TalhaManav
Üye
Biz sabah erken başladık ava 13.00 gibi bıraktık. Bıraktığımızda devam ediyordu.gündüz saatlerinde de açıkta balık çıkıyor mu yeşilköy de ?
Biz sabah erken başladık ava 13.00 gibi bıraktık. Bıraktığımızda devam ediyordu.gündüz saatlerinde de açıkta balık çıkıyor mu yeşilköy de ?
Geçen gün ailecek akşam hava alalım diye gittik Yeşilköy sahile.
Oltada götürdüm istavrit yakalarız üç beş diye. Neyse piknik örtünümüzü serdik çayımızı içtik. Hadi bana eyvallah dedim gittim kayalıklara.
Açtım oltamı başladım atmaya. Kıyıdan bir tekne çıktı. Kardeşim olta attık açıktan alamaz mısın biraz ! Der gibi el kol işaretlerine. El kol işaretleri ile karşılık aldım. Haliyle ipim dolandı tekneye. Çantam uzakta. Tekne durmuyor hala gidiyor. Mecbur açtım makineyi ip gidiyor arkasından bağırıyorum arkadaşa. Çantaya ulaşıp bıçağı alıp ipi kesene kdr makinede ip kalmadı nerdeyse. Vatandan ipi kesince durdu sağolsun.
Demem o ki tekne süren arkadaşlar. Kıyıda olta adamlar varken o kadar kıyıdan gitmenin anlamı efelik midir ? Kaptanlık mıdır ? Beyefendilik midir ? Nedir yani ?
Ben o tekne sürücüsüne saygılarımı iletiyorum en içten dileklerimle. Umarım birileri bunu okur ve daha dikkatli giderler.
Kardeşim o tekneci seni tek görmüş sanırım başka olta atan olsaydı o kadar yakından geçmeye cesaret edemezdi.
Tüm arkadaşlara merhaba demek istiyorum,
bu sevda daha önce her sene tatile gittiği memleketim Arhavi de dere balıkçılığı ile başladı( profosyonel ) ancak malum derelerde balık azaldı ve bu yıl ilk kez denizde haziran ortalarında tatil süresince Arhavi kıyıcık sahilinde karagöz yakaladık 5 gün boyunca ancak 1adet karagöz tuttuk belkide denizde
acemi olmamız ve tecrübesiz olmamızdan kaynaklanmıştır.derede bir numara benim 🙂 ama deniz bilgim yok bu nedenle şirinevler de olmam bu şifayı da bu yıl kapmam nedeniyle 🙂 son 10 gündür forumlardaki yazıları okumuş olmam ve güzel bir arkadaşlık ortamı gördüğümden artık bir deniz sevdalısı olarak ta forumlarınızdanda bilgi ve tecrübe kazanmak istiyorum bu vesile ile herkesi saygıyla selamlıyorum.
şu an herhangi bir olta takımım yok memleket den getirmedim buradan yavaş yavaş başlayacağız nasipse özellikle yeşilköy civarinda avlanmayı düşünüyorum.istanbul un stres ve sıkıntısını buradaki sıcak dostluklarla ve arkadaşlıklarla aşmayı isterim.