momentmc
Üye
- Adı
- Gokhan
- Kan Grubu
- A Rh Pozitif
Ben kombinasyon için kötü diyemem. Bence güzel ancak Mercury yerine Yamaha veya Honda almanızı şiddetle öneririm. Honda Türkiye'de 5 yıl garanti veriyor, kendisini deniz motorlar konusunda da ispatlamış bir markadır, deniz şakaya gelmez ve hatayı affetmez Honda bu konuda denizciyi üzmez. Servisi Ortakentte (sanırım siz de Ortakent civarında yaşıyorsunuz) Honda'nın 50 HP gücündeki motoru ile Mercury'nin 60 HP gücündeki motoru aynı devri üretiyorlar ve aralarında hız konusunda fark olacağını düşünmüyorum. Bunu bir çok tekne üreticisinden doğrulayabilirsiniz. Hatta Honda ve Mercury'nin efficiency testlerinde yaptıkları devirlere göre aldıkları ortalama hız değerlerinde detayları bulabilirsiniz.Kıymetli dostlar; yaklaşık 6 aylık araştırma ve kafa patlatmalarım sonucunda fuardan isatek 570 samba + mercury 60 hp kombinasyonunu alma hususunda kendimi %70 ikna etmiş durumdayım. En büyük muhalifim ise teknenin %50 ortağı olacak olan babam. O da hala moonday 540 alma hususunda ısrarcı. Aşağı yukarı aynı kıymette olan bu teknelerin motor + kabuk hususunda en iyi iskontoyu yapan ve fuar anında bizi kafalamayı beceren kim olursa tercihimiz o yönde olacak.
- 570 Samba modeline yönelmemde ki sebep forumdaşımızın vermiş olduğu referans değerinde bilgiler.
- Bir diğer alternatifimiz ise moonday 540 ki bu kabuk maliki bulunduğumuz sitede mevcut olan bindiğim ve çok beğendiğim bir kabuktur.
İsateke yönelmemde ki sebep fiyat olarak bir tık aşağıda ve ebat olarak bir tık yukarıda olmasıdır.
İçerikte belirttiğim kabuklar ve motor hususunda olumsuz görüşü olanlardan kıymetli görüşlerini istirham ederim.
Yahut olumsuz olmasa da, sevgili forumdaşım sen bu motor yerine 3bin daha fazla ver şu sebepten honda yada yamaha tercih et yada mercury iyidir ama bu kayığa 70hp yada 60 çok 40 yeter tarzı yorumlarınızı da beklerim.
Saygılarımla.
Babanızın Moonday almak istemesi muhtemelen denizde deneyimlemesi olabilir. Açık konuşalım ben İsatek Samba 570 kullanıcısıyım ama Moonday hiç kullanmamış olmama rağmen 2 sezondur fuarda incelediğimde aklım kalmıyor değil. Ancak denizde boy ve en faktörü çok önemli. İkisi benzer yapılarda tekne olmasına rağmen samba 30 cm daha uzun ve 5 cm daha geniş. Aynı zamanda su kesiminde 10 cm daha derin yani draft'ı 35 cm Moonday'de ise 25 cm olarak gözüküyor. İkisinin ağırlıkları benzer, buradan sonra iş biraz kaliteye kalıyor.
Mesela ben isatek'in kullandığı sunbrella kumaşından memnun değilim. 4 ayda ömrünü tamamladı gibi hissediyorum. Üretici ile konuştum, bizlik bir hata varsa ücretsiz değiştiririz dediler. Vardavela'nın bazı uç noktaları paslandı gibi, bunu da söyledim, mutlaka destek veririz dediler. Tuzlu su korozyonu çok hızlandırıyor. Bazen denizden geç dönüyorsunuz ve açıkçası yorgunluktan dolayı da şimdi vardavelanın üzerindeki tuzlu suyu kim temizleyecek diyorsunuz, 2-3 gün binmeyince ve güneş ışığı ile üzerinde kuruduğu zaman korozyon oluşuyor. Yani beni açıkçası memnun eden şey, karşı tarafta bu serzenişlerime cevap bulabiliyor olmam. Belki Moonday'den de aynı desteği alabilirdim kullanmadığım için bilmiyorum ama bu iki ürün arasında fiyat olarak 7-8 bin tl gibi bir fark vardı.
Aklınıza takılan bir nokta varsa özelden telefon numaramı isteyin, telefon ile de konuşuruz. Deneyimlediğim kadarıyla yaşadıklarımı aktarırım.