Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yardım Lütfen..

Ediz Dülger

Aktif Üye
Adı
Ediz Dülger
Elimde şöyle bir silikon balık var ,bu balığı at-çek için etkili nasıl kullanabilirim?Ne tür bir iğne kullanmalıyım ve nasıl takmalıyım? Şimdiden cevaplar için teşekkürler..

YaşaR

Moderatör
Yönetici
Gold Üye
Adı
YaşaR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Ediz merhaba Ergin balıkçılıktan bir aparat almıştım zamanında adını bilmiyorum :) boyle silikonlara direk kafadan vidali bir sistemle takılan bir şeydi evde bulabilirsem fotoğraflıyacağım. Güzel bir aparattı direkt silikonu takıp atçek yapıyorsun. Kafa tarafı kurşun. Yanlış hatırlamıyorsam çeşitli boyları mevcuttu. Cevat bey mesajı görürse mutlaka tam adını yazacaktır.

buna benzeyen bir şeydi : :) (Çizim için kusura bakmayın mouse ile anca bu kadar :))

löngöz

Daimi Üye
Adı
BÜLENT GÜNER
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Edizim,,bende de o silikon benzeri var birde onun çıplak yavrusuna benzeyeni var,ben sırtından uzun pala iğne çıkararak kullanıyordum gökovada...ama bir arrkadaş 10 gr lık jig igne ile kullanmamı tavsiye etti,,daha kullanmadım,,ama fikir güzel...

Ediz Dülger

Aktif Üye
Adı
Ediz Dülger
Yaşar abi,Bülent abi çok teşekkür ederim..Başka fikri olan yok mu ? Yardım güncel :D

Ediz Dülger

Aktif Üye
Adı
Ediz Dülger
Şöyle bir çizim buldum faydalı olur gibi geldi..

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
O balığın eni boyu ne kadar Ediz?

TEKNOTURK

Daimi Üye
Adı
Erkan Keskin
Kan Grubu
B Rh Pozitif
O balığın eni boyu ne kadar Ediz?
Markası SPRO(link) bildiğim kadarıyla, 8 ve 10 cm'lik boyları var. Silikon balıkları texas rig ya da carolina rig ile at çek yapıyorlar ve harika avlar yakalıyorlar netteki videolarda.

Silikon ile levrek avı, benim de denemek istediğim birşey ilk fırsatta. Araştırırken bu yemin texas rig uygulanmış bir fotoğrafını da buldum. Yalnız mermi çekirdeği şeklinde kurşunlardan Türkiye'de yok sanırım. Mecbur benzer kurşunlar ile uydurmaya çalışmak gerek.

ryetik

Daimi Üye
Adı
Ramazan Yetik
10 - 15 gr lık bir jig head ile kullanabilirsiniz. Texas rig yada California rig de ince kuyruklu silikonlar daha faydalı olacaktır.