Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

08.02.2011-Boğaziçi'nin Has Sarıkanatları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

paspariko59

Aktif Üye
Adı
eşref sürek
Tebrikler bu güzel avlarının devamını dilerim rastgele

walras

Üye
Adı
alper dik
Ah unutmuştuk evet, balığı tutuyoruz böyle boğazda bu yüzden balık akamıyor Akdenize.
Birol Bey;

İyi bir avcı olarak bildiğinizi varsaydığım konu şudur: avladığınız sarıkanatların, yumurtlama olgunluğuna erişmesi için 25 cm ve üzerinde olması gerekir.

İyi bir sarıkanat avcısı olarak şunu da bildiğinizi varsayıyorum, Akdenizde ve tüm diğer denizlerde avladığımız-avlanan kofana ve sırtıkaraların hepsi boğazdan güneye doğru göç etmezler :)

Yoksa siz de miami sahillerinde yakalanan lüferlerin, geçmesine izin verdikleriniz olduğunu zanneden İstanbullulardan biri misiniz?

Yoksa siz hepsinin karadenizden göçe başladıklarını ve tüm dünyaya oradan yayıldıkların mı düşünüyorsunuz?

Yazdığınız cümleden linki yapıştırma amacıma kısmen ulaştığımı düşünüyorum. İzninizle amacıma tam olarak ulaşmak isterim.

Unutmuşsunuz, akdenize göçmelerini engellediğinizi hatırladınız ama asıl unuttuğunuz şey yumurtlamalarına fırsat vermediğiniz...

walras

Üye
Adı
alper dik
Ah unutmuştuk evet, balığı tutuyoruz böyle boğazda bu yüzden balık akamıyor Akdenize.
Fotoğraf Sevgili Latif Uğuluçimen ve kardeşi Ahmet Uğurluçimen ile ocak ayı sonunda yaptığımız avdan. En küçüğü 50 cm, en büyüğü 80 cm.

Bu lüferlerin geçişlerine izin verdiğiniz için size minnettarız Birol Bey. :harika:

Ekli dosyalar

Balıkoltası

Daimi Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Birol Bey;

İyi bir avcı olarak bildiğinizi varsaydığım konu şudur: avladığınız sarıkanatların, yumurtlama olgunluğuna erişmesi için 25 cm ve üzerinde olması gerekir.

İyi bir sarıkanat avcısı olarak şunu da bildiğinizi varsayıyorum, Akdenizde ve tüm diğer denizlerde avladığımız-avlanan kofana ve sırtıkaraların hepsi boğazdan güneye doğru göç etmezler :)

Yoksa siz de miami sahillerinde yakalanan lüferlerin, geçmesine izin verdikleriniz olduğunu zanneden İstanbullulardan biri misiniz?

Yoksa siz hepsinin karadenizden göçe başladıklarını ve tüm dünyaya oradan yayıldıkların mı düşünüyorsunuz?

Yazdığınız cümleden linki yapıştırma amacıma kısmen ulaştığımı düşünüyorum. İzninizle amacıma tam olarak ulaşmak isterim.

Unutmuşsunuz, akdenize göçmelerini engellediğinizi hatırladınız ama asıl unuttuğunuz şey yumurtlamalarına fırsat vermediğiniz...
Sizin bu mesajınız bana diğer forumda ki bir arkadaşı hatırlatmıştı, o yüzden esprisine söyledim.
Antalyada lüfer tutamıyoruz sizin yüzünüzden demişti.
Balığın yumurtlamasına fırsat verip vermediğimiz konusuna ise hiç girmeyeceğim. Benim avladığım balıkların boyları zaten ortada. Oltayla sarıkanat tutarak lüfer nesli kurutulmaz. Onu 10 cm lik tohum çinekopları tonlarca tutup pazara sürenlere söyleyeceksiniz. Kanunları uygulamayanlara, göz yumanlara, ve 13 cm limit koyanlara.
Resimdeki balıkların boyu zaten minimum 22-23 cm.

KayaBalığıKaya

Daimi Üye
Adı
Uluç
Fotoğraf Sevgili Latif Uğuluçimen ve kardeşi Ahmet Uğurluçimen ile ocak ayı sonunda yaptığımız avdan. En küçüğü 50 cm, en büyüğü 80 cm.

Bu lüferlerin geçişlerine izin verdiğiniz için size minnettarız Birol Bey. :harika:
Alper bey Karadenizden akan balık Çanakkale boğazını geçip oradan ege oradan da akdeniz derken ver elini İskenderun demez. Karadeniz den akıp İstanbul boğazını geçen balık nadiren Çanakkale boğazına kadar gider. Karadenizden akan balığın son durağı marmara denizinin derinlikleridir. Orada ürer, yumurtlar sonra da suyun sıcaklığına göre tekrar karadeniz' e akarlar. İskenderun da tutamadığınız balıkların sebebi bizim burada tuttuğumuz 15 - 20 taş çatlasa 40 tane balık değildir. İskenderun da lüfer balığı avında bir sıkıntınız varsa sorunun kaynağını bilmem kaç bin km uzakta olan bizlerde değil kendinizde arayın lütfen.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...