teşekkürler. benim takibe aldığım diğer iki tekne:
seçkin 500
Zeus Erc 495
genellikle piyasada çok ön plana çıkmayan ama benim çok beğendiğim tekneler.
Güzel bir liste. 5 metre civarı, kabinli, 50/60 hp tekneleri aşağıda özetledim. Fiyatlar internetten bulabildiğim fiyatlar ve tabii ki donanımlarına göre falan daha detaylı karşılaştırmak lazım.
Seçkin 500 enli ve biraz daha ağır bir tekne dolayısıyla bu klasmanda mukayese etmek zor. Fiyatını bulamadım. 50/60 HP yeterli mi pekbilgi yok ama ağırlığı dolayısıylazor gözüküyor.
Cortina ve zeus hemözellikleri hem de fiyatları birbirine yakın ancak yüksek. Daha üst segmentte yer alan teknelere yaklaşıyor fiyatları. Avantajları 50/60 hp ile üst segmentteki SAfter 630C benzeri tekneleregöre daha iyi performans sergileyeceklerdir. Ancak sanıyorum talep görmemelerinin asıl nedeni bu teknelerin fiyatları ile daha büyük daha geniş tekneler alınabilecek olması. Tabii ki standart ve opsiyonel donanımlara bakmak lazım ancak kabaca durum böyle gözüküyor.
Listedeki safter 500 daha küçük bir tekne. Hem eni daha küçük. hem kabini. Ancak görece uygun fiyatı, kalitesi , ikinci el piyasası ve marka bilinirliliği dolayısıyla tercih ediliyor.
Marine Boat Samba listedeki en uygun tercih gibi gözüküyor. Bu yüzdende gördüğüm duyduğum kadarıyla satışları fena değil sanırım.
Özet olarak Cortina yı çok beğensem de sanıyorum alma aşamasında bütçem varsa biraz daha büyüğüne yönlenirdim. Bütçem tam limitteyse Safter 500 alıp kalan parayı bir sonraki daha büyük teknem için bekletirdim.