momentmc
Üye
- Adı
- Gokhan
- Kan Grubu
- A Rh Pozitif
Merhaba,Merhaba arkadaslar,
Bende bi tekne almaya karar verdim ve sizlerin fikirlerini ögrenmek isterim.
5-5,5m uzunlugunda icinde 3-4 kisinin rahat edebilecegi mümkünse konsollu 2m eninde akdenizde kullanabilecegim eli yüzü düzgün römorklu genc bir fiber tekne ariyorum.
Bütce olarak 50 düsündüm.
Bazen internette satilik özel yapim tekneler görüyorum, bunlari nasil degerlendirmek gerekir?
Mesela birinde Quick silver 505 kopyasi demis.
Yorumlarinizi bekliyorum.
Simdiden tesekkür ediyorum
Sıfır mı almayı düşünüyorsunuz yoksa 2. el mi? Tekne ve motoru sıfır aldığınızda ÖTV ödemez, KDV'de %1'e düşer ve avantajlı duruma geçersiniz. Liste fiyatı ile gördüğünüz motorlara aslında %17-20 arasında bir iskonto daha almış oluyorsunuz.
Bütçeniz aslında orta seviye ile orta seviyenin başlangıcı arasında biraz daha artırabilirseniz daha farklı tekneleri de radarınıza almış olursunuz. Tavsiyem 5,50 ve üzeri boylarda min. 2 en ebatlarına sahip teknelere bakmanız olacaktır. Ama 2. el bakıyorsanız o fiyatlara da tekne bulmanız mümkün olabilir. Tavsiyem 2-3 mesaj önce yazdığım üreticiye ait teknelere bakmanız olacaktır. Quicksilver kopyası demiş olabilirler ama bir şey olursa kim destek verecek? Her üretici, doğal olarak teknesini en iyi bilendir. Türkiye'deki tekneler son yıllarda hem tasarım hem de kalite olarak ciddi yol kat etti. Bu sebeple yerleşik üreticilerin teknesine bakmanızı öneririm.
Römork olarak piyasada bilinen ve benim de kullandığım, önerebileceğim zeki başooğlu römorklarını öneririm. Teknenin ebatları ve ağırlığına göre uygun römork için kendilerinden fiyat alabilirsiniz.