Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Akvaryumda Teke (palaemon Serratus,karides) Besleme

Mektupla

Daimi Üye

06NEFES06

Üye
Adı
isa
Bildiğim kadarıyla var dezenfektan lar ama bu işi fazla genişletmeyin sebebi deniz akvaryum malzemeleri hattı sayılır derecede pahalı bu şekilde kalması kanimca daha iyi saf ve abartısız

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Tatlı suda ki hayalet karideslere benziyor. Çok güzel görünüyor. Bir dönem kiraz karides beslemiştim. Vallaha bir an akvaryumu yeniden kurasım geldi.
esas baba karidesleri henüz koyamadım akvaryuma onları başka bir meradan alacağım ama vakit bulamadım. sayı artınca görüntü daha güzel olacak.
hergün ufak bi midye açıyorum yeme saldırışlarını izlemek harika oluyor... hiçbir masraf yapmadan kurdum herşey az ilerdeki denizden :) biraz uzmanlaşayım PS falan alabilirsem istavrit hamsi izmarit kefal allah ne verdiyse koyarız artık :) tabi başka akvaryuma buna koyarsak bana teke kalmaz

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bildiğim kadarıyla var dezenfektan lar ama bu işi fazla genişletmeyin sebebi deniz akvaryum malzemeleri hattı sayılır derecede pahalı bu şekilde kalması kanimca daha iyi saf ve abartısız
aynen bunu bu şekilde koruyacağım PS olmadan tekeler ne kadar yaşayacak hem bu merakımı gidereceğim hemde hazır yemlerim olacak :)

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif

Sertacs

Yeni Üye
Adı
Sertaç S.
Merhaba, düzenli su değişimi ile gayet idare edebilirsiniz. Değişim miktarı ve sıklığını akvaryumda ki canlılar ve yem artıklarının yoğunluğuna göre ayarlamak gerekir. Siz de balık olmadığı için çok fazla atık olmaması lazım. Bence de 1 haftalık 1/3 değişim yeterli olacaktır. Yine haftada bir şeffaf bir hortum ile kum yüzeyinde ki atıkları sifonlayabilirseniz çok iyi olur.

angvil

Daimi Üye
Adı
ibrahim üzül
Deniz bir insan vücudu ise midyeler böbrektir. Midye koyarsanız suda ki son artıkları temizleyecektir.
Fakat midye ölümü gerçekleşirse, suyun yapısını birden bozabilir. Buna da dikkat etmek gerekiyor.