Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yardım Lütfen..

Latif Uğurluçimen

Aktif Üye
Adı
Latif UĞURLUÇİMEN
Silikon ile levrek avı, benim de denemek istediğim birşey ilk fırsatta. Araştırırken bu yemin texas rig uygulanmış bir fotoğrafını da buldum. Yalnız mermi çekirdeği şeklinde kurşunlardan Türkiye'de yok sanırım. Mecbur benzer kurşunlar ile uydurmaya çalışmak gerek.
[/IMG]

Mermi çekirdeği kurşunlar ülkemizde mevcut. Bende mevcut olan ve uzun yıllar kullandıklarımdan örnek vereyim. Ekleyeceğim fotoğraflarda iki farklı model vardır.

Ediz bey Eklediğiniz bu çizimde Kurşun yanlış takılmıştır. Fırdöndüden önce değil sonraya takılmalıdır. Zaten kurşunun içi boş olduğundan bu tip sasylere de takılmaz. Benim eklediğim resimlerde ki kurt gibi silikonlarda kafaya geçecek şekilde ve gezer kullanılır. Bu yöntemde kamışa hareket verdirilmez. Kamış yan yatırılır. Makinanın kolu sabit tutulur, kamış kolun etrafında döndürülür. İnce/uzun bedenli kurt solucan gibi sasylere bu şekilde aksiyon verdirilirse başarı oranı yüksektir. Özellikle mansap ağızlarında bu şekilde yaptığım başarılı avlar olmuştur.
Dere ve akarsu ağızlarında (Mansap) Bu tip sahteler ile avlanan var ise yazdığım tekniği dikkate almalarını öneririm. (ben vaz geçtim o yüzden açıklıyorum:D)

Ekli dosyalar

MUSA

Aktif Üye
Adı
Musa Karaoğlan
Başka bir forumdan arkadaş bu silikonlarda şöyle bir iğne kullanıyordu,Vidolarda net olarak açıklamıştı.
Umarım bir faydası olur.:)

Soft Baits for Bass - YouTube

lvlualliml3ey

Yeni Üye
Adı
orhan aydın
Elimde şöyle bir silikon balık var ,bu balığı at-çek için etkili nasıl kullanabilirim?Ne tür bir iğne kullanmalıyım ve nasıl takmalıyım? Şimdiden cevaplar için teşekkürler..

slm arkadaşım.
elindeki balığı doğru zaman ve yerde kullanırsan çok güzel şeyler yapıyor.
aynı balıktan bende de var 7-10-15 gr lık jiglerle kullanabilirsin iğneyi ağızdan takıp ilerleterek takabilirsin. yalnız dikkat etmen gereken bi nokta var. iğneyi normalde karın altından çıkarırız ama bazen böyle taktığımızda balık ters yüzebiliyor. eğer böyle durum oluşursa iğneyi sırttan çıkarmak durumu düzeltiyor.
tarih: 19 mayıs 2011
yer : ordu iskelesi
derinlik: 3 m.
akşam ezanından sonraydı hafif bulanık bir su. yaklaşık 1 metre derinliğe kadar görülebiliyordu. trofeler i gördüm oldukça kalabalık ve irili küçüklü 1ile 4-5 kilo arası balıklar sert balıklarla at çek yaptım sürekli sahte değiştirdim. takip ediyorlar fakat dalmıyorlardı. sonra bu silikon sahteyi taktım.biraz açıklarına atıp suya batmasını bekledim. vurdurarak çekmeye başladım. bu şekilde peşpeşe 4 levrek aldım. en büyüğü 2 kilo en küçüğü 600gr geldi. toplam da 4,5 kg. en son dalan kuyruğu alıp gitti.:( ve silikonları aldığım yerden kalan 2 silikonu da aldım ertesi gün:)

Hamdi

Admin
Site Admin
Adı
Hamdi TEKBIYIK
Kan Grubu
O Rh Negatif

Ediz Dülger

Aktif Üye
Adı
Ediz Dülger
Herkese yardımları için çok teşekkür ederim.Alt tarafı kendinden kurşunlu iğne taktım,çok güzel yüzüyor.Henüz balık tutamadım ama denemeler devam ediyor..