaman zaman zarganalar toplanıyor. Bugün aynı yerde 15-20 civarında zarganayı ışıkla zıplattım, zıplamayan da daha bir sürü vardır gibi geliyor. Hepsi kıyıya en fazla 25 metre mesafedeydi. Acaba bunları gece kandırmak için bir yöntem var mıdır? Hiç deneyen var mı?
31 Ocak edit: Maalesef bu sefer sadece 1-2 zargana görebildim ve hiçbiri oltaya gelmedi. Hava düne kıyasla çok daha soğuk olduğu için herhalde pek zargana yoktu.
4 Şubat edit: Gün batımından itibaren 2-3 saat çin kurdu ve kalamar ile minekop denedik. Ufacık 2 vuruş dışında hiç aksiyon yoktu. Üçlü dip takımına ekmek takıp atan bir arkadaş 1 kefal aldı, söylediğine göre günde 1-2 tane tutabiliyormuş. Yine kefal deneme vakti gibi.
7 Şubat edit: Gece 11-1 arası karides ve çinkurduyla suadiye'de yine dip takımıyla deneme yaptım. 1 vuruş dışında yine aksiyon yoktu. Öte yandan yakınlarda bolca gümüş ve zargana aktivitesi vardı. Galiba kolay yemlerle suadiye civarlarında dipleri bu mevsimde iyice zorladım, bundan sonra farklı yöntemler deneyeceğim.
10 Şubat edit: Gün doğumunda bostancı mendirekte çin kurduyla dipleri yokladım, vuruş bile yoktu.
14 Şubat: 1-2 saatliğine dip takımıyla olağan yerleri taradım. 25 cm civarlarında 1 gelincik geldi.
17 Şubat: 2 denemem daha oldu ve vuruşlar giderek artıyor gibi. Senenin ilk kayabalıklarını tuttum, bir tane de gelincik.
Deniz suyu sıcaklıkları 12-13 dereceyi bulunca denemelere tekrar başlayacağım. 11 derece ve altındaki denemeler çok verimsizdi.