Wily Bosphorus 420 Cm Kamış - Kurşun Arkası Için ??

öncelikle yeni kamışınız hayırlı olsun. gerçekten şık ve güzel bir kamış.
dikkat ettiğim sizin kamıştada uçtaki hariç toplamda 7 adet yüzük var. ben lineaeffe fury parçalı kamışı aldığımda kamışta uçtaki hariç toplamda 8 adet yüzük olmasının dezavantaj olduğu atış ve erimi düşürdüğü yazılmıştı ( yorumlarda )
salina 3 parça kamıştada aynı şekilde 7 adet yüzük var. hatta okuma trio rex 3 parçadada. veya kodos ım7 kamıştada. 4,20 - 200 - 250 gram parçalı kamışların esneme ve tekrar kendini toplayabilmesi için gerekli olan halka sayısı üç aşşağı beş yukarı sanırım 7 - 8.
siz nasıl değerlendiriyorsunuz elinizdeki kamışı. erim konusunda sizce fark yaratacakmı. yarattımı.
@SKARPİ66 Özcan bey,
Cumartesi günü cidden hava soğuktu eller buz kesiyordu , biraz şamata gırgır ile geçti.

Atış erimi konusunda esnekliğini hesaplamadan diğer kamışlar gibi atış yaptığımdan düzgün atış yapamadım birde balık yakında bindiği için açıkçası kasmadan atış yaptım.
Birde ilk gün denemeleri ister istemez elimizde kalırmı korkusu ile fazla abanmadım 🙂

Yarın tekrar niyetliyim boğaza inşallah.
Yarın biraz daha kasmayı düşünüyorum
Arkadaşlarım da denemişlerdi mesafe güzel di onların söylemelerine istinaden.
Ama dediğim gibi yarın biraz daha dikkatli ve özenli atışlarla esnekliği gözönüne alarak atış yapacağım.
Sizi yarınki deneyimlerime göre bilgilendirmek isterim.

Bu arada Tubertini yi kullanıyorum 😉
Bir sıkıntı yaşatmadı rahat rahat av yaptım bilginiz dahilinde bulunsun 😉
Makine ile kamış ta uyumlu oldu rahatsızlık vermedi hiç

@KaNKuRT Erkan bey,
ben henüz benim yeni shimano beastmaster telesurf kamışı deneyemedim. bende tubertini makinayı taktım ona hatta hafta içi gidip yeni ip misina sardırdım. cumartesi pazar için. lakin cuma günü sol ayak bileğimi burkunca cumartesi pazar şiş bilek ile oturmak zorunda kaldım.
tubertiniyi çıkarıp yağladım. ses mes yok. yağ gibi makina. daha önceki denemelerimdede çok memnundum zaten makinadan.
gelgelelim ryobi app power makina ses yapıyor. onu bu hafta içi cengize bırakıcam. ne kadar yağlasamda ses gitmedi.
eğer bir fırsat bulabilirsem hafta içi kaçıcam bende. yeni kamış elimde kaldı öylece. makina - kamış bana bakıyor. ben onlara. yanlız kafaya koydum bu sefer yanımda ne parçalı kamışı neden spini kesinlikle almıcam. tek kamış shimanoyu denicem.
aslında @(link) serhat beydende heber bekliyorum. kamış nasıl. memnun kaldımı.

@KaNKuRT Erkan bey,
ben henüz benim yeni shimano beastmaster telesurf kamışı deneyemedim. bende tubertini makinayı taktım ona hatta hafta içi gidip yeni ip misina sardırdım. cumartesi pazar için. lakin cuma günü sol ayak bileğimi burkunca cumartesi pazar şiş bilek ile oturmak zorunda kaldım.
tubertiniyi çıkarıp yağladım. ses mes yok. yağ gibi makina. daha önceki denemelerimdede çok memnundum zaten makinadan.
gelgelelim ryobi app power makina ses yapıyor. onu bu hafta içi cengize bırakıcam. ne kadar yağlasamda ses gitmedi.
eğer bir fırsat bulabilirsem hafta içi kaçıcam bende. yeni kamış elimde kaldı öylece. makina - kamış bana bakıyor. ben onlara. yanlız kafaya koydum bu sefer yanımda ne parçalı kamışı neden spini kesinlikle almıcam. tek kamış shimanoyu denicem.

Evet aynı kanaatteyim,
Diğer ryobi makinelerde ses varken bunda yok :kyfmyrn::kyfmyrn::kyfmyrn::kyfmyrn:
Ziyadesiyle de güçlü bir makine
ziyadesiyle işimizi görecek gibi

Daha önce belirtmiştim; 6000 ile 8000 liklerin gövdeler tamamen aynı bir tek kafalar farklı ki onda da misina fazla alıyor.
Ben direkt 8000 lik bir kafa aldım yedekte duruyor nolmaz nolmaz diye. ( aldığım kafa vega kafası şık diye oturdu ve uydu )

Hatta şöyle birşey daha söyleyeyim ( söyledimmi hatırlamıyorum ) ryobi ap power, tt power , applause , tubertini plus tubertininin birkaç modeli ve veganın bazı modelleri tamamen özellikler olarak aynı sadece ana kasalar makyajlı yada topuz farklı kafaları bile birbirine uyuyor 🙂

bilgi amaçlıdır
😉

@KaNKuRT Erkan bey,
benim cumartesi den önce deneme şansım olmayacak gibi duruyor roybi app powr biraz geriye topluyor misina yı bu problemi giderip yeni gelen ipi sarıp sahalara çıkmak istiyorum

Dosyalar

• IMG-20181203-WA0054.jpeg
    IMG-20181203-WA0054.jpeg
    28.1 KB · Okunma: 27
Mitchell Avocet power back,

Son düşüncelerim.
Çok şık kamış
Hafifiği falan harika
Makine ile uyumlu ol hiç sıkıntı çıkartmadı
ki iki sefer gittim ikisinde de balık aldım
Daha önce belirtmiştim atıştaki esneklik toplarken yok çok rahat esnemeden topladım ve şaşırdım demekki atışta bende sıkıntı var

Arkadaşlar kullandı güzel mesafelere güzel atışlar yaptılar
Ancak ben bu tür az esnek kamışlara vakıf olamadığımdan yada diğer sert kamışlara alışmaktan kaynaklı olarak o mesafelere atış yapamadım 🙁

biraz esnek kamış severler için ideal ancak bana atış konusunda ( benden kaynaklı yoksa güzel yere atanlar oldu ) alışkanlıklar sebebi ile satmaya karar verdim ve ilan açtım

Arkadaşlarımın bilgisi olsun istedim

Arkadaslar Wily Bosphorus 4,20 3 parca,bu kamisi kullanan arkadaslardan rica etsem,kamis hakkinda yorum yapabilirlermi?Kamisin erimi nasil,100-150 gr kursun araliginda kac mt atis yapilabiliyor? Tesekkurler.

Back