Ben de sadece şahsi fikirlerimi beyan eylemek isterim.

Polemiğe kapanması şerhiyle...
Özkan,merhaba.Yeni sevdan hayırlı ve uğurlu olsun.
Telespin kamışlar birçok noktadan eklemli oldukları için iki parçalı kamışlara göre atma,çekme,çakma,asılma vb.hareketlerde pek çok dezavantaja sahiptir.Elimdeki altı tane spin kamışımın beşi telespin.Neden telespin?Çok fazla avlak değiştirdiğim ve bagaja koyup almada sorun olduğu için tercih ediyorum.
Tabii ki iki parçalı kamışlar tercih edilecektir.
Şöyle söyleyeyim:Catana'nın aynı aksiyon değerlerine sahip biri parçalı diğeri telespin kullanan iki atçekçi yanyana atış testi yapsa aradaki fark dağlar,ovalar,seller kadar değildir.Aradaki fark kamışın ağırlığı,atar derecesi,balık yemine saldırdığında kamışın sertliğine bağlı olarak balığı tasmalayabilmesidir.
Rarenium kulllanmadığım için yorum yapmayacağım.Stradic'in 2500Fİ serisini kullanıyorum.Ağırlık,ergonomi,kullanım,güvenirlik,sağlamlık anlamında benden beş üzerinden 4,5 not aldı.
Neticede balığı tutacak olan yüzlerce lira verdiğin ekipmanlar değil,senin doğru zamanda,doğru yerde,doğru yem ile bulunman ve bunu da sadece makineye vereceğin para ile kamış ve makine alarak yapmandır.Özetle,balığı senin ilgin,sevgin,aşkın ve sevdan tutar.Üçbin tl'ye de ekipman düzebilirsin.Fakat önceki cümlemde söylediklerim olmazsa balık da olmaz.
Ferrari'ye 90 TL'lik lastik örneği ise yanlış bir benzetme.Şöyle:
Shimano Rarenium (Ortalama) 380 tl.
Shimano Catana Kamış:160 tl
Aradaki fark 220 tl,yani iki katından az fazla.
Ortalama bir Ferrari :200.000.00 TL
Lastik:90.00TL
Aradaki fark,199.910.00 TL,yani 2221 katı
Verilen örnek ve benzetmenin kıyaslananlar anlamında yapılan yanlışlık ve abartı.
Sevgilerle,sevgili Volkan.