@Bedri35
Yakınlığından dolayı en çok deneme yaptığım dalgakıran burası, ancak civardaki dalgakıranlara göre en sığ ve balık bakımından en zayıf yer de burası. Şöyle göstereyim:
127697 dosyayı görüntüle
Yeşille gösterdiğim marina kısmı: Caddebostandan bostancıya kadar teke çıkarabileceğiniz en verimli yer burası, ama yine çok teke bulmayı beklemeyin. Buralarda kocaman karagözler ve ispariler yüzdüğüne şahit oldum. Derinliği 5-6 metre mesafede oldukça fazla ve çok kayalık, dip takımları kesin takılıyor. Şamandıralar, halatlar, tekneler yüzünden genelde buraya atamıyorum.
Turuncuyla gösterdiğim kısım: Burada pek atış yapmadım ama ara sıra LRF gruplarının gelip toplu av yaptığı bir alan. Kayaların üstünden av yapılıyor, kayalar da eğri büğrü olduğu için biraz zor bir yer. Eski iskele kalıntılarının olduğu yerler biraz sığ ama oraya kadar çok iyi derinlik var. Yine hep kayalık. İstavritte verimli olduğu ve silikona eşkina denk gelebildiği söylendi.
Sarı: Yemli avlarında atış yaptığım yer burası. Bir 6-7 metre sığ ve muazzam kayalık ama sonra bir anda baya derinleşiyor (tekne geçiş yeri), derinleştiği yer yine kayalık olması lazım. Belki 15-20 metre sonra falan da kum/kaya karışık olması lazım. Dip takımları aşırı sık takılıyor, hiç denemeyin bile derim. Şamandıralı/derinlik ayarlı takım bile o bir anda derinleşen yere falan denk gelip takılabiliyor. Yemli av yapacaksanız sadece burayı deneyin derim ama civardaki diğer dalgakıranları deneseniz bence daha iyi.
Kırmızı: Burası aşırı sığ ve sığlığı çok uzağa kadar gidiyor. Zargana ve kefal dışında denenmez.
Turuncu: Şaşkın-bostancı aralığında en popüler LRF mekanı. Buralara göre derin sayılır, istavritte LRF'cilerin çok verimli avlar yaptığına şahit oldum. Dibi biraz kayalık ve yosun bol.