youtube'da antalya bölgesinde
baby jig yazıyorum tral, zargana, melanur, istavrit, barakuda, palamut, yazılı orkinos, levrek avları var.
sandeel silikon yazıyorum levrek, lüfer, istavrit, baraküda, tral, kefal, çipura, kofana, yazılı orkinos avları var.
videoların çekim tarihlerini inceliyorum. yılın geneline yayılmış durumda. avların geneli gündüz, berrak suda yapılmış. her iki sahte çeşidi de benim takımımla atabileceğim türden.
iki farklı yem neredeyse aynı türde balıkları yakalıyor. bu yemler yılın her mevsiminde kullanılmış. yukarıdaki türler antalya bölgesinde çıkan balıkların sanırım 2/3 sini oluşturuyor. ben bu bilgiyi bilenlerden alamıyorum, youtube videolarından bu sonucu çıkarıyorum.
yani şu iki öneriyi verecek insan bulamıyorum. bunun yerine bana neredeyse su ürünleri fakültesine başlamamı önereceksiniz. benim için şu an tral da aynı balık, kefal de, orkinos da aynı balık. bunlara ben şu an "balık" olarak görüyorum.
e madem bu balıkların biri olmasa öteki, öteki olmazsa bir başkası değişik mevsimlerde antalya'da avlanabiliyor, madem ufak jigler bu balıkların bir çoğunu yakalayabiliyor (videoların yalancısıyım), e öyleyse örneğin hafif jigler birçok çeşit balığa hitap eden, antalya'da yeni başlayanlar için başlangıçta netice alabilecekleri bir yem değil midir. gece ve gündüz için 4-5 çeşit renk tercih edip "bir şeyler" yakalayamaz mıyım.
benim bu başlığı açmaktaki amacım, bu bilgiyi işletmecilerden, forumlardan veya bu işi anlatanlardan alamadığım için sitem etmekti. 20 yaşında bir delikanlı, 20 saniyede derdimi anlayıp, hedef balık diye ısrar etmeden "bak abi bundan kullanıyorum, 4-5 çeşit balık aldım, hiiç başka yemle uğraşma" dedi.