Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arkadaş tekne almadan önce lütfen bana bizzat danışın

momentmc

Üye
Adı
Gokhan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba arkadaslar,
Bende bi tekne almaya karar verdim ve sizlerin fikirlerini ögrenmek isterim.
5-5,5m uzunlugunda icinde 3-4 kisinin rahat edebilecegi mümkünse konsollu 2m eninde akdenizde kullanabilecegim eli yüzü düzgün römorklu genc bir fiber tekne ariyorum.
Bütce olarak 50 düsündüm.
Bazen internette satilik özel yapim tekneler görüyorum, bunlari nasil degerlendirmek gerekir?
Mesela birinde Quick silver 505 kopyasi demis.

Yorumlarinizi bekliyorum.
Simdiden tesekkür ediyorum
Merhaba,

Sıfır mı almayı düşünüyorsunuz yoksa 2. el mi? Tekne ve motoru sıfır aldığınızda ÖTV ödemez, KDV'de %1'e düşer ve avantajlı duruma geçersiniz. Liste fiyatı ile gördüğünüz motorlara aslında %17-20 arasında bir iskonto daha almış oluyorsunuz.

Bütçeniz aslında orta seviye ile orta seviyenin başlangıcı arasında biraz daha artırabilirseniz daha farklı tekneleri de radarınıza almış olursunuz. Tavsiyem 5,50 ve üzeri boylarda min. 2 en ebatlarına sahip teknelere bakmanız olacaktır. Ama 2. el bakıyorsanız o fiyatlara da tekne bulmanız mümkün olabilir. Tavsiyem 2-3 mesaj önce yazdığım üreticiye ait teknelere bakmanız olacaktır. Quicksilver kopyası demiş olabilirler ama bir şey olursa kim destek verecek? Her üretici, doğal olarak teknesini en iyi bilendir. Türkiye'deki tekneler son yıllarda hem tasarım hem de kalite olarak ciddi yol kat etti. Bu sebeple yerleşik üreticilerin teknesine bakmanızı öneririm.

Römork olarak piyasada bilinen ve benim de kullandığım, önerebileceğim zeki başooğlu römorklarını öneririm. Teknenin ebatları ve ağırlığına göre uygun römork için kendilerinden fiyat alabilirsiniz.

serkan şengit

Yeni Üye
Adı
serkan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kesinlikle öyle. Mesela ben çok ciddi anlamda MarinBoat 4.95 salsa almayı düşünüyordum çok ciddi şikayetler duydum ve vazgeçtim. Gecikme tehlikesine rağmen ben moonday teklenelerine biraz daha sıcağım. Fiyat performans olarak uygun gözüküyor. Yani gerçekten enma ve anıl marin muadiliyse fiyatı yarı yarıya geliyor..
Dün Moonday yetkilisi ile görüştüm.Aldığımız tarihten ne kadar sonra teslimat olur diye sordum.Aldığımız si
Merhaba, öncelikle sıkıntıdan kurtulmuşsunuz. Acemilik döneminde bazen hızlı karar vermekten, bazen fiyat mukayesesine girildiğinde bu tarz sıkıntılar yaşanabiliyor. Maalesef firmanın ürünleri fiyat/performans seviyesinin bile altında olduğu ile ilgili onlarca yorum bulmak mümkün. Teknede bırakın 50 cm'i bence 20 cm bile çok değerli hele ki bu teknenin "eni" ise çok çok daha değerli. Bu sebeple 4,50 tekneler 9,9 HP gücündeki bir motor kombinasyonu ile başlangıç için uygun gözükebilir. Ancak denizi sevdiyseniz ve ben bu hobiye devam edeceğim derseniz o zaman giriş seviyesinin bir üstü olan 5 - 6 metre arası tekneler devreye giriyor. 6 metreden sonraki her 50 cm'de ise maliyetler inanılmaz artmaya başlıyor. Ağırlık ve draft arttıkça daha fazla motor gücüne bu da ek maliyetlere sebep oluyor.

Teknedeki denge ve istekler (ekstralar) çok önemli. Kendini kanıtlamış, satmak istediğinizde piyasası olan üreticilere ait teknelere yönelmekte fayda var. En azından bir şekilde sıkılır veya satmak durumunda kalırsanız alıcı bulmanız önemli.

Moonday evet önerilen üreticilerden. Kendinize uygun tekneyi seçtikten sonra (ihtiyaçlarınız doğrultusunda) hem kaliteli hem de uygun fiyatlı tekneyi almakta fayda var. Piyasadaki "kaliteli" olarak tabir edilen üreticiler belli. Sıfırı için çok masrafa girmek yerine 2-3 yaşındaki ve motor saati 100-200 arasında olan, serviste bakımları düzenli yaptırılmış tekneleri de incelemenizi öneririm.

Anıl marın, Enma, Moonday, Yerliyurt, Safter, İsatek şeklinde devam ediyor. Bunlar daha çok 4,5 ve 8 metre arasında sandal, motoryat sınıfında ürünleri satıyor. Burada en önemli faktörlerden bir diğeri ise satıcının/ üreticinin sizinle olan diyalogları, verdiği sözleri zamanında tutması ve destek gerektiğinde telefonla veya yanlarına gittiğinizde ikiletmeden, en düzgün şekilde yanınızda durmasıdır. Tavsiyem üreticilere teknelerini su üzerinde (mümkünse dalgalı 2-3 bofor hava aralığında) denemek istediğinizi belirtin.

Benim de ilk teknem olan Safter 4,50 giriş için uygundu ama bence çok dengeli değildi. Bana kalırsa bir çok 4,50 dengeli falan değil. Bir kişi pupada sancak veya iskeleye doğru eğilsin, tekne yatıyor. 3-4 kişi ile çok can sıkıcı durumlar yaşatabiliyor. İkinci teknem ise çok araştırıp, üreticiyi de inanılmaz darladıktan sonra :) İsatek 5,70 samba modeli oldu. Hem boy hem de eninden ötürü 4,50 ile mukayese edilemeyecek kadar dengeli ve keyifli. Ama bu sevda bitmiyor, eğer zehri aldıysanız ne 4,50 ne 5,70 yetmiyor. :) İşin keyifli ama maalesef bir o kadar masraflı yanı da tam burası..

Benim için sonraki adım muhtemelen Nauta 6,80 veya Sancak SVT 7,20 olacaktır. 2 yıl - 5 yıl sonra bilmiyorum ama her zaman bir tık daha üstünü isteyeceksiniz. :)

Marinboat samba modelini satıp isatek 570 samba modelini alan bir arkadaşım var.Tekneleri mukayese bile etmem diyor.570 Teknenin sadece içine binip inceleme fırsatım oldu.Tekne oldukça oturaklı sağlam duruyor.İki kişi bir tarafa eğilsek bile tekne pek tepki vermiyor.Seyir esnasında benim tecrübem olmadı ama arkadaşın dediğine göre sert havalarda da gayet başarılı olduğu.Bizim üreticilerimizin eksiklerinden bir tanesi işçilik.Tekne çok kalıplı düzgün duruyor ama küçük işçilik hataları insanın canını sıkıyor.

Teknemi sattıktan sonra arayışta olduğumu bilen mercan skı 24 kullanıcısı bir arkadaşım tekneyi incelemem için beni biraz gezdirdi.450 teknemde deniz ile iç içe idim her dalga ile bütünleşiyordum :) bindiğim mercan tekne 650 boy 245 en boyutlarında 150 hp yamaha motorlu.Bu tekne ise benim bindiğim 450 neydi diye düşünmedim değil :) 3-5 havada sanki araçta gidiyormuş gibi komforluydum.

Dediğiniz gibi tekne sahibine yarım metre küçük gelirmiş.
Moonday benim için 1. aday.Şu sıra alternatif olarak karnıc tekneleri inceliyorum.10 yıl gövde garantisi veriyorlar.fabrika kıbrısta.distirbitör istanbulda.Bu markanın sl702 veya sl 602 modeli hakkında bilgi sahibi olan var mı acaba?

Bu arada yazım yanlışlarım için kusura bakmayın iş arası acele yazıyorum.Aklımın bir köşesi hep denizde ve teknelerde.Kışın en soğuk yağmurlu fırtınalı günlerde bile tekne hayallerim var. :)

Çırak

Daimi Üye
Adı
Melih
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Dün Moonday yetkilisi ile görüştüm.Aldığımız tarihten ne kadar sonra teslimat olur diye sordum.Aldığımız si

Marinboat samba modelini satıp isatek 570 samba modelini alan bir arkadaşım var.Tekneleri mukayese bile etmem diyor.570 Teknenin sadece içine binip inceleme fırsatım oldu.Tekne oldukça oturaklı sağlam duruyor.İki kişi bir tarafa eğilsek bile tekne pek tepki vermiyor.Seyir esnasında benim tecrübem olmadı ama arkadaşın dediğine göre sert havalarda da gayet başarılı olduğu.Bizim üreticilerimizin eksiklerinden bir tanesi işçilik.Tekne çok kalıplı düzgün duruyor ama küçük işçilik hataları insanın canını sıkıyor.

Teknemi sattıktan sonra arayışta olduğumu bilen mercan skı 24 kullanıcısı bir arkadaşım tekneyi incelemem için beni biraz gezdirdi.450 teknemde deniz ile iç içe idim her dalga ile bütünleşiyordum :) bindiğim mercan tekne 650 boy 245 en boyutlarında 150 hp yamaha motorlu.Bu tekne ise benim bindiğim 450 neydi diye düşünmedim değil :) 3-5 havada sanki araçta gidiyormuş gibi komforluydum.

Moonday benim için 1. aday.Şu sıra alternatif olarak karnıc tekneleri inceliyorum.10 yıl gövde garantisi veriyorlar.fabrika kıbrısta.distirbitör istanbulda.Bu markanın sl702 veya sl 602 modeli hakkında bilgi sahibi olan var mı acaba?

Bu arada yazım yanlışlarım için kusura bakmayın iş arası acele yazıyorum.Aklımın bir köşesi hep denizde ve teknelerde.Kışın en soğuk yağmurlu fırtınalı günlerde bile tekne hayallerim var. :)

Karnic teknelerin tasarımını bende çok beğeniyorum, fotoğraflardan görünen kadarı ile işçilik ve malzeme kalitesi de çok iyi. Fiyatları biraz daha ucuz olsa tadından yenmez :)

mert_murat

Yeni Üye
Adı
Mert murat
Kan Grubu
A Rh Negatif
Konu dışı bir sorum olacak satılık teknelerimizi buraya ilan verebiliyor muyuz 3.5 mt fiber, motorlu teknemi satacağımda..

emirB

Yeni Üye
Adı
Emir
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba,

Sıfır mı almayı düşünüyorsunuz yoksa 2. el mi? Tekne ve motoru sıfır aldığınızda ÖTV ödemez, KDV'de %1'e düşer ve avantajlı duruma geçersiniz. Liste fiyatı ile gördüğünüz motorlara aslında %17-20 arasında bir iskonto daha almış oluyorsunuz.

Bütçeniz aslında orta seviye ile orta seviyenin başlangıcı arasında biraz daha artırabilirseniz daha farklı tekneleri de radarınıza almış olursunuz. Tavsiyem 5,50 ve üzeri boylarda min. 2 en ebatlarına sahip teknelere bakmanız olacaktır. Ama 2. el bakıyorsanız o fiyatlara da tekne bulmanız mümkün olabilir. Tavsiyem 2-3 mesaj önce yazdığım üreticiye ait teknelere bakmanız olacaktır. Quicksilver kopyası demiş olabilirler ama bir şey olursa kim destek verecek? Her üretici, doğal olarak teknesini en iyi bilendir. Türkiye'deki tekneler son yıllarda hem tasarım hem de kalite olarak ciddi yol kat etti. Bu sebeple yerleşik üreticilerin teknesine bakmanızı öneririm.

Römork olarak piyasada bilinen ve benim de kullandığım, önerebileceğim zeki başooğlu römorklarını öneririm. Teknenin ebatları ve ağırlığına göre uygun römork için kendilerinden fiyat alabilirsiniz.
Merhaba, paylaşımlarınız için teşekkür ederiz.
isatek 570 ten memnun musunuz ?
Şikayetleriniz oldu mu olduysa neler ?
Kaç motor kullandını, yakıt durumu ve max mil nedir ?

Merhaba moondayi aradım dedikten sonra yazınız yarım kalmış devamını bekliyoruz :)

ajinggame

Aktif Üye
Adı
Emrah turan
Merhaba herkese,
Bende tekne almak istiyorum, ilk defa deneyimleyeceğim, izmir Karşıyaka körfez de kullanılacak, genel de yaz ayları, 4 kişinin rahatça binebileceği, bakımı kolay sorunsuz kullanabileceğim, motor tavsiyeniz, ile beraber bilgi verirseniz, sevinirim, bütçem max 45.000 civarı, sadece sıfır tekne almak istiyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Agabey

Yeni Üye
Adı
Alper T
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Arkadaslar, almak istedigim teknenin bilgilerini burada paylassam tecrübeli arkadaslar bana fikirlerini yazabilir mi?

momentmc

Üye
Adı
Gokhan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba, paylaşımlarınız için teşekkür ederiz.
isatek 570 ten memnun musunuz ?
Şikayetleriniz oldu mu olduysa neler ?
Kaç motor kullandını, yakıt durumu ve max mil nedir ?
Merhaba, rica ederim.

Evet genel hatlarıyla memnunum. 4,50 bir tekneden sonra 5,70 ciddi fark ettiriyor. Özellikle eninin genişliği bu noktada denge konusunda ciddi avantaj sağlıyor. Şikayetlerim var ama açıkçası üreticiyi darlayacak seviyede değil. Daha iyi işçilik ve malzeme kalitesi olabilirdi. Sunbrella kumaş dip köşelerinden 4 aylık kullanımda ciddi yıprandı mesela.. 316L krom olmasına rağmen bazı noktalarda tuzlu suyun etkisi sebebi ile paslar oluşmaya başladı. Pas sökücü ile bu problem çözülebilir.Fiber kalitesi asla kötü değil, çoğu üreticinin (iyi üreticilerde var içlerinde) tekne tabanında (özellikle havuzluk kısmında) bükülmeler yaşandığını duyuyoruz. Ancak büyük dalgaya girdiğimde manasız bir ses duyuyorum bazen (sanki bir yerde ufak bir çıtırdama sesi gibi.. Sorun yaratacak bir ses değil bu) bunların genelini topladığınızda 10 üzerinden 7 yapar. Tabii fiyat ve performans ile doğru alakalı bu söylediklerim. 10/10 bir tekne istiyorsanız ENMA marin ürünlerine bakabilirsiniz. Fiyat iki katından fazlaya bile geliyor. Burada bütçe devreye giriyor. Ben bu ebatta motorsuz bir tekneye 75k TL ödeyeceksem o zaman 6.50 - 7 metre arası kamaralı modellere yönelirim. Biraz bütçe ve tercih meselesi diyelim.

Honda 50 HP motor kullanıyorum, 39 saatte şuan ve herhangi bir şikayetim yok. Deniz şakaya gelmez, bu sebeple ben motor tercihimi bu konuda kendine güvenip, 5 yıl garanti sağlayan ve piyasada çok fazla alıcısı olan Honda'dan yana kullandım. Yamaha da düşünülebilir. 25 litre yakıt deposu var ve bu sorduğunuz soru çok değişkendir. Havanın durumu, ağırlık, hangi devirde ne kadar süre kullandığınız, bakımlarının zamanında yapılmış olması gibi gibi.. 4500 devir (14-16 knot) ile ortalama 8 litre civarı yakıt harcıyor. Tam yol ile 6200 devirde saatte 17 litre harcıyor. 5 kişi 27 knot hız görüyorum. 2 kişi olsa da çok oynamaz en fazla 28-30 knot hız yapılabilir.

serkan şengit

Yeni Üye
Adı
serkan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba moondayi aradım dedikten sonra yazınız yarım kalmış devamını bekliyoruz :)[/QUOTE]
Evet nedense yarım kalmış :)
Tekne teslim tarihi ile ilgili net bir şey söyleyemiyor.Daha doğrusu siparişi verdiğinizde ki üretim yoğunluğuma göre değişir diyor.Biz tüm bunları konuşurken moonday 780 sd modeli 30.000 tl arttı. :( diğer modellerinin fiyatları hala aynı.

Bledax

Daimi Üye
Adı
Hakan F
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba herkese,
Bende tekne almak istiyorum, ilk defa deneyimleyeceğim, izmir Karşıyaka körfez de kullanılacak, genel de yaz ayları, 4 kişinin rahatça binebileceği, bakımı kolay sorunsuz kullanabileceğim, motor tavsiyeniz, ile beraber bilgi verirseniz, sevinirim, bütçem max 45.000 civarı, sadece sıfır tekne almak istiyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.
dün urla bademlerde özenir yatçılığa uğradım... 6 metre civarı içten takma bakımları yapılmış bir tekne vardı ... acemilik atmak için uygun bence... fiyat 15.000 dediler.