Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ava Giderken Hava Durumu, Harita Okuma, Basınç Ve Rüzgar Durumu Hakkında

Sarozorfoz

Daimi Üye
Adı
Yavuz
Kan Grubu
B Rh Pozitif
@Sarozorfoz Yavuz Abi ben toplam 5 programa bakıyorum ama bu sene tahmin tutma olaylarında sorun var uzun vadeli tutmayabilir aydın/yenipazar da yaşıyorum didime kuşadasına ava gidiyorum şuan ortalama %50 %60 sapma oluyor bir gidiyoruz hava süt liman yaprak kıpırdamıyor daha şiddetli havada gidelim diyoruz şimşek göstermiyor şimşek oluyor yağış oluyor 1 hafta önceden program yapıyorum arada kontrol ediyorum hatta yola çıkmadan yine bakıyorum tutmuyor hevesin kursağında kalmaz inşallah 1018/1020 basınc güzeldir bu arada ... kullandığım uygulamalar sırasıyla yazıyorum faydalanan arkadaş olur elbet

Windy as forecasted gecen yıl saati saatine tutardı bu sene üzdü
Windguru
Weather Forecast Maps
Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Fishing Points: GPS, Tides & Fishing Forecas isimli android uygulaması alta indirme linkini ekledim

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gregacucnik.fishingpoints&hl=tr
Çok teşekkürler kardeşim, bunlar çok işime yarayacak bakalım, birde denizlerimizde balık olsa:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

cazcıh

Üye
Adı
talip
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar 25 aralık 2019-06 ocak 2020 tarihleri arasında Saroz körfezine yılbaşını da içine alacak şekilde 6-7 günlük bir tatil ve av programı planlıyorum, gidiş ve dönüş tarihimi hava, rüzgar ve basınç durumuna göre belirlemek istiyorum, hedef balık Levrek, Karagöz ve Mırmır olacak canlı teke ile yemli ve spin ile sahte ve slikon ile av yapmayı planlıyorum. Bu konuda bilgisi olan, kolaylıkla kullanabileceğim bir program ve bu programın okunması konusunda yardım ve önerilerinizi bekliyorum, şimdiden herkese teşekkürler.
selamlar. saroz avı nasıldı merak ettim. ben de haftaya gitmeyi ve özellikle levrek peşinde koşmayı planlıyorum.

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Günaydın Arkadaşlar,

Fishingreminder ve diğer programlar hepsinin hikaye olduğu bizzat tarafımdan tespit edilmiştir.
bi daha da bakmam :)))
son 3 gündür balık için mükemmel gün diyor ve 5 yıldız veriyordu
3 gündür denizde resmen canlı birşey yok :))
hele cuma gecesi gece 9 dan sabah 5 e kadar olta atmadığım nokta denemediğim yöntem ve sahte kalmadı :)
iskorpitlerin yuvasının içine atıyorum düşünün iskorpit bile gelmiyor :)
kefal sürüsü olan bir yer vardı çarpma ile 2 tane kefal aldım hepsi bu
ağzı ile oltaya yakalanan 1 tane balık olmadı arkadaşlar...
programa bel bağlamayın arkadaşlar marmarada çalışmadığı kesin deiyedibilirim...
birde deniz bu sıra acayip çekilmiş 1,5-2 mt civarında bunu da dip not olarak yazayım :)

süheyl

Daimi Üye
Adı
süheyl
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Üst kısımdaki, arama kısmına
saros körfezi
yazarım ve enter e basarım.

Saros Körfezi ni bulurum.
sol taraftaki menü den hava basıncı nı seçerim.
Şu an itibariyle hava basıncı 1012 görünüyor. Bu değer av için uygun mu diye araştırırım.
Weather Forecast Maps

Mesela,
eskiden açılmış olan Solunar takvimine göre...!! linkindeki bilgileri okurum,

Solunar Teorisi, Ay ve Güneş Hareketlerinin Balıkçılık Üzerindeki Etkileri linkindeki bilgileri okurum.

hava basıncının balık üzerinde etkisi olduğunu biliyorum ama nasıl okunduğunu bilmiyorum ben kafamdan havanın yumuşaklığına göre bakıyorum şimdi balık yakaladığım günleri Excel sayfasında basınç dengelerini yazarım tşk

Son düzenleme:

Sergi0

Aktif Üye
Adı
Serhat Ç.
1025 Bar ve üzerinin balık avı için uygun olacağı yönünde geniş bir kitlenin görüşü mevcut