emin burak
Üye
geçen haftasonu gece yenikapiya gitmiştim,çok kalabalık ve çok iyiydi
Ne çıkıyor, istavrit mı?geçen haftasonu gece yenikapiya gitmiştim,çok kalabalık ve çok iyiydi
tekrar bilgilendirme için tesekkur ederim.hedef balık mırmır ve karagozyani,sorun olmaz
evet istavritNe çıkıyor, istavrit mı?
Naçizane görüşüm bu mera hakkında bilginin zayıf olduğu yönündedir. Görüş belirtmeden önce bilgi birikimimizi tartmamız lazım. Dönüş balığının kıyıdan çapari ile en erken alındıği meralardan biridir Yenikapı. Dolayısıyla senin bildiğinin aksine nisan mayis gibi en bereketli dönemini yaşar. Bir de bir mera hakkında bilgi sahibi olmak için 2 haftada bir gündüz gitmek yetmez. Biz mendirek balık yapıyor dediğimizde hergun takip ettiğimizden bu bilgiyi paylaşabiliyoruz. Tekrar söyleyeyim hava kararmaya çok yakin yarım saat kala başliyor. Ne aldıniz aldiniz. Bazı günler daha erken başlıyor' işte o günler sansıniza ordaysaniz 1 1.5 kilo alırsiniz.yeni kapıda gece balık varmı bilmiyorum ancak 3 aydır yenikapı da istavrit yok iki haftada bir gidiyorum gündüz.
balık sıfır.belli aylarda ağustos eylül ayında yapar oda akşam üzeri son bir saat içinde bu nedenle yenikapı ya gidecek olan varsa gündüz hiç tavsiye etmem.
gece olup olmadığını bilmiyorum açıkçası.orası kalabalıktı diyen arkadaş gece için demiş geceyi bilmiyorum ancak yenikapıda üç aydır allahın kulu yok gündüz.tabiki gezip tozmaya gidenler hariç ...
Dun aksam yenikapida idim. İki haftadir istavrit yapiyor. Hatta bizim dip oltamiza bile geldi. Gece yemli de denenebilir.
Orada balik populasyonu cok eskina karagoz minekop vs. Herseye acik olunmasi gerekli. Palamut bile denk gelmisligi var orada. Ancak sur tarafindan aksamlari sorunlu tipler gelebiliyor. Guvenlik falan var ama ne olucagi da belli olmuyor. Bu aralar karagoz ve minekop arada iri eskina geliyor. Gecen aksam arkadas 3 kilo uzeri karagozu kiyiya kadar getirdi son anda takimi patlatti. Zaten ya takim patliyor yada balik kiyiliyor. Dun aksam 6 karagoz ve 2 minekop ile aksami kapadik. 50-60 mt ileri atarsaniz minekop gelme ihtimali cok yuksek 20 -25 mt ler de karagoz eskina deneyin