Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

zargan topu rapala

haylasx

Aktif Üye
Adı
tolga
Kan Grubu
A Rh Pozitif
s.a değerli forum sakinleri size aklıma takılan bir konu hakkında danışmak istedim eminim bunu daha önce deneyenleriniz olmuştur fakat verimli olurmu olmazmı öğrenmek istedim sahte balıklarla atçekde uzak mesafelere ulaşmak cok zor oluyor örnek vermek gerekirse 15-25 gramlık sahteleri göz kararı 20-30 metre atarken 36 gramlık zargana topunu abartısız aynı kamışla onun 3 katı atıyorum bununda ağırlık merkeziyle alakası olduğunu okumuştum diyeceğim şu acaba zargana topunu bedene bağlayıp peşine 2 metre misina onada 10-15 gramlık sahteleri atıp ceksek olurmu zargana ipeğinin yerine rapala gibi yani denemedim ama deniyecem sizede danışmak istedim

Furkanc

Üye
Adı
Furkan Çetin
Bunun rapalada yapıldığını duymadım ama silikon balıklarla kullanılıyor, belkide rapalanın aksiyonunu bozabilir denemek lazım.

Arif

Aktif Üye
Adı
Arif
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Aksiyonu bozmaz diye düşünüyorum. Burada tek sıkıntı atış esnasında zargana topundan sonraki misinanın, toptan önceki bedene sarılması sorun olur. Ve muhtemelen on atıştan yedisi saracaktır. Yine de denemekte fayda var..

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Amaç levrekse balık zaten kıyıdan 8-10 m ötede atlıyor.

nickname

Üye
Aksiyonu bozmaz diye düşünüyorum. Burada tek sıkıntı atış esnasında zargana topundan sonraki misinanın, toptan önceki bedene sarılması sorun olur. Ve muhtemelen on atıştan yedisi saracaktır. Yine de denemekte fayda var..
Zargana topu denize düşmeden bir saniye önce eğer elinizle makinenizden salınan misinayı durduracak olursanız, topu takip eden rapala yada silikon topu aşıp dolaşmadan denize düşecektir. Eğer rüzgara karşı atış yapıyor iseniz süreç iki saniye olup misinanın gerilerek havada iken ilerleyişinin durdurulması gereklidir.
Zaman içersinde tecrübe edinerek dolaşma olmadan çok kolay atışlar yapabilirsiniz.

haylasx

Aktif Üye
Adı
tolga
Kan Grubu
A Rh Pozitif
rapala bedene değil topun arkasına bağlayıp denemekden bahsettim birde abi kurşun rapalayı batırır topun arkasından kendi dalarında gelir die düşünüyorum

Arif

Aktif Üye
Adı
Arif
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Zargana topu denize düşmeden bir saniye önce eğer elinizle makinenizden salınan misinayı durduracak olursanız, topu takip eden rapala yada silikon topu aşıp dolaşmadan denize düşecektir. Eğer rüzgara karşı atış yapıyor iseniz süreç iki saniye olup misinanın gerilerek havada iken ilerleyişinin durdurulması gereklidir.
Zaman içersinde tecrübe edinerek dolaşma olmadan çok kolay atışlar yapabilirsiniz.
Sıkıntı şu ki, söylediğiniz o an gelene kadar, takım kamıştan ayrılıp denizle buluşmasına saniyeler kaladan önce, yani havadayken, üzerindeki üçlü iğneler yüzünden zaten bedene çoktan dolaşmış oluyor. Dolaşmamışsa şanslı bir atıştır. Mesele bahsettiğiniz o andan önceki dolaşmadır, buna bir çözüm öneriniz varsa sevinirim öğrenmekten..

gurcansap

Daimi Üye
Adı
Gürcan Sap
Kan Grubu
A Rh Pozitif
rapala bedene değil topun arkasına bağlayıp denemekden bahsettim birde abi kurşun rapalayı batırır topun arkasından kendi dalarında gelir die düşünüyorum
Makineden gelen ana misina bedenine üçlü fırdöndü, alt ucuna kurşun için beden yaklaşık 25 cm. civarı, diğer ucuna ise rapala bedeni bağlayarak çalışıyor.
Ancak biz bunu lüfer için boğazda akıntılı yerlerde su üstü yapıyoruz.
Aynı zamanda daha açığa erişimi de sağlıyor.
Tabii senin hedef balığına göre en doğru kararı sen vereceksin.
Sevgiler

haylasx

Aktif Üye
Adı
tolga
Kan Grubu
A Rh Pozitif
tşkler değerli fikirleriniz için dediğim gibi aklıma geldi sizlerlede paylaştım olur olmaz denemediğim için bilmiyorum fakat uygulama yapabilirsem yine paylaşırım balık tutamayınca insanın aklına neler geliyor :D