Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

At-çek ( Spining ) misina tavsiyesi

duzensiz

Daimi Üye
Adı
Hüseyin Susulu
burada netten sipariş vermeden ulaşabildiğim tek adam gibi misine angelkiss. yüksek çekeri ve sertliği ile bana güven verdi. ustalarında yorumunu duymak güzel olurdu bu misine hakkında.

kıytırık takımıma 0.20sini sardım angelkiss'in kaşık vs deniyorum çerçöp çekmede sorun yok liman içinde koca koca pislikleri çatır çatır çektim. geçenlerde takıldı kaşığım 0.20 misine kopana kadar gayet iyi direndi. kafa darbeleriyle kopacak misine değil, kulakçığına kestirmediğim sürece angelkiss hertürlü balığa direnir benim görüşüm. diğer kamışlarda 0.35'i sarılı yaz sonundan beri. herhangi bir deformede söz konusu değil.

Angelkiss: 0,20mm kalınlık, 8,2kg çeker, 300m boy, süper dayanıklı makara misina, gri renkte
Fiyatı : 12,15 TL

fiyat olarakta gayet makul.

bu konudan benim alacağım "ucuz, ömürlü ve çekerli misine hangisi". spin avına kayacağımdan bu konuyu yakından takip ediyorum. okuma blufish ve avashima'yı not düştüm.

ycan

Üye
Adı
Yalın CAN
Trabbuco spiningde güzel misina , bende 1-2 ay kullandım 0.20 liğini, 1-2 kiloluk levrekler çektim sorun yaşamadım , hatta yarım çuval bile çektim bu misinayla, daha sonra misinayı 0.25 yapmaya karar verince bulamadım trabbuco, capture spin aldım, capture da düğüm problemi var, insanı avda deli ediyor.

tanbays

Aktif Üye
Adı
Tanbay S.
At-çek avlarının en fazla giden değişen sarf malzemesidir misina/örgü segmenti...
Bir çok misina ve örgü denememe rağmen şunda karar kıldım ki ...

İnce örgülerle 0,26 - 0,28 misinaların çeker ve harhangibir durumda sürtünme kopma yüzdeleri aşağı yukarı aynı...
Örgü ile değişik ağırlıkta sahteleri bir arada kullanmayıda unutun hezimet yaşarsınız.

O yüzden eğer gerçekten bilerek büyük balığa atmıyorsanız 0,30 dan aşağı örgü kullanmayın ...

Ben ava gidebilme olanağını en üstte tutacak kadar ucuz ama bir o kadar da kaliteli olan ürünlere yönelmek... Ki bu işi deneyerek bulabiliyorsun...

Bunda da 100 metresi 5 lira olan devamlı sarımlı 2x100 metre şeklinde aldığım maxim*lerle yaşıyorum gayette memnunum 0,22 ve 0,28 ini kullanıyorum şimdilik takıldığı yerden söküp alamadığım sahtem misina koparttığım olmadı...

*matrix olarak yanlış yazlım düzeltilmiştir.

Moderatör tarafında düzenlendi:

ycan

Üye
Adı
Yalın CAN
At-çek avlarının en fazla giden değişen sarf malzemesidir misina/örgü segmenti...
Bir çok misina ve örgü denememe rağmen şunda karar kıldım ki ...

İnce örgülerle 0,26 - 0,28 misinaların çeker ve harhangibir durumda sürtünme kopma yüzdeleri aşağı yukarı aynı...
Örgü ile değişik ağırlıkta sahteleri bir arada kullanmayıda unutun hezimet yaşarsınız.

O yüzden eğer gerçekten bilerek büyük balığa atmıyorsanız 0,30 dan aşağı örgü kullanmayın ...

Ben ava gidebilme olanağını en üstte tutacak kadar ucuz ama bir o kadar da kaliteli olan ürünlere yönelmek... Ki bu işi deneyerek bulabiliyorsun...

Bunda da 100 metresi 5 lira olan devamlı sarımlı 2x100 metre şeklinde aldığım matrixlerle yaşıyorum gayette memnunum 0,22 ve 0,28 ini kullanıyorum şimdilik takıldığı yerden söküp alamadığım sahtem misina koparttığım olmadı...
Sağol Tanbay değerli bilgilerin için, matrix misinayı Mustafa abide söylemişti bana, ama makarasında 100 metre olunca almamıştım :) , bu okuma blue fish misinayı övüyor arkadaşlar, 300 metresi 8 tl fiyatı çok uygun, bir tane alayım deniyelim misinayı.

tanbays

Aktif Üye
Adı
Tanbay S.
Yalın Blue fish Benim surf kamışlarında takılı benim lüfer için kurşunlu at-çek yaptığım bir misina (1 sene oldu kullanmayalı:) ) Okuma seabass(yeşil) e göre sert bir misinadır.
Spinde kullanmadığım için olumlu veya olumsuz bir şey diyemem...

Bazı misinalar 100 m satılmasına rağmen rulolar koparılmamış diğer ruloya devam eden tipte sarılır...

Ben genelde alıyorsa bobin 200m yi tümden sararım yıpranma veya olası kopmalara karşı eksildiğinde dolgu düğümüne gelen kısım atışı kesmesin diye böyle olunca kullanım süresi misina belli bir yüzde de azalsada uzuyor.

Yanlış anlaşılmasın maliyet açısından 300 m 8 TL BF/200 m 10 tl MAX BF daha uygun tabi.

Yazdıklarım en uzun vadede kazanımlar üzerine benim tecrübe ettiğim durumlar...
Maxim'in benim kullanım şartlarıma ve atış tekniğime uyumu ayrı bir konu...

Başka bir handikapsa Türkiyeye gelen misina/örgülerin ilk partileriyle devam eden partileri arasında kalite faklılıklarının çıkması,
ben bunu maxim'den biraz yüklü alarak kısa vadede misina sorunumu hallettim...

Umarım devamı da aynı kalitede olur...

ycan

Üye
Adı
Yalın CAN
Yalın Blue fish Benim surf kamışlarında takılı benim lüfer için kurşunlu at-çek yaptığım bir misina (1 sene oldu kullanmayalı:) ) Okuma seabass(yeşil) e göre sert bir misinadır.
Spinde kullanmadığım için olumlu veya olumsuz bir şey diyemem...

Bazı misinalar 100 m satılmasına rağmen rulolar koparılmamış diğer ruloya devam eden tipte sarılır...

Ben genelde alıyorsa bobin 200m yi tümden sararım yıpranma veya olası kopmalara karşı eksildiğinde dolgu düğümüne gelen kısım atışı kesmesin diye böyle olunca kullanım süresi misina belli bir yüzde de azalsada uzuyor.

Yanlış anlaşılmasın maliyet açısından 300 m 8 TL BF/200 m 10 tl MAX BF daha uygun tabi.

Yazdıklarım en uzun vadede kazanımlar üzerine benim tecrübe ettiğim durumlar...
Maxim'in benim kullanım şartlarıma ve atış tekniğime uyumu ayrı bir konu...

Başka bir handikapsa Türkiyeye gelen misina/örgülerin ilk partileriyle devam eden partileri arasında kalite faklılıklarının çıkması,
ben bunu maxim'den biraz yüklü alarak kısa vadede misina sorunumu hallettim...

Umarım devamı da aynı kalitede olur...
Sen maxim diyorsan maxsim misina takıcam üstad, okuma blue fishin sert olduğunu tahmin ediyordum , sen zaten belirtmişsin yazında, ben ilk başlarda makineye ilk olarak 0.30 trabbuconun sert misinasını doldurup üzerine spin misina ekliyordum, daha sonra tecrübe kazanınca seninde dediğin gibi,misina kısaldıkça düğüm yeri atışlarda problem çıkartmaya başladı, artık sadece spin misina dolduruyorum makineye. Teşekkürler Tanbay bilgilerin için tekrardan.

tanbays

Aktif Üye
Adı
Tanbay S.
Yalın herkesin kişiliği av şekline tabiyatıyla malzeme şeçimine yansır bu benim şahsi görüşüm...
Hal böyleyken, beni az çok biliyorsun...
İnce iş at-çek yaparken koparttım diye sövmeyesin bana... :):):)

ycan

Üye
Adı
Yalın CAN
Yalın herkesin kişiliği av şekline tabiyatıyla malzeme şeçimine yansır bu benim şahsi görüşüm...
Hal böyleyken, beni az çok biliyorsun...
İnce iş at-çek yaparken koparttım diye sövmeyesin bana... :):):)
:) Sana takım feda olsun ne demek Tanbay :)

tanbays

Aktif Üye
Adı
Tanbay S.
Takım kalsın, lazım olur trofeler için, sarfı azalt yeter...

Rastgele...

erols

Üye
Adı
Erol Safak
Atçek misinasında

1- Sıfır yada çok düşük hafıza
2- Görünmezlik
3- Dayanıklılık
4- Yüksek çeker

Awa shima misinaları öneririm. Tuzlu su için üretilen 0.22 modelini kullanıyorum.
Evet, ben de AWA SHIMA kullanıyorum ve çok memnunum. Tavsiye ederim!..