Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı Bilgi Paylaşımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hunter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hangi dalga kıranı kastettiği tam çözemedim. Şaşkından bostancıya kadar olan 4 dalgakıran var, üçünün dibinde marina var, bir tanesinin dibinde de kafe var. Bunların hepsinde surf avlarım oldu, dip yapısını kendime yetecek kadar biliyorum diyebilirim. Google haritalardan falan yer işaretleyip gönderirsen dilim döndüğünce açıklarım orayı. Muhtemelen suadiye marinanın dibindeki dalgakıranı kastediyorsun.

16 Haziran: Yine ispari denemesi, bu sefer 5:20-6:40 aralığında 5 tane orta boy tutabildim. Ekmek biraz bayattı, galiba küçük balıklar da darlayınca iğneden kolay düşüyordu ekmekler. Bir de balık diğer günlere nazaran az gibiydi. 7:10 gibi de kefallerde hareketlenme başladı. Ben ayrılırken ufaktan besleniyorlardı.

Tam olarak mavi X ile işaretli yeri kast ediyor.

1781596884348.png

@Bedri35

Yakınlığından dolayı en çok deneme yaptığım dalgakıran burası, ancak civardaki dalgakıranlara göre en sığ ve balık bakımından en zayıf yer de burası. Şöyle göstereyim:

Screenshot_53.png

Yeşille gösterdiğim marina kısmı: Caddebostandan bostancıya kadar teke çıkarabileceğiniz en verimli yer burası, ama yine çok teke bulmayı beklemeyin. Buralarda kocaman karagözler ve ispariler yüzdüğüne şahit oldum. Derinliği 5-6 metre mesafede oldukça fazla ve çok kayalık, dip takımları kesin takılıyor. Şamandıralar, halatlar, tekneler yüzünden genelde buraya atamıyorum.

Turuncuyla gösterdiğim kısım: Burada pek atış yapmadım ama ara sıra LRF gruplarının gelip toplu av yaptığı bir alan. Kayaların üstünden av yapılıyor, kayalar da eğri büğrü olduğu için biraz zor bir yer. Eski iskele kalıntılarının olduğu yerler biraz sığ ama oraya kadar çok iyi derinlik var. Yine hep kayalık. İstavritte verimli olduğu ve silikona eşkina denk gelebildiği söylendi.

Sarı: Yemli avlarında atış yaptığım yer burası. Bir 6-7 metre sığ ve muazzam kayalık ama sonra bir anda baya derinleşiyor (tekne geçiş yeri), derinleştiği yer yine kayalık olması lazım. Belki 15-20 metre sonra falan da kum/kaya karışık olması lazım. Dip takımları aşırı sık takılıyor, hiç denemeyin bile derim. Şamandıralı/derinlik ayarlı takım bile o bir anda derinleşen yere falan denk gelip takılabiliyor. Yemli av yapacaksanız sadece burayı deneyin derim ama civardaki diğer dalgakıranları deneseniz bence daha iyi.

Kırmızı: Burası aşırı sığ ve sığlığı çok uzağa kadar gidiyor. Zargana ve kefal dışında denenmez.

Turuncu: Şaşkın-bostancı aralığında en popüler LRF mekanı. Buralara göre derin sayılır, istavritte LRF'cilerin çok verimli avlar yaptığına şahit oldum. Dibi biraz kayalık ve yosun bol.

@Bedri35

Yakınlığından dolayı en çok deneme yaptığım dalgakıran burası, ancak civardaki dalgakıranlara göre en sığ ve balık bakımından en zayıf yer de burası. Şöyle göstereyim:

127697 dosyayı görüntüle

Yeşille gösterdiğim marina kısmı: Caddebostandan bostancıya kadar teke çıkarabileceğiniz en verimli yer burası, ama yine çok teke bulmayı beklemeyin. Buralarda kocaman karagözler ve ispariler yüzdüğüne şahit oldum. Derinliği 5-6 metre mesafede oldukça fazla ve çok kayalık, dip takımları kesin takılıyor. Şamandıralar, halatlar, tekneler yüzünden genelde buraya atamıyorum.

Turuncuyla gösterdiğim kısım: Burada pek atış yapmadım ama ara sıra LRF gruplarının gelip toplu av yaptığı bir alan. Kayaların üstünden av yapılıyor, kayalar da eğri büğrü olduğu için biraz zor bir yer. Eski iskele kalıntılarının olduğu yerler biraz sığ ama oraya kadar çok iyi derinlik var. Yine hep kayalık. İstavritte verimli olduğu ve silikona eşkina denk gelebildiği söylendi.

Sarı: Yemli avlarında atış yaptığım yer burası. Bir 6-7 metre sığ ve muazzam kayalık ama sonra bir anda baya derinleşiyor (tekne geçiş yeri), derinleştiği yer yine kayalık olması lazım. Belki 15-20 metre sonra falan da kum/kaya karışık olması lazım. Dip takımları aşırı sık takılıyor, hiç denemeyin bile derim. Şamandıralı/derinlik ayarlı takım bile o bir anda derinleşen yere falan denk gelip takılabiliyor. Yemli av yapacaksanız sadece burayı deneyin derim ama civardaki diğer dalgakıranları deneseniz bence daha iyi.

Kırmızı: Burası aşırı sığ ve sığlığı çok uzağa kadar gidiyor. Zargana ve kefal dışında denenmez.

Turuncu: Şaşkın-bostancı aralığında en popüler LRF mekanı. Buralara göre derin sayılır, istavritte LRF'cilerin çok verimli avlar yaptığına şahit oldum. Dibi biraz kayalık ve yosun bol.
Öncelikle samimiyetle paylaştığın bilgiler ve zaman ayırdığın için teşekkürler. Kırmızı alana yükselmiştik aslında nedeni de rahat şekilde sandalye tripod kurup keyifle av yapabilmek. Malum her zaman dolu dönemiyoruz. @OmerAydın yine hüsran brother 🙁

Öncelikle samimiyetle paylaştığın bilgiler ve zaman ayırdığın için teşekkürler. Kırmızı alana yükselmiştik aslında nedeni de rahat şekilde sandalye tripod kurup keyifle av yapabilmek. Malum her zaman dolu dönemiyoruz. @OmerAydın yine hüsran brother 🙁

O sarıyla gösterdiğim yer yine düz, ben sandalye kuruyorum oraya. Ama dediğim gibi çok verimli bir balık yeri değil. Tuttuğum ilk ve tek kiloluk eşkinayı buradan aldığım için orası beni zehirledi, sonrasında hastalıklı bir şekilde denememe rağmen tekrar eşkina denk getiremedim.

1781603982791.png

Şu "atarlı beach" yazan, kadıköy yönünde bir sonraki dalga kıran da düşündüğünüze uygun olabilir. Burası önceki bahsettiğimizden daha derin, yine kayalık, takılma sorunu daha az, aynı şekilde düz. Daha sakindir, oranın müdavimi 2-3 kişi dışında genelde av yapan olmaz. Buradan büyük eşkina çıkabileceğine inanıyorum ancak henüz kanıtlayamadım 🙂 Arkadaşım burada çapariyle 30 cm civarı, çin kurduyla da yine 30 cm civarı bir eşkina denk getirmişti. Gece ışıklı istavrit atmak için favori mekanım burası benim. Çapraza (orası kumluk) istavrit fileto attığımda vatoz çekmediğim olmadı diye not düşeyim.

Teşekkürler dostum bu sahil hattında açıkta yosunsuz kırma taşlı kumluk bir alan bulsak sanki biraz şansımız olacak gibi hissediyorum arıyoruz ama bulamıyoruz belki de yok boşa arıyoruz bilmiyorum 🙂

50 sene önce bu yerler hep kumluk ve yosunsuzdu daha doğrusu bu yerler yoktu deniz daha içerdeydi heryeri bozdular.
Takılan yerlerde ben dip oltası yaptığım zaman drop shot takım kullanıyorum takılınca iskandil dipte kalıyor takımı çekip başka iskandil takıyorum. Dip çok yosunlu takımı da ayarlamak zor kısa tutarsan yem yosunun içinde kalır felan. artık bana en zevk veren av buralarda kefal. onu da kıbrıs değil tek veya iki circle iğne ile yapıyorum. boğazda surf kamışla kıraça istavritler de bana zevk vermiyor. çapari doluyor çekiyorsun ne çektiğin belli değil. Adam gibi istavritler olduğu zaman kamış dolarken hissederdin. şimdi sanki boş kamış çeker gibi çekiyorsun.

Başlıksız.jpg

Sıcaklardan insanın dışarı adım atası gelmiyor ama bugün kuzenlerim sağolsun gece ışıklı istavrit denemesi yaptık. 2-3 saatte falan yukarıdaki balıklar geldi. Balık yoğun değil, iyice bekleyince 2'li 3'lü geliyor. Boylar gayet tatmin edici, pek küçük yok. Tek tük 14-15 cm iriliklerde olanlar var. Balıklar en dipte gibiydi. Biraz daha sıkı çalışılınırsa ve gece için uygun renk kullanılırsa iyi balık alınabilir gibi geliyor.

Can sıkıcı durum, sıcakların gelmesiyle sarhoş, uyuşturucu bağımlısı, keko sezonu da açılmış gibi duruyor ve oldukça bolluktalar. Bugün de alkolü kaçıran bir arkadaş karanlıkta fener açmamızdan rahatsız olmuş, kavga çıkarmaya istekli şekilde saçma sapan diyaloglara girdi. Neyse bizle kavga bulamadı da, bir saat sonra falan kendi arkadaş grubundan biri bunu iyice dövdü en azından. Suadiyede bu kavga olurken polisi aradığımızı ve polisin kesinlikle gelmediğini belirtmiş olayım. Sahil yolundan polis arabası dahi geçmedi, tekrar aranmadım yani bulamamaları gibi bir durum söz konusu değil.

Gece avlarına tek gidilmemesi ve önlem alınması gerektiğini tekrar hatırlamış oldum.

Son olarak, kavga durumlarında polisin gelmesini istiyorsanız, operatör silah gördünüz mü dediğinde gördük diyin yoksa polis gelmeyebiliyor. Bu sonucu çıkardım.

Can sıkıcı durum demiş ki:
50-60 sene önce 10-12 yaşında çocuklar olarak köprü üstünde sabahlar balık tutardık kimse dokunmazdı. Daha ilkokula başlamamıştım Nişantaşında elime yazıp verirlerdi pastaneden fırından bir şeyler alır eve getirirdim. Şimdi oralarda bu yaşta çocuğu annesinin yanından alıp giderler.

127754 dosyayı görüntüle

Sıcaklardan insanın dışarı adım atası gelmiyor ama bugün kuzenlerim sağolsun gece ışıklı istavrit denemesi yaptık. 2-3 saatte falan yukarıdaki balıklar geldi. Balık yoğun değil, iyice bekleyince 2'li 3'lü geliyor. Boylar gayet tatmin edici, pek küçük yok. Tek tük 14-15 cm iriliklerde olanlar var. Balıklar en dipte gibiydi. Biraz daha sıkı çalışılınırsa ve gece için uygun renk kullanılırsa iyi balık alınabilir gibi geliyor.

Can sıkıcı durum, sıcakların gelmesiyle sarhoş, uyuşturucu bağımlısı, keko sezonu da açılmış gibi duruyor ve oldukça bolluktalar. Bugün de alkolü kaçıran bir arkadaş karanlıkta fener açmamızdan rahatsız olmuş, kavga çıkarmaya istekli şekilde saçma sapan diyaloglara girdi. Neyse bizle kavga bulamadı da, bir saat sonra falan kendi arkadaş grubundan biri bunu iyice dövdü en azından. Suadiyede bu kavga olurken polisi aradığımızı ve polisin kesinlikle gelmediğini belirtmiş olayım. Sahil yolundan polis arabası dahi geçmedi, tekrar aranmadım yani bulamamaları gibi bir durum söz konusu değil.

Gece avlarına tek gidilmemesi ve önlem alınması gerektiğini tekrar hatırlamış oldum.

Son olarak, kavga durumlarında polisin gelmesini istiyorsanız, operatör silah gördünüz mü dediğinde gördük diyin yoksa polis gelmeyebiliyor. Bu sonucu çıkardım.

@Bedri35 @Lafalisokalemabuno @OmerAydın
arkadaşlar yeni, yepyeni, çiçeği burnunda bu hobidaşımıza bi destek verseniz 😁 . yardımcı olsanız çok iyi olur 🙏.
maalesef maltepe hattı ve spin olayı bana çok uzak. bildiğim kadarı ile o bölge sizden soruluyor.

Back