Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arkadaş tekne almadan önce lütfen bana bizzat danışın

Adı
Kubilay
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba arkadaşlar
4,50 ile 4,80 arasında tekne almak istiyorum.livari ortada havuzu derin,su giderli ,arka havuzlugu u şeklinde olmayan tekne bakıyorum. motor 25 beygir ,4zamanli romotsuz .tekne önerimiz nedir? selamlar.
Tekposan 450 modeline bir bakın derim

serkan şengit

Yeni Üye
Adı
serkan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Herkese merhabalar,
Bende tekne deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.İlk defa alacak olan arkadaşların işine yarar diye umut ediyorum.
geçen sene haziran ayında 4.50 m Marin Boat marka tekne ve 20 hp mercury marka motor aldım.İzlenimlerimi maddeler halinde sizinle paylaşmak isterim.
*çok fazla işçilik hatası var.
*İlanlarda tekne 7 kişilik yazıyor fakat tekne üzerinde 4 kişi yazıyor.
*İç zemin esnek ve psikolojik olarak rahatsızlık verici.
*İlanda tekne 220 kg olarak geçiyor ce belgesinde 190 kg olarak geçiyor.

Diğer markaların 4.50 modellerini bilmiyorum ama Marin Boat 4.50 modeli bana göre en fazla 3 kişi ile kullanılabilir.Tekneye 4. ve 5. kişiler bindiğinde
tekne suya iyice gömülüyor.
Dalgaların tümünü hissediyorsunuz.
4.50 m.boyunda bir tekne ile 5.00 m. boyunda bir tekneyi mukayese ederken arada 50 cm fark var diye düşünmeyin lütfen.Arada dağlar kadar fark var.
Tekne ''size'' olarak değişiyor.Ben bu mukayese hatasına düştüm.
Bu arada Tekneyi alırken görüştüğüm Hasan Bey ilk günden beri ne zaman telefon etsem telefonu açar ve ilgilenir.
Elektrik tesisatı ile ilgili bir sorun olmuştu.Ben hallettim Hasan Bey ile görüştüm Tamir bedelini 5 dakika içinde hesabıma yolladılar.
Tekne 5 ay suda kaldı ara bölmeye giren su miktarı toplamda 1 litre yoktur.Bunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Tekne yağmur yağdığında bir miktar su baş kısımda kalıyor.İç zemin eğimi buna göre ayarlanmamış.
Sonuç olarak ben teknemi geçen ay sattım.Marin Boat alacak arkadaşlar teknenin zayıf olduğunu bilmeli.Sert denizde sıkıntı yaşayacaklarını bilmeli.Durgun sularda kullanılabilir.Hatta hafifliği at çek için avantaj bile olabilir.
Marin Boat fuardaki teknelerinde bile hatalar oluyor.Teknenin zayıflığı, işçilik kusurları satın almada tercih meselesi.Ama firma ile yaşadığım iletişimden memnun kaldım.Tabi bu benim deneyimim.

Şimdi Moonday tekneler ile ilgileniyorum.Ama bir arkadaş teknesinin belirtilen tarihte teslim edilmediğini bu yüzden Moonday'den uzak durulması gerektiğini yazmış.Bu kusur dışında Moonday kullanan arkadaşlar sağlamlık ,denge vb gibi konularda deneyimlerini paylaşırlarsa çok sevinirim.
İyi forumlar.

Utkua

Aktif Üye
Herkese merhabalar,
Bende tekne deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.İlk defa alacak olan arkadaşların işine yarar diye umut ediyorum.
geçen sene haziran ayında 4.50 m Marin Boat marka tekne ve 20 hp mercury marka motor aldım.İzlenimlerimi maddeler halinde sizinle paylaşmak isterim.

Diğer markaların 4.50 modellerini bilmiyorum ama Marin Boat 4.50 modeli bana göre en fazla 3 kişi ile kullanılabilir.Tekneye 4. ve 5. kişiler bindiğinde
4.50 m.boyunda bir tekne ile 5.00 m. boyunda bir tekneyi mukayese ederken arada 50 cm fark var diye düşünmeyin lütfen.Arada dağlar kadar fark var.
Bu arada Tekneyi alırken görüştüğüm Hasan Bey ilk günden beri ne zaman telefon etsem telefonu açar ve ilgilenir.
Elektrik tesisatı ile ilgili bir sorun olmuştu.Ben hallettim Hasan Bey ile görüştüm Tamir bedelini 5 dakika içinde hesabıma yolladılar.
Tekne 5 ay suda kaldı ara bölmeye giren su miktarı toplamda 1 litre yoktur.Bunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Tekne yağmur yağdığında bir miktar su baş kısımda kalıyor.İç zemin eğimi buna göre ayarlanmamış.
Sonuç olarak ben teknemi geçen ay sattım.Marin Boat alacak arkadaşlar teknenin zayıf olduğunu bilmeli.Sert denizde sıkıntı yaşayacaklarını bilmeli.Durgun sularda kullanılabilir.Hatta hafifliği at çek için avantaj bile olabilir.
Marin Boat fuardaki teknelerinde bile hatalar oluyor.Teknenin zayıflığı, işçilik kusurları satın almada tercih meselesi.Ama firma ile yaşadığım iletişimden memnun kaldım.Tabi bu benim deneyimim.

Şimdi Moonday tekneler ile ilgileniyorum.Ama bir arkadaş teknesinin belirtilen tarihte teslim edilmediğini bu yüzden Moonday'den uzak durulması gerektiğini yazmış.Bu kusur dışında Moonday kullanan arkadaşlar sağlamlık ,denge vb gibi konularda deneyimlerini paylaşırlarsa çok sevinirim.
İyi forumlar.

Tespitler yerinde bende arkadaşlarımın teknesinden bazı deneyimlere sahip olarak teknemi satın almıştım.Moonday ile ilgili söyleyebileceğim tek şey ağır olduğu için yüksek bg motor ile kullanmadığınız zaman hem yakıt hemde yavaşlama sorunu ile karşı karşıya kalırsınız.Bunun dışında benim beğendiğim kaliteli bir marka diyebilirim.Bununla beraber Anıl marin ve safteri öneririm.

emirB

Yeni Üye
Adı
Emir
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Herkese merhabalar,

İyi forumlar.

Merhaba, deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederiz. Bende uzun süredir tekne araştırması yapıyorum. Son tahlilde maliki bulunduğum sitenin teknelerinden birini almaya karar verdim. Bu arada yazları Bodrum'da kullanmak üzere tekne bakıyorum. Tüm komşularım 5mt altında tekne almamam hususunda telkinde bulundu. Bende hali hazırda kullanılan moonday 540 modelinde karar kıldım. Tanıdığın teknesinde 3 yaşında 115 bg evinrude motor vardı. Oldukça süratli bir kayık 45kn hızlara ulaşıyormuş. Aman ağır olsun diye de ekliyordu. Ne yazık ki 8 gün önce henüz 3 yaşında toplam 300 saat kullanılmış motor yandı. Kullanılmaz hale geldi. Ustalar piston sıkıştığını bu sebepten motorun patladığını söylüyor. Bu arada yanmaktan kasıt alevlenmek değil. Ben fuardan almayı düşünüyorum. Sakın alma diye ekledi o da sizin gibi tekne teslimatının çok çok geciktiğini satın aldığı sezonda ancak yazın yarısından sonra teslim edildiğini ve siparişini verdiği teknede çokça eksikler olduğunu belirtti. Git gözünle gör ve gördüğün tekneyi al dedi. Şimdiden hayırlısı olsun. Lütfen şubat ayına kadar iletişimde kalalım. :)

serkan şengit

Yeni Üye
Adı
serkan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba, deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederiz. Bende uzun süredir tekne araştırması yapıyorum. Son tahlilde maliki bulunduğum sitenin teknelerinden birini almaya karar verdim. Bu arada yazları Bodrum'da kullanmak üzere tekne bakıyorum. Tüm komşularım 5mt altında tekne almamam hususunda telkinde bulundu. Bende hali hazırda kullanılan moonday 540 modelinde karar kıldım. Tanıdığın teknesinde 3 yaşında 115 bg evinrude motor vardı. Oldukça süratli bir kayık 45kn hızlara ulaşıyormuş. Aman ağır olsun diye de ekliyordu. Ne yazık ki 8 gün önce henüz 3 yaşında toplam 300 saat kullanılmış motor yandı. Kullanılmaz hale geldi. Ustalar piston sıkıştığını bu sebepten motorun patladığını söylüyor. Bu arada yanmaktan kasıt alevlenmek değil. Ben fuardan almayı düşünüyorum. Sakın alma diye ekledi o da sizin gibi tekne teslimatının çok çok geciktiğini satın aldığı sezonda ancak yazın yarısından sonra teslim edildiğini ve siparişini verdiği teknede çokça eksikler olduğunu belirtti. Git gözünle gör ve gördüğün tekneyi al dedi. Şimdiden hayırlısı olsun. Lütfen şubat ayına kadar iletişimde kalalım. :)
Merhaba,moonday teknenin teslimat gecikmesi gözümü korkutmaya başladı.Kafamda başka modellerde var.Bakalım hayırlısı. Her şey fuarda belli olacak :) Bu arada bilgi paylaşımına devam edelim dediğiniz gibi.Sonuçta tonla para sayıyoruz.En küçük bilgi bile işe yarar.

emirB

Yeni Üye
Adı
Emir
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba,moonday teknenin teslimat gecikmesi gözümü korkutmaya başladı.Kafamda başka modellerde var.Bakalım hayırlısı. Her şey fuarda belli olacak :) Bu arada bilgi paylaşımına devam edelim dediğiniz gibi.Sonuçta tonla para sayıyoruz.En küçük bilgi bile işe yarar.
Kesinlikle öyle. Mesela ben çok ciddi anlamda MarinBoat 4.95 salsa almayı düşünüyordum çok ciddi şikayetler duydum ve vazgeçtim. Gecikme tehlikesine rağmen ben moonday teklenelerine biraz daha sıcağım. Fiyat performans olarak uygun gözüküyor. Yani gerçekten enma ve anıl marin muadiliyse fiyatı yarı yarıya geliyor..

momentmc

Üye
Adı
Gokhan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Herkese merhabalar,

İyi forumlar.
Merhaba, öncelikle sıkıntıdan kurtulmuşsunuz. Acemilik döneminde bazen hızlı karar vermekten, bazen fiyat mukayesesine girildiğinde bu tarz sıkıntılar yaşanabiliyor. Maalesef firmanın ürünleri fiyat/performans seviyesinin bile altında olduğu ile ilgili onlarca yorum bulmak mümkün. Teknede bırakın 50 cm'i bence 20 cm bile çok değerli hele ki bu teknenin "eni" ise çok çok daha değerli. Bu sebeple 4,50 tekneler 9,9 HP gücündeki bir motor kombinasyonu ile başlangıç için uygun gözükebilir. Ancak denizi sevdiyseniz ve ben bu hobiye devam edeceğim derseniz o zaman giriş seviyesinin bir üstü olan 5 - 6 metre arası tekneler devreye giriyor. 6 metreden sonraki her 50 cm'de ise maliyetler inanılmaz artmaya başlıyor. Ağırlık ve draft arttıkça daha fazla motor gücüne bu da ek maliyetlere sebep oluyor.

Teknedeki denge ve istekler (ekstralar) çok önemli. Kendini kanıtlamış, satmak istediğinizde piyasası olan üreticilere ait teknelere yönelmekte fayda var. En azından bir şekilde sıkılır veya satmak durumunda kalırsanız alıcı bulmanız önemli.

Moonday evet önerilen üreticilerden. Kendinize uygun tekneyi seçtikten sonra (ihtiyaçlarınız doğrultusunda) hem kaliteli hem de uygun fiyatlı tekneyi almakta fayda var. Piyasadaki "kaliteli" olarak tabir edilen üreticiler belli. Sıfırı için çok masrafa girmek yerine 2-3 yaşındaki ve motor saati 100-200 arasında olan, serviste bakımları düzenli yaptırılmış tekneleri de incelemenizi öneririm.

Anıl marın, Enma, Moonday, Yerliyurt, Safter, İsatek şeklinde devam ediyor. Bunlar daha çok 4,5 ve 8 metre arasında sandal, motoryat sınıfında ürünleri satıyor. Burada en önemli faktörlerden bir diğeri ise satıcının/ üreticinin sizinle olan diyalogları, verdiği sözleri zamanında tutması ve destek gerektiğinde telefonla veya yanlarına gittiğinizde ikiletmeden, en düzgün şekilde yanınızda durmasıdır. Tavsiyem üreticilere teknelerini su üzerinde (mümkünse dalgalı 2-3 bofor hava aralığında) denemek istediğinizi belirtin.

Benim de ilk teknem olan Safter 4,50 giriş için uygundu ama bence çok dengeli değildi. Bana kalırsa bir çok 4,50 dengeli falan değil. Bir kişi pupada sancak veya iskeleye doğru eğilsin, tekne yatıyor. 3-4 kişi ile çok can sıkıcı durumlar yaşatabiliyor. İkinci teknem ise çok araştırıp, üreticiyi de inanılmaz darladıktan sonra :) İsatek 5,70 samba modeli oldu. Hem boy hem de eninden ötürü 4,50 ile mukayese edilemeyecek kadar dengeli ve keyifli. Ama bu sevda bitmiyor, eğer zehri aldıysanız ne 4,50 ne 5,70 yetmiyor. :) İşin keyifli ama maalesef bir o kadar masraflı yanı da tam burası..

Benim için sonraki adım muhtemelen Nauta 6,80 veya Sancak SVT 7,20 olacaktır. 2 yıl - 5 yıl sonra bilmiyorum ama her zaman bir tık daha üstünü isteyeceksiniz. :)

Çırak

Daimi Üye
Adı
Melih
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Yaklaşık 2 ay evvel bu başlık altında alınabilir olarak tavsiye edilen markalardan birinin 5,40 boyundaki teknesi ile kısa süreli bir av tecrübem oldu, meraya giderken 70cm civarı ölü dalgalardan geçerken tekne altı çok sert bir şekilde suya çarpıyordu ve dalgadan geçerken içeriye aşırı su alıyordu bu sebeple sırılsıklam olduk ve hatta ıslanmaması gereken malzemeleri korumak için bir hayli çaba sarf etmek zorunda kaldık, çok konforsuz ve keyifsiz bir seyahat olmuştu bizim için, daha evvel 5-6mt aralığındaki diğer teknelere binmediğim ve aynı suda diğer markalarda durum ne olurdu bilemediğim için haksızlığa sebebiyet vermemek adına marka belirtmeyi uygun görmedim.

Son düzenleme:

Agabey

Yeni Üye
Adı
Alper T
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhaba arkadaslar,
Bende bi tekne almaya karar verdim ve sizlerin fikirlerini ögrenmek isterim.
5-5,5m uzunlugunda icinde 3-4 kisinin rahat edebilecegi mümkünse konsollu 2m eninde akdenizde kullanabilecegim eli yüzü düzgün römorklu genc bir fiber tekne ariyorum.
Bütce olarak 50 düsündüm.
Bazen internette satilik özel yapim tekneler görüyorum, bunlari nasil degerlendirmek gerekir?
Mesela birinde Quick silver 505 kopyasi demis.

Yorumlarinizi bekliyorum.
Simdiden tesekkür ediyorum

Son düzenleme:

momentmc

Üye
Adı
Gokhan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Yaklaşık 2 ay evvel bu başlık altında alınabilir olarak tavsiye edilen markalardan birinin 5,40 boyundaki teknesi ile kısa süreli bir av tecrübem oldu, meraya giderken 70cm civarı ölü dalgalardan geçerken tekne altı çok sert bir şekilde suya çarpıyordu ve dalgadan geçerken içeriye aşırı su alıyordu bu sebeple sırılsıklam olduk ve hatta ıslanmaması gereken malzemeleri korumak için bir hayli çaba sarf etmek zorunda kaldık, çok konforsuz ve keyifsiz bir seyahat olmuştu bizim için, daha evvel 5-6mt aralığındaki diğer teknelere binmediğim ve aynı suda diğer markalarda durum ne olurdu bilemediğim için haksızlığa sebebiyet vermemek adına marka belirtmeyi uygun görmedim.
5.40 boyundaki tekne üreticisi ve burada bahsedilenler ise çok azdır. Ben hangisi olduğunu tahmin ettim ama yazmayayım. Aslında çıktığınız hava da çok önemli. 5,40 boyundaki tekne tabii ki 4,50 teknelere göre iyidir ama yine yeterli değildir. Yarım kapalı kamara tipinde bile olsa kaptan köşkünün olduğu yer korunaklı olduğunda oluşacak serpinti, rüzgarın sersemletici etkisi minimuma iner. Yarı açık konsollu teknelerde ise dalgalı havalarda (çılgın rüzgar var ise) serpinti yapmama ihtimali yok. Burada aslında biraz da draft devreye giriyor. Denizden borda yüksekliği ne kadar fazlaysa o kadar serpinti alma ve dalgaya maruz kalma şiddeti azalır.