paspariko59
Aktif Üye
Tebrikler bu güzel avlarının devamını dilerim rastgele
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Teşekkürler Eşref Bey. Rastgelsin sizede.Tebrikler bu güzel avlarının devamını dilerim rastgele
Ah unutmuştuk evet, balığı tutuyoruz böyle boğazda bu yüzden balık akamıyor Akdenize.
Birol Bey;Ah unutmuştuk evet, balığı tutuyoruz böyle boğazda bu yüzden balık akamıyor Akdenize.
Fotoğraf Sevgili Latif Uğuluçimen ve kardeşi Ahmet Uğurluçimen ile ocak ayı sonunda yaptığımız avdan. En küçüğü 50 cm, en büyüğü 80 cm.Ah unutmuştuk evet, balığı tutuyoruz böyle boğazda bu yüzden balık akamıyor Akdenize.
Sizin bu mesajınız bana diğer forumda ki bir arkadaşı hatırlatmıştı, o yüzden esprisine söyledim.Birol Bey;
İyi bir avcı olarak bildiğinizi varsaydığım konu şudur: avladığınız sarıkanatların, yumurtlama olgunluğuna erişmesi için 25 cm ve üzerinde olması gerekir.
İyi bir sarıkanat avcısı olarak şunu da bildiğinizi varsayıyorum, Akdenizde ve tüm diğer denizlerde avladığımız-avlanan kofana ve sırtıkaraların hepsi boğazdan güneye doğru göç etmezler![]()
Yoksa siz de miami sahillerinde yakalanan lüferlerin, geçmesine izin verdikleriniz olduğunu zanneden İstanbullulardan biri misiniz?
Yoksa siz hepsinin karadenizden göçe başladıklarını ve tüm dünyaya oradan yayıldıkların mı düşünüyorsunuz?
Yazdığınız cümleden linki yapıştırma amacıma kısmen ulaştığımı düşünüyorum. İzninizle amacıma tam olarak ulaşmak isterim.
Unutmuşsunuz, akdenize göçmelerini engellediğinizi hatırladınız ama asıl unuttuğunuz şey yumurtlamalarına fırsat vermediğiniz...
Alper bey Karadenizden akan balık Çanakkale boğazını geçip oradan ege oradan da akdeniz derken ver elini İskenderun demez. Karadeniz den akıp İstanbul boğazını geçen balık nadiren Çanakkale boğazına kadar gider. Karadenizden akan balığın son durağı marmara denizinin derinlikleridir. Orada ürer, yumurtlar sonra da suyun sıcaklığına göre tekrar karadeniz' e akarlar. İskenderun da tutamadığınız balıkların sebebi bizim burada tuttuğumuz 15 - 20 taş çatlasa 40 tane balık değildir. İskenderun da lüfer balığı avında bir sıkıntınız varsa sorunun kaynağını bilmem kaç bin km uzakta olan bizlerde değil kendinizde arayın lütfen.Fotoğraf Sevgili Latif Uğuluçimen ve kardeşi Ahmet Uğurluçimen ile ocak ayı sonunda yaptığımız avdan. En küçüğü 50 cm, en büyüğü 80 cm.
Bu lüferlerin geçişlerine izin verdiğiniz için size minnettarız Birol Bey.![]()
Teşekkürler Sinan .Tebrik ederim Birol abi çok güzel bir av olmuş.