Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı BİLGİ PAYLAŞIMI

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
erden hoca forumdan mı çıkmış ne oldu acaba. ben dün instagramda beykoz sosyal tesislerde istavrit oldugunu gördüm iş çıkışı acele acele motora atlayıp gittim 1 atış yaptım sağımda solumda 5-6 lı çekiyorlardı. 2. atışımı yapmadan gırgır geldi herkes dağıldı gırgır gidince 1 kere uzağa atıp 1 istavrit alabildim çok canım sıkıldı. ben kartal maltepe bostancıda keyifle av yapmak istiyorum artık yemliye ağırlık vereyim diyorum buralarda yemli çinekop lüfer olur mu ?
Erden hocamın sadece silinen son mesajını gördüm. Öncesini bilmiyorum, mesajı tam okumadan da sayfayı yenileyince mesaj gitmişti. Galiba birileriyle bir tartışma yaşandı, sonra üyeliğinin silinmesini istedi. Forum açısından oldukça büyük bir kayıp. Benim için de forumun en değerli üyesiydi. Av raporlarını ve paylaştığı bilgileri okumak zevkliydi. Eşkina ve gece istavrit avı hakkında çoğu bilgimi Erden hocamdan edindim. Hala daha eski mesajlarına denk gelip bilgi edinmeye devam ediyorum. Umarım bunu kısa bir forum molası olarak görür ve bizi fazla özletmeden tekrar aramıza katılmaya karar verir.

Adı
Rüzgar
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Geçen gün birisi çinekop aldığını ve olduğunu söyledi kartalda ben hiç denk gelmedim ama

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Zamanı daha çok var biliyorum ama hava sakin diye şaşkında gece çaparisiyle bir deneme yapayım dedim. Beklenti 0 idi ama 1 tane 12-13 cm'lik istavrit geldi. Aylarca balık tutmayınca o bir tane balığın heyecanı bile iyi hissettiriyor. Yarın da dipten 1-2 metre yukarıda olacak şekilde ekmek sarması atıp bu aylarda kefal mümkün mü diye bakacağız.

Ertesi gün edit: Gün batımında dipten ekmek sarmasına ufak balıklar bile uğramadı. Belki 1-2 kere daha denenebilir ama çok umut vaat etmiyor gibi geliyor. İlginçtir ki gün batımından sonra oldukça fazla gümüş ve kıyıya 2-3 metrede zarganalar vardı.

27 Ocak edit: 8 numara iğneli 7 köstekli takımlara ekmek ve kalamar takıp dipleri akşam üstü dipleri yokladım. Bekleneceği gibi tık yok.

28 Ocak edit: 1 numara iğneli dip takımlarına kalamar takıp gece yine dipleri yokladım. Yine beklenebileceği gibi tık yok.

Son düzenleme:
Adı
Rüzgar
Kan Grubu
O Rh Pozitif
10 gün önce falan 3 kilo istavrit almıştı biri gece yotube da gördüm lrf iş yapıyor gibi

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Bugün yine sıkıntıdan suadiyede bir dip yoklaması yapayım dedim. 2/0 iğnelere yağlı tavuk eti/derisini solucan gibi takıp 100-125 gram kurşunlarla uzağa çalıştım. 2 saat kadar bir denemem oldu. Kocaman yemimi yutmayı başaran bir karışlık gelincik suya iade. Onun dışında yine vuruş dahi yok. Yem bulabilsem eşkina deneyeceğim ama suların yüksekliği ve kaygan yosunlar normal yerlerimden teke çıkarmamı engelliyor.

Nedense dalgakıran yakınlarında geceleyin zaman zaman zarganalar toplanıyor. Bugün aynı yerde 15-20 civarında zarganayı ışıkla zıplattım, zıplamayan da daha bir sürü vardır gibi geliyor. Hepsi kıyıya en fazla 25 metre mesafedeydi. Acaba bunları gece kandırmak için bir yöntem var mıdır? Hiç deneyen var mı?

31 Ocak edit: Maalesef bu sefer sadece 1-2 zargana görebildim ve hiçbiri oltaya gelmedi. Hava düne kıyasla çok daha soğuk olduğu için herhalde pek zargana yoktu.

4 Şubat edit: Gün batımından itibaren 2-3 saat çin kurdu ve kalamar ile minekop denedik. Ufacık 2 vuruş dışında hiç aksiyon yoktu. Üçlü dip takımına ekmek takıp atan bir arkadaş 1 kefal aldı, söylediğine göre günde 1-2 tane tutabiliyormuş. Yine kefal deneme vakti gibi.

7 Şubat edit: Gece 11-1 arası karides ve çinkurduyla suadiye'de yine dip takımıyla deneme yaptım. 1 vuruş dışında yine aksiyon yoktu. Öte yandan yakınlarda bolca gümüş ve zargana aktivitesi vardı. Galiba kolay yemlerle suadiye civarlarında dipleri bu mevsimde iyice zorladım, bundan sonra farklı yöntemler deneyeceğim.

10 Şubat edit: Gün doğumunda bostancı mendirekte çin kurduyla dipleri yokladım, vuruş bile yoktu.

14 Şubat: 1-2 saatliğine dip takımıyla olağan yerleri taradım. 25 cm civarlarında 1 gelincik geldi.

17 Şubat: 2 denemem daha oldu ve vuruşlar giderek artıyor gibi. Senenin ilk kayabalıklarını tuttum, bir tane de gelincik.

Deniz suyu sıcaklıkları 12-13 dereceyi bulunca denemelere tekrar başlayacağım. 11 derece ve altındaki denemeler çok verimsizdi.

Son düzenleme:

murattp

Daimi Üye
Adı
Murat Topgül
Spin kamışla batmayan bombardo arkası raouglu 5 mm, istavrit için kullanılan silikon kurt veya şerit kesilmiş istavrit eti ile yemli av deneyebilirsin
Yavaş wtd silikon için uygun aksiyon olur
Yemli de ise 0,18 misinaya tek çinekop çapari iğnesini tekli olarak bağlayıp istavritin parlak derili kısmından 5-6 cm uzunluğunda şerit yemi olabildiğince ucundan iğneye bir kez geçirip atarsan ve birer dakika aralıklarla hafif jerkler ile denenebilir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

kamalarapala

Yeni Üye
Adı
ömer faruk
Kan Grubu
A Rh Pozitif
dün 16.00-17.00 arası geçen sene istavrit tuttuğumuz palmiye cafenin orda çapari denedim hareket yoktu aslında 17.30dan sonra belki olabilirdi ama soğuktu zaten sonra da yağış başladı. şubat sonu mart gibi başlayacak heralde.

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
dün 16.00-17.00 arası geçen sene istavrit tuttuğumuz palmiye cafenin orda çapari denedim hareket yoktu aslında 17.30dan sonra belki olabilirdi ama soğuktu zaten sonra da yağış başladı. şubat sonu mart gibi başlayacak heralde.
Avrupa Yakası Aşiyan, Kalender, Hisar, Emirgan vs istavrit 10 lu 15 li çekiyorlar . Vapura binip temiz hava alın ve kovanızı iki saat içinde fulleyip dönün derim ben

Son düzenleme:

kamalarapala

Yeni Üye
Adı
ömer faruk
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Avrupa Yakası Aşiyan, Kalender, Hisar, Emirgan vs istavrit 10 lu 15 li çekiyorlar . Vapura binip temiz hava alın ve kovanızı iki saat içinde fulleyip dönün derim ben
iş çıkışı motora binip beykoza gidiyorum ben gidene kadar epey vakit oluyor dönüş de sıkıntı karşıya geçsem daha zor o meraları da çok bilmiyorum. motorsuz toplu taşıma çok daha vakit alır gün batınca da balık bitiyor.