Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Amatör Balıkçı Belgesi Zorunlu Oldu !!!

yk71

Aktif Üye
Adı
Yüksel
31 Ağustos 2020 tarihinde tebliğin süresi sona eriyor.

Mustafaalmış

Aktif Üye
Adı
Mustafa Almış
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Almayın. Amatör Balıkçı Belgesi, yürürlükteki tebliğe göre zorunlu değil. Ama bence zorunlu olmalı. Kısa bir eğitim de verilmeli. Böylece amatörler hangi balıkları, hangi boyda, ne zaman, ne kadar, hangi olta düzenekleriyle tutacak v.b. daha iyi öğrenip bilinçlenir. Bu arada tebliği telefona indirip veya ilgili kısmın resmini çekip, belge soranlara gerekli cevabı verirsiniz. Bundan böyle hatıra fotoğrafını da siz çekersiniz...
Aslında alınabilir birşey. Bende almanın elzem olmadığını bildiğimden gidip hiç uğraşmadım. Haricinde böyle ekip olarak gezmelerine de bir anlam veremedim. Dertleri döner sermaye toplamakmıydı yoksa milleti trollemekmiydi hala anlamış değilim ama :)

Adı
bahattin akkaya
Tarım il müdürlüğünün internet sayfasına göre zorunlu değildir. Tekne veya karadan ayrımı yoktur. Belge görseli aşağıda gösterildiği gibidir.

152F46CC-88F5-4B2A-B234-EF1BE683B98D.jpeg
Ayrıca 11 ocak 2020 tarihinde didim akbük açıklarında av yaptığımız esnada Aydın tarım il müdürlüğü denetleme teknesi bizim olduğumuz tekneye yanaştılar. Teknede avlanan amatör balıkçıların kimliklerini alıp fotoğraf çektiler. Teknecinin belgelerini kontrol edip bizlerede iyi eylenceler diyerek gittiler.

Çırak

Daimi Üye
Adı
Melih
Kan Grubu
O Rh Pozitif
31 Ağustos 2020 tarihinde tebliğin süresi sona eriyor.
Yeni yayınlanacak olan sirküler 5/2 de inşallah defne yaprağı, çinekop ve sarıkanat avı sonlandırılacak diye dua ediyoruz bakalım. Bu seferde bir tedbir almazlarsa zaten dişliye geçmiş olsun diyeceğiz.

Canyldz

Üye
Adı
Can
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bir olta takımı aldım başımıza gelene bak kıyıdan daha tutamadigima göre bence hala sorun yok bir türü de zora sokmadım kıyıdan av için belge almak zorunlu değil gerçeğini çıkartıyorum burdan

aykut kilitcioglu

Aktif Üye
Adı
aykut kilitcioglu
a.d.b denilen belge kaptanık ehliyetidir.motor gücü yüksek tekneler içindir.teknede bulunanların almasına gerek yoktur.9.9 hp üzeri motora sahip tekneler için gereklidir.yokluğunda tekne sahibine ceza yazılır.amatör balıkcılık belgesi şimdiye kadar zorunlu değildi.sahil güvenlik kimi yörelerde soruyormuş tekirdağ tarafında duymadım.tarım müdürlükleri bu belgeyi veriyor.5 yıl geçerliliği var sonra vizeyle uzatabilirsiniz.bu konuda kafam rahat olsun derseniz alın.çünkü kara iç sular ve denizde soracaklar gibi.

Tinyfish

Yeni Üye
Adı
Ali
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İzmir tarım il müdürlüğünden görüştüğüm yetkililerin dediğini direk aktarıyorum ;Kıyıdan avcılık için amatör balıkcılık belgesi bulundurmamak kabahatler kanuna göre suç teşkil ediyor ve istenildiği takdirde cezai işlem uygulanıyormuş . Ağustos 2020 tarihinden itibaren su ürünleri avcılığı ve yetiştirciliği kanununda değişiklikler yürürlüğe girecekmiş!!! değişiklik yürürlüğe girdikten sonra su ürünleri avcılığında baya bir yaptırım olacak.
DİPNOT
:Tarım il müdürlüğünden yetkililer kıyıdan avcılık yapanlara bölge bölge denetim yapıyorlar . Karaburunda karadan avlananlara tarım müdürlüğü denetim yaptı amatör balıkçı belgesi olmayanlara uyarı verilip tc leri alındı.
Belgeyi çıkarmak isteyen üstadlar ve arkadaşlar için bağlı bulundukları tarım il müdürlüğüne müracat edip 1 vesikalık fotograf ile birlikte 50 tl ayrıca yarım saatlik eğitim sonrası belgelerini alabilecekler belgenin geçerlilik tarihi alındıktan itibaren 5 yıldır .

Son düzenleme:

aykut kilitcioglu

Aktif Üye
Adı
aykut kilitcioglu
dün bir adet foto.bir adet kimlik fotokopisi artı 50 tl:aglyrmngaa: aldılar.hazır matbu dilekçeyle beraber.bugün itibarıyla evrağı aldım.eğitim yoktu.aslında eğitim şart:)
adb yi geçen yıl aldım ayrı bir maceradır.

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif
1582121683393.png