Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

yosun solucanı

ferhat920

Aktif Üye
Katılım
21 Ağu 2013
Mesajlar
218
Tepkime puanı
164
Puanları
43
Yaş
42
Konum
Balıkesir/Gönen
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Eskina için midye denemedim deneyenide görmedim.bence eşkina için en iyi yöntem bulunabilirse çalı tekesi(üstü çizgili ve çok iri olur özellikle gece karanlığında kayaların üstlerinde aralarında kafa lambasıyla gözlerinin parlamasıyla ayırt edebilirsiniz)olmazsada normal iri tekelerden,bunun dısında boru kurdu ve sülünezlede(karagöz denemesi yaptıgım bir merada eşkinalar çok rabet göstermişti)avcılıgı daha verimli olur.bu kurt biraz ince kalabilir.

SM-G720AX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Boru kurdu ile oldukça iyi eşkinalar aldık ama benim amacım meranın yemi ile yakalayabilmek . Yakaladığımız bazı eşkinaları temizlerken içinden sert kabuk gibi şeyler çıkıyor. Midye kullanmayı düşündüren de bu oldu aslında. Boru kurdu bulmak sıkıntı oluyor, bulsak da taze ve canlı olmuyor. Yem konusunda kendimizi geliştirmemiz lazım :)
 

Abdullah SÜRÜCÜ

Daimi Üye
Katılım
3 Nis 2016
Mesajlar
3,326
Tepkime puanı
6,777
Puanları
113
Konum
İzmir
Adı
Abdullah
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Abdullah Bey, tavsiyeniz için teşekkür ederim, özellikle mırmırda uzun pala arkası tırnaklı iğne ile dediğiniz şekilde deneyeceğim.
Aslında Akif olayı özetlemiş... Kırmızı kurt çok ince bir yem olduğu için yakalayacağınız balıklarda ince olacaktır... Küçük yem küçük balık büyük yem büyük balık olayı... Eşkina boyut itibari ile daha büyük balık olduğu için kırmızı kurt yerine daha iri yemler kullanmak daha mantıklı olur diye düşünüyorum... Kırmızı kurt ile yakalayacağını balıkların boyutu max 300 -350 gramı geçmez... Tabi bu kesin kural değil ama genelde sonuçlar böyle olacaktır... İzmir'de eskiden boru kurdu diye bir yem bilinmiyordu. En sık kullanılan yemlerden biri kırmızı kurttu... Deniz marulu dediğimiz yosunların içinde paketlenir satılırdı... Midye sülünez, boru kurdu teke gibi yemlerin eşkinada daha başarılı olacağını düşünüyorum... Mesele yemlerle ilgginç bir açıklama daha yapayım... Belki bu güne kadar hiç kimse bu olayı denememiştir... Gecen sene evde buzlukta unutulmuş 2 dilim somon balığını av bölgemdeki hayvanlara vermek için yanımda götürmüştüm... Sonra yem yapma fikri aklıma takıldı... O gece somon balığı ile 4 adet 400 gram üstü sargoz yakaladım... Sonra farkettim ki sargozlar somon balığına bayılıyor :) Deniz patlıcanı inanılmaz bir yem... Bulursanız tavsiye ederim... Bazı bölgelerde kıyı şeridinde geceleri kayaların altından çıkıyorlar... Diz boyu suya girip çıkarabilirsiniz... Unutmadan aklımda olan bir yöntemi daha yazayım belki işinize yarar :) Kötü diye tabir ettiğiniz boru kurtlarını borusundan çıkarmadan iğneye geçirin... Bakın sonuç ne oluyor :) Denenmiş bir yöntemdir... İnşallah güzel balıklar yakalar ve bizimla paylaşırsınız. Şimdiden Rast gelsin...
 
Son düzenleme: