Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arkadaş tekne almadan önce lütfen bana bizzat danışın

momentmc

Üye
Adı
Gokhan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kıymetli dostlar; yaklaşık 6 aylık araştırma ve kafa patlatmalarım sonucunda fuardan isatek 570 samba + mercury 60 hp kombinasyonunu alma hususunda kendimi %70 ikna etmiş durumdayım. En büyük muhalifim ise teknenin %50 ortağı olacak olan babam. O da hala moonday 540 alma hususunda ısrarcı. Aşağı yukarı aynı kıymette olan bu teknelerin motor + kabuk hususunda en iyi iskontoyu yapan ve fuar anında bizi kafalamayı beceren kim olursa tercihimiz o yönde olacak.

- 570 Samba modeline yönelmemde ki sebep forumdaşımızın vermiş olduğu referans değerinde bilgiler.
- Bir diğer alternatifimiz ise moonday 540 ki bu kabuk maliki bulunduğumuz sitede mevcut olan bindiğim ve çok beğendiğim bir kabuktur.
İsateke yönelmemde ki sebep fiyat olarak bir tık aşağıda ve ebat olarak bir tık yukarıda olmasıdır.
İçerikte belirttiğim kabuklar ve motor hususunda olumsuz görüşü olanlardan kıymetli görüşlerini istirham ederim.
Yahut olumsuz olmasa da, sevgili forumdaşım sen bu motor yerine 3bin daha fazla ver şu sebepten honda yada yamaha tercih et yada mercury iyidir ama bu kayığa 70hp yada 60 çok 40 yeter tarzı yorumlarınızı da beklerim.
Saygılarımla.
Ben kombinasyon için kötü diyemem. Bence güzel ancak Mercury yerine Yamaha veya Honda almanızı şiddetle öneririm. Honda Türkiye'de 5 yıl garanti veriyor, kendisini deniz motorlar konusunda da ispatlamış bir markadır, deniz şakaya gelmez ve hatayı affetmez Honda bu konuda denizciyi üzmez. Servisi Ortakentte (sanırım siz de Ortakent civarında yaşıyorsunuz) Honda'nın 50 HP gücündeki motoru ile Mercury'nin 60 HP gücündeki motoru aynı devri üretiyorlar ve aralarında hız konusunda fark olacağını düşünmüyorum. Bunu bir çok tekne üreticisinden doğrulayabilirsiniz. Hatta Honda ve Mercury'nin efficiency testlerinde yaptıkları devirlere göre aldıkları ortalama hız değerlerinde detayları bulabilirsiniz.

Babanızın Moonday almak istemesi muhtemelen denizde deneyimlemesi olabilir. Açık konuşalım ben İsatek Samba 570 kullanıcısıyım ama Moonday hiç kullanmamış olmama rağmen 2 sezondur fuarda incelediğimde aklım kalmıyor değil. Ancak denizde boy ve en faktörü çok önemli. İkisi benzer yapılarda tekne olmasına rağmen samba 30 cm daha uzun ve 5 cm daha geniş. Aynı zamanda su kesiminde 10 cm daha derin yani draft'ı 35 cm Moonday'de ise 25 cm olarak gözüküyor. İkisinin ağırlıkları benzer, buradan sonra iş biraz kaliteye kalıyor.

Mesela ben isatek'in kullandığı sunbrella kumaşından memnun değilim. 4 ayda ömrünü tamamladı gibi hissediyorum. Üretici ile konuştum, bizlik bir hata varsa ücretsiz değiştiririz dediler. Vardavela'nın bazı uç noktaları paslandı gibi, bunu da söyledim, mutlaka destek veririz dediler. Tuzlu su korozyonu çok hızlandırıyor. Bazen denizden geç dönüyorsunuz ve açıkçası yorgunluktan dolayı da şimdi vardavelanın üzerindeki tuzlu suyu kim temizleyecek diyorsunuz, 2-3 gün binmeyince ve güneş ışığı ile üzerinde kuruduğu zaman korozyon oluşuyor. Yani beni açıkçası memnun eden şey, karşı tarafta bu serzenişlerime cevap bulabiliyor olmam. Belki Moonday'den de aynı desteği alabilirdim kullanmadığım için bilmiyorum ama bu iki ürün arasında fiyat olarak 7-8 bin tl gibi bir fark vardı.

Aklınıza takılan bir nokta varsa özelden telefon numaramı isteyin, telefon ile de konuşuruz. Deneyimlediğim kadarıyla yaşadıklarımı aktarırım.

emirB

Yeni Üye
Adı
Emir
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ben kombinasyon için kötü diyemem. Bence güzel ancak Mercury yerine Yamaha veya Honda almanızı şiddetle öneririm. Honda Türkiye'de 5 yıl garanti veriyor, kendisini deniz motorlar konusunda da ispatlamış bir markadır, deniz şakaya gelmez ve hatayı affetmez Honda bu konuda denizciyi üzmez. Servisi Ortakentte (sanırım siz de Ortakent civarında yaşıyorsunuz) Honda'nın 50 HP gücündeki motoru ile Mercury'nin 60 HP gücündeki motoru aynı devri üretiyorlar ve aralarında hız konusunda fark olacağını düşünmüyorum. Bunu bir çok tekne üreticisinden doğrulayabilirsiniz. Hatta Honda ve Mercury'nin efficiency testlerinde yaptıkları devirlere göre aldıkları ortalama hız değerlerinde detayları bulabilirsiniz.

Babanızın Moonday almak istemesi muhtemelen denizde deneyimlemesi olabilir. Açık konuşalım ben İsatek Samba 570 kullanıcısıyım ama Moonday hiç kullanmamış olmama rağmen 2 sezondur fuarda incelediğimde aklım kalmıyor değil. Ancak denizde boy ve en faktörü çok önemli. İkisi benzer yapılarda tekne olmasına rağmen samba 30 cm daha uzun ve 5 cm daha geniş. Aynı zamanda su kesiminde 10 cm daha derin yani draft'ı 35 cm Moonday'de ise 25 cm olarak gözüküyor. İkisinin ağırlıkları benzer, buradan sonra iş biraz kaliteye kalıyor.

Mesela ben isatek'in kullandığı sunbrella kumaşından memnun değilim. 4 ayda ömrünü tamamladı gibi hissediyorum. Üretici ile konuştum, bizlik bir hata varsa ücretsiz değiştiririz dediler. Vardavela'nın bazı uç noktaları paslandı gibi, bunu da söyledim, mutlaka destek veririz dediler. Tuzlu su korozyonu çok hızlandırıyor. Bazen denizden geç dönüyorsunuz ve açıkçası yorgunluktan dolayı da şimdi vardavelanın üzerindeki tuzlu suyu kim temizleyecek diyorsunuz, 2-3 gün binmeyince ve güneş ışığı ile üzerinde kuruduğu zaman korozyon oluşuyor. Yani beni açıkçası memnun eden şey, karşı tarafta bu serzenişlerime cevap bulabiliyor olmam. Belki Moonday'den de aynı desteği alabilirdim kullanmadığım için bilmiyorum ama bu iki ürün arasında fiyat olarak 7-8 bin tl gibi bir fark vardı.

Aklınıza takılan bir nokta varsa özelden telefon numaramı isteyin, telefon ile de konuşuruz. Deneyimlediğim kadarıyla yaşadıklarımı aktarırım.
Gökhan bey çok teşekkür ederim.. Zaten beni 570 sambaya yönlendiren sizin deneyimleriniz ve aktarımlarınız olmuştu. Şimdi de kabuk ne olursa olsun hondayı tercih etme hususunda gayret göstereceğim. Ben yazları Akyarlar/karaincir mevkisinde ikamet ediyorum ortakente çok yakınım servisi de gördüm ve biliyorum. Beni de isateke yönlendiren etkenlerin başında ebatlar geliyor. Dediğiniz gibi babam da binip tecrübe ettiğini almayı her zaman tercih eder o yüzden moonday konusunda ısrarcı.
Aslında evvelden edindiğim bilgilerin tam tersi yönde söylemleriniz var. Ben en başında isatek 495 cobra düşünüyordum fakat internette denk geldiğim bir olayda kabuğun hatalı olduğunu üreticinin hiçbir şekilde kullanıcıya sıcak davranmadığını ve sonunda mahkemelik oldukları yönünde bilgilere ulaştım. Sonucunda bu beni çok ürküttü ve isatekten tamamen vazgeçmiştim ta ki sizle yazışana kadar.

Bu arada sizin yaşamış olduğunuz sorunların aynısı moondayde de var. Hatta sahibi 120 kilo bir arkadaş merdivenini kırdı :) Bence 120 kilo çok ciddi bir ağırlık değil kırmamalıydı. O yüzden eğer aldıysanız bence çok aklınız kalmasın derim. Arada uçurum farklar olmadığına çok küçük detaylar olduğuna eminim.

Öyleyse son olarak; malumunuz bodrumda müthiş derecede tekne çalma olayı gerçekleşiyor. Benim oturduğum site kos adasına 50 hp motorla 15 dk mesafede, 2018 yazında komşumuzun teknesi çalındı ve kos adasına göçmen kaçırdılar.
- Siz teknenizi denizde nasıl muhafaza ediyorsunuz ?
- Gps sistemi taktırdınız mı, taktırdıysanız marka model ve memnunluk durumunuz nedir ?
- Motorun kilidi var mı ? (yamahalarda kumandalı kilit var kilitlediğinizde mümkün değil çalışmıyor,kumandayı kaybederseniz yenisi japonyada tekrar üretilip gönderiliyor)

Birde şuan hatırladım, Mercury tercihimin ana sebebi bakımlarını a'dan z'ye kendim yapabiliyorum. Malumunuz servis maliyetleri çok ciddi. (115 hp yamaha 2019 sezon başı arızası olmadan 3bin lira bakım masrafı çıkardı komşuma) Hondaların bakımı nasıl kendiniz yapabiliyor musunuz en azından kuyruk yağı ve yağ değişimini.

Adı
Kubilay
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Selamlar. Ben 4.50 tekposan marka teknemde 20 hp enjeksiyonlu marşlı trimli manuel tohatsu kullanıyorum. Performans olarak inanılmaz memnunum. Enjeksiyon motorlar karbüratörlü motorlara göre daha az yakıt tüketiyor ve daha sorunsuz. Alacağınız makinada kesinlikle trim olsun. Büyük rahatlık. 4.50-460 ebadında teknelere 20 hp yeterli güç ama üstüne yetmez. 490-500 ebadında teknelere bence en az 50 hp motor lazım 30 bile yeterli değil. Ben motor markası olarak kesinlikle efi tohatsu alın derim. Sessiz sarsıntısız ve çok sağlam motorlar

momentmc

Üye
Adı
Gokhan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Gökhan bey çok teşekkür ederim.. Zaten beni 570 sambaya yönlendiren sizin deneyimleriniz ve aktarımlarınız olmuştu. Şimdi de kabuk ne olursa olsun hondayı tercih etme hususunda gayret göstereceğim. Ben yazları Akyarlar/karaincir mevkisinde ikamet ediyorum ortakente çok yakınım servisi de gördüm ve biliyorum. Beni de isateke yönlendiren etkenlerin başında ebatlar geliyor. Dediğiniz gibi babam da binip tecrübe ettiğini almayı her zaman tercih eder o yüzden moonday konusunda ısrarcı.
Aslında evvelden edindiğim bilgilerin tam tersi yönde söylemleriniz var. Ben en başında isatek 495 cobra düşünüyordum fakat internette denk geldiğim bir olayda kabuğun hatalı olduğunu üreticinin hiçbir şekilde kullanıcıya sıcak davranmadığını ve sonunda mahkemelik oldukları yönünde bilgilere ulaştım. Sonucunda bu beni çok ürküttü ve isatekten tamamen vazgeçmiştim ta ki sizle yazışana kadar.

Bu arada sizin yaşamış olduğunuz sorunların aynısı moondayde de var. Hatta sahibi 120 kilo bir arkadaş merdivenini kırdı :) Bence 120 kilo çok ciddi bir ağırlık değil kırmamalıydı. O yüzden eğer aldıysanız bence çok aklınız kalmasın derim. Arada uçurum farklar olmadığına çok küçük detaylar olduğuna eminim.

Öyleyse son olarak; malumunuz bodrumda müthiş derecede tekne çalma olayı gerçekleşiyor. Benim oturduğum site kos adasına 50 hp motorla 15 dk mesafede, 2018 yazında komşumuzun teknesi çalındı ve kos adasına göçmen kaçırdılar.
- Siz teknenizi denizde nasıl muhafaza ediyorsunuz ?
- Gps sistemi taktırdınız mı, taktırdıysanız marka model ve memnunluk durumunuz nedir ?
- Motorun kilidi var mı ? (yamahalarda kumandalı kilit var kilitlediğinizde mümkün değil çalışmıyor,kumandayı kaybederseniz yenisi japonyada tekrar üretilip gönderiliyor)

Birde şuan hatırladım, Mercury tercihimin ana sebebi bakımlarını a'dan z'ye kendim yapabiliyorum. Malumunuz servis maliyetleri çok ciddi. (115 hp yamaha 2019 sezon başı arızası olmadan 3bin lira bakım masrafı çıkardı komşuma) Hondaların bakımı nasıl kendiniz yapabiliyor musunuz en azından kuyruk yağı ve yağ değişimini.
Rica ederim, faydalı olabiliyorsam ne mutlu. İnternetteki o videoya ben de denk geldim. Youtube'da o kanalın sahibini de çok uzun süredir İsatek Cobra videoları sebebi ile takip ediyordum. Aslında videolarında genellikle teknesini övüyordu ancak anladığım kadarıyla üretimsel olarak bir hata var ve bunu firma ile konuşmasına rağmen net çözüm bulamamışlar gibi algıladım. Daha sonra iş youtube'da yayılınca üretici sanırım tavır aldı (bence hoş değil, müşterinin yanında durmak gerekir) ve haklarını savunmak için o kanaldan da takip ettiğim kadarıyla ikisi de davalık durumdalar. Son durum ne oldu ben de bilmiyorum ama kullanıcının sıkıntı yaşamaya başladığını dile getirdiği videoları yayınladığında ben tekneyi sipariş etmiştim. Hemen bu modelin aynısını Bodrum'da kullanan iki arkadaşıma daha sordum ve benzer sorunu yaşayıp, yaşamadıklarını öğrenmek istedim. İkisi de burundan su alacakları bir durum oluşmadığını, tekneyi ağırlıklı olarak yaz mevsiminde kullandıkları için sintine kısmında herhangi bir su birikintisi yaşamadıklarını iletti. Ama üretimsel bir hata varsa firmanın bana karşı olan tavrından şunu söyleyebilirim ki (gelir, onarırlar veya çözüm sunarlar) ben en azından bu samimiyeti hissediyorum. Mutlaka aksaklıklar yaşanır ama diyalog özellikle yüz yüze diyalog çoğu sıkıntıyı çözer. Duyuyoruz işte burada en iyi dediğimiz markalar bile Haziran teslimi dedikten sonra Ağustos sonunda teslim ediyor vs.. Maalesef ülkemizdeki kanunların olması ancak işlememesi/ işletilmemesinden kaynaklı bu problemler yaşanabiliyor. Biraz alman disiplini ile ilerlesek, satın alırken sadece ön ödeme yaptığımız makbuzu değil de noter tasdikli bir sözleşme yapsak o zaman bu sıkıntılar minimuma düşer ama bu sefer de üretici kaçıyor muyuz yahu, buradayız işte tavrı takınıyor. Güven daha başlamadan sarsılıyor gibi anlaşılıyor vs.. Zor işler gerçekten.

Ben isatek kullanıyorum ama benzer bir sorunu yaşasaydım, önce firma ile son dakikaya kadar çözmeye çalışır, olmadığı yerde bilirkişiyi çağırır, davamı açar ve sonucunu beklerdim. Kimse parayı kolay kazanmıyor. Videoda bahsedilenlere göre Cobra modelinin o üretimdeki kalıbında sorun olduğu, o sorunu aştıklarını belirtmişler. Açıkçası ben 4,50 tekneden sonra 5.50 ve üzerine yöneldiğim için cobrayı pek düşünmemiştim. İkisini yan yana koyduğunuzda farkı çok iyi anlıyorsunuz. (Bodrum alize marin markette ikisi yan yana var bakmadıysanız bir inceleyin)

Maalesef benim bulunduğum limanda da çok fazla tekne (son 1 ayda 3 tekne) çalındı. İkisi Türk karasularında yakalandı. Diğeri Kos adasına geçmeyi başarmış, ama tam limana yanaşırken yunan sahil güvenliği yakalamış. Tekne orada şuan ve geri alınması çok sıkıntılı. Birisi bu sabaha karşı çalınmış, Turgutreis açıklarında göçmenleri Kos'a götürmeye çalışırken bizim sahil güvenlik yakalamış. İşlemleri sürüyor dedi arkadaş, detaylar gelince buradan da paylaşırım. Önemli olan sürekli çalan şebekeyi yakalamak. Genelde şebeke çalıyor ve göçmenlere tekneyi verip, 20-25 dk gaz kesmeden devam deyip, kos adasını işaret ediyor diye düşünüyoruz. Hatta bu çalınan teknelerden ikisinin motoru Yamaha idi. Hırsızlar yeni kontak bağlıyorlar ve mevcut mekanizmayı devre dışı bırakarak, motoru çalıştırabiliyorlar. Biz 7-8 kaptan sürekli birlikte hareket ediyoruz. Hepimiz yaşanan son olaylardan sonra çelik zincirler ile tekneleri bağladığımız halkalara sağlamlaştırdık. Yani hem pruva hem pupa kısmındaki mapalarda ve vardavelalarda çelik zincirler mevcut.

Ben Ortakent'teki limanda muhafaza ediyorum. 2 yıldır orada yerim var ve tekneyi indirmeden daha parasını ödüyorum, yoksa yerinizi başkasına veriyorlar. GPS takılı evet, (Araç Takip Sistemi Araç Takip Cihazı GPS Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor) bu ürünü önerebilirim. Satıcısı ile detayları konuşabilirsiniz. Motorun ekstra bir kilidi yok, Yamaha'daki o özelliği duymamıştım, güzel özellikmiş.

Ben 20 saat bakımı için Honda'ya verdiğimde yağ, yağ filtresi ve yakıt filtresi değiştirildi. 1.050 TL'ye yapmışlardı. Açıkçası ağır motor olduğu için at-çek vs hepsini servis yaptı ve ben uğraşmak istemedim. Kesinlikle marin motorların bakımı çok pahalı ancak bunun sebebi marin malzeme kullanılmasından kaynaklı olduğunu söylüyorlar.

Düşünün bugün 50 HP Honda 45-50 bin civarı ancak 200 bin TL'ye aldığınız aracın 10.000 KM bakımı 600 lirayı geçmez iken 45 bin TL'lik deniz motoru bakımı için 1000 TL'yi gözden çıkartmamızı istiyorlar. Bana saçma geliyor ama yapacak bir şey yok. Malzemeleri kendiniz alsanız 600 lira civarı tutuyordu 1000 TL'lik bakımın. O yüzden ben usta yapsın, sisteme de bakımı zamanında yapıldı işlesin diye düşünerekten onlara yaptırdım.

Çok zor değil onlarca video var. 5 yıl dolduktan sonra en azından basit bakımları (yağ, filtre değişimi vs) ben yapabilirim. Eğer eliniz yatkın ise siz de yapabilirsiniz. Motorun iç aksamına müdahale etmediğiniz sürece garanti korunur. Yani basit bakımlar (yağ, filtre, kuyruk yağı değişimi vs) garantiyi bozmaz.

matrax

Yeni Üye
Adı
Kaya
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Tüm yanıtlar yorumlar için teşekkürler,

Bir tek şey kaldı,

Satın alma için fuarı beklemeye gerek varmı yokmu ?

Çok iyi indirimler oluyor mu gerçekten ?

emirB

Yeni Üye
Adı
Emir
Kan Grubu
A Rh Pozitif

Bir tek şey kaldı,

Benim duyduğum kadarıyla motor için %20-25 arası iskonto oluyormuş. Kabukta ne oluyor bilmiyorum. Ama rekabetin yüksek olduğu bir yer olduğu kesin. İlla ki bilen vardır.

momentmc

Üye
Adı
Gokhan
Kan Grubu
A Rh Pozitif

Bir tek şey kaldı,

Bunu da geçen yıl çok takip ettim. Firmalar fuardan önce fiyatları arttırıyor, sonra broşürlerde bakın eski fiyat buydu, fuar için bu hale getirdik deyip, aslında mevcut fiyatından satıyorlar. Honda motorlarda kampanya yapmıştı geçen yıl, beni çeken kısmı da o olmuştu. Önerim Ekim - Aralık arasında rakamlara bakmanız olacaktır. Dövizin ne olacağı belli değil. Bugün 5.70 3 ay sonra??? 7 TL olursa motor fiyatı benzer oranda artar. Döviz geçtiğimiz aylara göre nispeten daha sakin durumda, o yüzden denizcilikte Ekim-Aralık ayları alım için uygundur. Mart sonrası sipariş verirseniz muhtemelen teslim tarihlerini ötelemeye başlarlar.