Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ava Giderken Hava Durumu, Harita Okuma, Basınç Ve Rüzgar Durumu Hakkında

Sarozorfoz

Daimi Üye
Adı
Yavuz
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Üst kısımdaki, arama kısmına
saros körfezi
yazarım ve enter e basarım.

Saros Körfezi ni bulurum.
sol taraftaki menü den hava basıncı nı seçerim.
Şu an itibariyle hava basıncı 1012 görünüyor. Bu değer av için uygun mu diye araştırırım.
Weather Forecast Maps
Öğrenmek istediğim bunlar proğrama yazıp mecidiyeyi buluyorum tarihi işaretliyorum hava basıncı 1004 gösteriyor yağış yok rüzgar yönü ve basınç yüksekliği en az ne olmalı av yapabilmek için bunları merak ediyorum bu haritaya bakarak nasıl anlayabilirim bu konuda kısa bilgiler arıyorum, ilk defa böyle bir program kullanmaya çalışıyorum sorularım o yüzden, ilginize ve verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

Mektupla

Daimi Üye
Öğrenmek istediğim bunlar proğrama yazıp mecidiyeyi buluyorum tarihi işaretliyorum hava basıncı 1004 gösteriyor yağış yok rüzgar yönü ve basınç yüksekliği en az ne olmalı av yapabilmek için bunları merak ediyorum bu haritaya bakarak nasıl anlayabilirim bu konuda kısa bilgiler arıyorum, ilk defa böyle bir program kullanmaya çalışıyorum sorularım o yüzden, ilginize ve verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
Mesela,
eskiden açılmış olan Solunar takvimine göre...!! linkindeki bilgileri okurum,

Solunar Teorisi, Ay ve Güneş Hareketlerinin Balıkçılık Üzerindeki Etkileri linkindeki bilgileri okurum.

Mektupla

Daimi Üye
Mesela,
eskiden açılmış olan Solunar takvimine göre...!! linkindeki bilgileri okurum,

Solunar Teorisi, Ay ve Güneş Hareketlerinin Balıkçılık Üzerindeki Etkileri linkindeki bilgileri okurum.

Solunar Takvimi ve Hava Basıncı Etkileri linkinde
@S.Turgay Karaaslan

SONUÇLAR:
1- Hava basıncını düzenli olarak takip edin alçak basınç başladığı andan itibaren ya ertesi günü akşam suyu yada üçüncü günün sabahı ava çıkın

2- Solunar takvimi verileri yüksek hava basıncı ile eşleştiğinde özellikle solunar en iyi saat dilimi arasında avlanın (sürekli tecrübe ile sabit). Hava basıncı 1020 mb altında olmasın. Olduğu durumda birinci maddeyi hatırlayın. Yeni saatimi bu durumdan yola çıkarak seçtim gayet iyi oldu.her türlü atmosfer verisini anlık olarak uydu üzerinden alabiliyorum. Saati ayrıca ayrıntı olarak anlatacağım.
diye yazmış.

Mektupla

Daimi Üye
Son düzenleme:

Sarozorfoz

Daimi Üye
Adı
Yavuz
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Solunar Takvimi ve Hava Basıncı Etkileri linkinde
@S.Turgay Karaaslan

SONUÇLAR:
1- Hava basıncını düzenli olarak takip edin alçak basınç başladığı andan itibaren ya ertesi günü akşam suyu yada üçüncü günün sabahı ava çıkın

2- Solunar takvimi verileri yüksek hava basıncı ile eşleştiğinde özellikle solunar en iyi saat dilimi arasında avlanın (sürekli tecrübe ile sabit). Hava basıncı 1020 mb altında olmasın. Olduğu durumda birinci maddeyi hatırlayın. Yeni saatimi bu durumdan yola çıkarak seçtim gayet iyi oldu.her türlü atmosfer verisini anlık olarak uydu üzerinden alabiliyorum. Saati ayrıca ayrıntı olarak anlatacağım.
diye yazmış.
çok teşekkürler

Hakks

Üye
Adı
Hakkı
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Windguru.cz var birde,bu sitelere ve programlardaki verilere bakarak bir ortak tahmine karar verebilirsiniz.Ama tahminler de her zaman tutmuyor

Mektupla

Daimi Üye
Windguru.cz var birde,bu sitelere ve programlardaki verilere bakarak bir ortak tahmine karar verebilirsiniz.Ama tahminler de her zaman tutmuyor
Windguru.cz linkinde hava basıncı da görülüyor mu acaba ?

yusufselcuk

Aktif Üye
Adı
Yusuf Selçuk
Kan Grubu
O Rh Pozitif
bu programı indir hangi saatlerde yuksek oranda av yapabilirsin bilgisini hava durumunu her bilgiyi veriyor
https://www.fishangler.com

_Ramazan_

Daimi Üye
Adı
Ramazan DEMİR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
@Sarozorfoz Yavuz Abi ben toplam 5 programa bakıyorum ama bu sene tahmin tutma olaylarında sorun var uzun vadeli tutmayabilir aydın/yenipazar da yaşıyorum didime kuşadasına ava gidiyorum şuan ortalama %50 %60 sapma oluyor bir gidiyoruz hava süt liman yaprak kıpırdamıyor daha şiddetli havada gidelim diyoruz şimşek göstermiyor şimşek oluyor yağış oluyor 1 hafta önceden program yapıyorum arada kontrol ediyorum hatta yola çıkmadan yine bakıyorum tutmuyor hevesin kursağında kalmaz inşallah 1018/1020 basınc güzeldir bu arada ... kullandığım uygulamalar sırasıyla yazıyorum faydalanan arkadaş olur elbet

Windy as forecasted gecen yıl saati saatine tutardı bu sene üzdü
Windguru
Weather Forecast Maps
Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Fishing Points: GPS, Tides & Fishing Forecas isimli android uygulaması alta indirme linkini ekledim

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gregacucnik.fishingpoints&hl=tr

papalina

Aktif Üye
Adı
Volkan ÇAKIR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
fishingreminder.com a da bakabilirsiniz.