Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yeni başlıyorum yardımcı olurmusunuz?

AkonSpecX

Yeni Üye
Adı
Deniz
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba, Ayvalık'ta yaşıyorum, yeni yeni balık tutmaya merakım başladı. Kıyıdan tutmak istiyorum. Hem spin hem de surf tipi kamış ve makine önerebilir misiniz? Uygun fiyatlı olursa daha iyi olur bir takım için Max 2000TL verebilirim. Bir de ekstra olarak neleri almam lazım? Nelere ihtiyacım olur? Yazarsanız sevinirim. İyi günler dilerim.

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
2000 liraya ancak kaliteli 2 veya 3 adet maket balık alabilirsin veya başlangıç seviye bir adet kamış arkadaşım

yobb

Yeni Üye
Adı
emre
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba, Ayvalık'ta yaşıyorum, yeni yeni balık tutmaya merakım başladı. Kıyıdan tutmak istiyorum. Hem spin hem de surf tipi kamış ve makine önerebilir misiniz? Uygun fiyatlı olursa daha iyi olur bir takım için Max 2000TL verebilirim. Bir de ekstra olarak neleri almam lazım? Nelere ihtiyacım olur? Yazarsanız sevinirim. İyi günler dilerim.
iyi günler ,
2 bin lira bu hobi için çok düşük bir bütçe
balık av malzemeleri satan yerel dükkanlarda bu paralara başlangıç setleri çok kötü oluyor
benim önerim bu paralarda kalacaksanız dechatlondan kamış ve makina seçimi yapmanız olur
çok kaliteli olmasalarda başlangıç için oradaki ürünler yeterli olacaktır sizin için

AkonSpecX

Yeni Üye
Adı
Deniz
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hem spin hem de sörfe aynı anda başlama. birine yönel. Bölgende hangisi daha çok yapılıyorsa ona yönelmeni tavsiye ederim
Genelde surf yapılıyor ona göre kamış ve makina önerebilir misiniz bütçeyi biraz arttırıp 3k yapabilirim

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bütçemi 3k yapsam bana surf için kamış ve makina önerisi yapabilir misiniz?
Tekrar merhaba.

Hocam sana en güzel öneriyi yaşadığın ve avlanacağın bölgede bu hobiye gönül veren insanlar yapabilir.

Benim söyleyebileceğim şu, gerçekten fiyatlar almış başını gidiyor. örneğin boğazda çapari ve yemliye uygun olarak kullanabileceğin kamışlar 2.500-3.000 bandında şu an. Haa fibergals alayım 1 sene sonra atarım diyebileceğimiz kamışlar da var 1000 tl civarı ama aklı başında kimse o kamışı birisine al demez örneğin.

O yüzden bence senin yapman gereken bölgendeki insanlara danışman, sonra onların tavsiyesiyle edindiğin bilgileri burada paylaşıp, söylediklere ürünlere muadil veya daha kalitelisini araştırman olacakır.

ypksa benim bütçem bu bana takım önerin demek hem sağlıklı hem mantıklı değil.

canerb

Yeni Üye
Adı
Caner Büyükkılıç
Kan Grubu
A Rh Pozitif
diğer arkadaşlara katılıyorum kıyıda oltası suda olana hobidaşlara merhaba de muhabbete et sohbet et kendini anlat elbet içlerinde sana yol gösterecek birileri vardır

Muhammets

Aktif Üye
Adı
Muhammet Can Güner
Şok a geçen 650 tl ye olta takımı gelmişti eğer istavrit için kullanacaksan o olta ve makina sana yeter de artar ama yok kurşun arkası deniyeceğim diyorsan av bayiine bir git derim. İllaki sana bir takım ayarlar. 2. seçenek ise çinden olmak olur ,ki çok mantıklı bana göre aşırı kaliteli ve ucuz parçalar yapıyor çinliler son zamanlarda. Toplu olarak çinden kamış ve makina alırsan üstünede 1k vergi ödesen malzemelerle birlikte max 3 veya 3.5k ya çok güzel takım dizersin kendine vergi ile birlikte. Bütçe düşük diyorlar evet doğru ama herkes bir kamışa 15k verecek durumda değil ben 350 tl lik kamışla istavris ve gelincik avlıyorum. Shimano nun 1k lık kırık lrf oltası ile el kadar ispari ve hani avları yapıyorum. Düşük bütçe ile av yapılır ama zevk alırmısın. Bence alırsın :D