Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

x kg çekerli misinayla atılabilecek maksimum kurşun ağırlığı y=?

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
yedek kafada ise 0.14mm ince örgüye 0.25 ip şok. Balık çok açıkta olursa yedek kafaya geçiyorum.
işin doğrusu bende raw 2 55 için benzer bir yedek kafa ayarlayıp benzer bir şekilde kullanmak istiyorum. Peki kalın misinayla çok mu kısa düşüyor atışlar. Jig içinde kullanacağım dan bende 37 mm bir misina saracagimda.

Yedek kafaya da 16 mm Savagear düşünüyorum. Buna da uygun shock ne olmalı.

adbakt

Aktif Üye
Adı
Adil
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Ben kısmen cevap vereyim; şok düğümünün sağlıklı olması için iki misina arasındaki kalınlık farkının 0.1'den fazla olmaması tavsiye ediliyor. Yani 0.26 mm olarak düşünün.

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
bunu senden öğrendim Teşekkürler :)

Ancak o ip misinaya 26 mm Fluocarbon shocklasan çok zor gelir ya cekeri bayagi düşer gibi geldi ama düğüm sağlam neyse düşünmek lazım 37 mm en fazla atacağım 50 mm shock yani

adbakt

Aktif Üye
Adı
Adil
Kan Grubu
B Rh Pozitif
bunu senden öğrendim Teşekkürler :)

Ancak o ip misinaya 26 mm Fluocarbon shocklasan çok zor gelir ya cekeri bayagi düşer gibi geldi ama düğüm sağlam neyse düşünmek lazım 37 mm en fazla atacağım 50 mm shock yani
Ben bu yüzden ipi iple şoklamaya başladım.
Avantajı : Patlamıyor, çok daha dayanıklı oluyor.
Dezavantajı: Patlamıyor, kamışın ucuna dolanmışsa patlamak yerine kamışı kırabiliyor. Yani bu durumda kamışın ucunu sürekli kontrol etmek lazım :)

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Ben bu yüzden ipi iple şoklamaya başladım.
Avantajı : Patlamıyor, çok daha dayanıklı oluyor.
Dezavantajı: Patlamıyor, kamışın ucuna dolanmışsa patlamak yerine kamışı kırabiliyor. Yani bu durumda kamışın ucunu sürekli kontrol etmek lazım :)
Ben onu riske alamam vallahi :) Hatta misinalar bölümüne shock için kullandığınız misinaları diye bir bölüm açtım. Ben misinayla kalın misinayı shock olarak kullanmıyorum işin doğrusu neredeyse aynı hatta biraz düşük kullanıyorum sadece esneme payı iyi shocklar o bakımdan iyi oluyor. Ama Raw 2 55 ve V80Sa için 37 mm ye denk gelen kalın bir ip misina alacağım 78 LB üzerine 100 LB 50 mm denk gelen bir YGK marka shock alacağım 50 mete 5 er metre sarsam kafi gelir diye düşünüyorum.

anton

Aktif Üye
Adı
Adnan Yıldırım
işin doğrusu bende raw 2 55 için benzer bir yedek kafa ayarlayıp benzer bir şekilde kullanmak istiyorum. Peki kalın misinayla çok mu kısa düşüyor atışlar. Jig içinde kullanacağım dan bende 37 mm bir misina saracagimda.

Yedek kafaya da 16 mm Savagear düşünüyorum. Buna da uygun shock ne olmalı.
En az %20 azalıyor.

adbakt

Aktif Üye
Adı
Adil
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Atış tekniğini geliştirirsen kaybın %18'e iner :)

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Atış tekniğini geliştirirsen kaybın %18'e iner :)
işin doğrusu zaman gösterecek ben boğaz avcılığı yapmayacağım için çok önemsemiyorum % 20 kayıpla bile istediğim. yere ulaşabilirim. Ancak boğazdaki rapalayla avlanma şekli tatlı su da çalışırsa o zaman bir yedek kafa alırım işte :- ) bakalım hele bir gelsinler ekipmanlar, yurt dışı var işin içinde.

t4m3r

Üye
Adı
Tamer
100 gramlık bir kurşunu aterken havada sürtünmesi falan yük biner ve kinetik enerji ile misina gerildiğinde 100 grlık kurşun büyük bir yük bindirmesine neden olur misineya. bunda ratın savrulma hızı, rüzgar, ipin salınması, hatta kurşunun şekli önemli etkenlerdir.