Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Avcılar, Gürpınar, B.Çekmece, Güzelce Balık Avlak Bilgileri

jupiter

Üye
Adı
MESUT BULUT
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hava kararinca samandirali takima gelenler. İspari,izmarit,istavrit, mezgit. Hepsi suya iade edildi. Azda olsa suda hareket baslamasi guzel. İnsallah yakin zamanda da eskinalar baslar.
dün samandıralı deneme yaptım yanlız tasmalama olayını nasıl yapıyorsunuz.misina germeye calıstıkca samandıra oldugu için samandıra kıyıya dogru yanasıyor.serbest bırakıncada balıgın vurdugu anlasılmıyor?

barlas61

Daimi Üye
Adı
Okan
dün samandıralı deneme yaptım yanlız tasmalama olayını nasıl yapıyorsunuz.misina germeye calıstıkca samandıra oldugu için samandıra kıyıya dogru yanasıyor.serbest bırakıncada balıgın vurdugu anlasılmıyor?
Samandirayi takip ediceksiniz. Kucuk balikta surekli bir batip cikma olur. Yemi yediklerinde. Eger ihneyi yutarsa direk samandira batar. Tabi kaclik samandira ve kursun kullandinizi bilmiyorum. Hafif olanlar daha iyidir.
Ben genel olarak misinayi elimde tuttum icin cok sorun olmuyor. Eskina zaten vurdumu samadira direk kayboluyor. Onu rahat anlarsiniz

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Cuma günü (dün) Avcılar açıklarından teknede 3 kişi olta salladık, her yer yunus doluydu, 3 kişi 1 tavalık (30 tane) istavrit anca çıkardık hatta kıraça diyebilirim. Balık yok denecek kadar az, yunus desen her yerdeler, dibimize kadar geldiler.
şu sıralar suların yavaş yavaş ısınması sebebi ile yavrulayacak olan dişiler yada yavrulayan yunuslar kıyılara yakın yüzmekteler. hatta yavrulayanlar mümkün mertebede kıyıya 10-20 metre yakınlarda gezmekte hem yavrusunu korumakta hemde beslemektedir.
bu nedenle biraz anlayışlı olmak ve beklemek zorundayız.

( şahsınız için değil bu açıklamam. yanlış anlaşılmasın )

Rodosto

Aktif Üye
Adı
Dogukan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
D2886C47-7EC7-4244-8873-9B0B1F2E2F31.jpeg

Dün gurpinar da iki saatlik lrf denemesinde gelen tek balık. Bundan sonra sağlam bir vuruş daha aldım. Denizde feci yakamoz vardı bu av verimliliğini nasıl etkiler ?

Mektupla

Daimi Üye
Ekli dosyayı görüntüle 91512
Dün gurpinar da iki saatlik lrf denemesinde gelen tek balık. Bundan sonra sağlam bir vuruş daha aldım. Denizde feci yakamoz vardı bu av verimliliğini nasıl etkiler ?
3- Ayın hilal hali avın en verimli halidir, hafif bir yakamoz oluşur
22 Ekim 2012 linkinden alıntıdır

* Gece balıgına çıkmak için aysız,bulutlu sisli havalar tercih edilir
böyle havalarda suda yakamoz oluşur ve balık yemi daha iyi görür
ben şahsen böyle yapıyorum. Kaya cinsi balıklar için cevap veriyorum. Örnek olarak:Karagöz, Eşkina,Çupra gibi.

* Bizim burada yakamoz oldugunda balıga cıkılmaz. Çünki yakamoz su içineki cisimleri çok fazla büyük gösterir. Bu arada yakamoz karada yaşayan ateş böcekleri gibi savunma mekanizması ısık olan gözle görülmeyen tek hücreli bir canlıdır. ayın suya vuruşunda saçtıgı ısık çok fazla oldugundan dolayı attıgınız misinanın + iğnenin + yemin ve kurşunun büyüklüğü çok fazla olacaktır. Yakamoz fazlalaıştıgında balık kendi gölgesinden korkup derinlere çekilir.

* Bazı bilgiler ağ balıkçılığından duyma bazıları olta balıkçılığı tecrübesi, bazıları tesadüf olduğu için birbirinin aksi görüşler iletilmiş.
Öncelikle konuyu hiç bilmeyenler için söyleyelim
Ay ışığı varsa yakamoz olmaz.
  • Yakomoz varsa suda hareket eden ve duran her şeyin etrafında bir ışık topu oluşur.
    Balığı arayarak bulan ağ balıkçıları aysız geceleri tercih eder, o nedenle aysız gece balık olur şeklinde duyumlarını ileten arkadaşların bu bilgileri ağ balıkçılığıyla alakalıdır. Diğer yandan ağını yatıya bırakan balıkçılar ay ışığı olan geceleri tercih eder.
    Olta balıkçılığı ise en iyi ay olan gecelerde randıman verir. Bu balığına göre değişir. Sadece bazı balıklar yakomozdan çok fazla etkilenmeyebilir.
* Bende bilgim kadar size yanıt vereyim ay ışıgında balıklar dagnık şekilde yemlenirler ay karanlıgı tabir ettigimiz zamanlar tam tersi balıklar korunmak maksatlı toplu halde yemlenirler..bu deniz balıkları için geçerli,sürü balıkları için geçerli

* Yakamoz ışığı dolayısıyla Lüfer avlarken Lüks ışığı kullanılır; ışık balık gelsin diye değil misinanın değdiği, yakamozların çıkardığı ışıktan Lüfer korkmasın diye Lüks ışığı kullanılır. Lüks ışığı yakamoz ışığını bastırdığından Lüfer'in misinayı farketmesini engeller.

* Ayın olduğu gecelerde balık olmaz (Oltacılık açısından), hatta zargana bile toplanmaz. ki çok süreler denedik zargana bile ayın suya vuran görüntüsüne kapılıp sürüler dağınık halde hareket etmeye başlarlar. Yemli lüfer bile olmaz. olta suyun içerisinde şerit şeklnde gözükür. lüküs yakmakta bu görüntüyü kesmek içindir.Ağcılar için durum ayın olduğu geceler pek farklı değildir. Tabı torık yakomozda çakmadığı sürecesevgiler.

* Eğer kolyoz, zargana vb ışığa tolanacak balıklardan basedersek ay olmaması gerekir (teorik olarak). fakat bu durumda bile en iyi balığı ayın doğduğu ilk 2 gün avlayabileceğimizi düşünüyorum. ay karanlığındakinden fazla balık oluyor.

* Yakamoz varsa olta yüzeyden dibe uzanan bir florosans lambaya döner... Yem yada kancanın balıklara verdiği uyarıcı misinanın yakamozu nedeniyle etkisiz kalır.
O nedenle aysız yani yakamozlu gecelerde ışık ile olta atılan yer aydınlatılır. Yani yakamoz önlenir.
Ay var ise yakamoz oluşmaz, dolayısıyle ne misina ne yem kendi özel uyarıcıları (titreşim, koku, görünme) dışında uyarı yaymaz.
Hem yemi görerek hem de koklayarak bulan balıklar bu nedenle ay olan gecelerde oltayı daha kolay bulurlar. Çünkü; Ayın varlığı hem yakamozu önleme hem de yemin görünmesini etkiler.

* Eğer ay varsa balık kancayı oltayı görür ( lüfer avı için ) Eğer yakamoz varsa lüfer alamassın ama oraya ışık vurarak yakamozu dağıtırsan şansın artar . Yakamoz olan suda taş balıkları daha iyi sonuç verir bu sene araştımacı bir kaç abiden dinlemiş ve görmüştüm saygılar
dolunayın balık avında etkisi linkinden alıntıdır.

Son düzenleme:

ozmenahmet

Aktif Üye
Adı
Ahmet Özmen
Kan Grubu
O Rh Pozitif
şu sıralar suların yavaş yavaş ısınması sebebi ile yavrulayacak olan dişiler yada yavrulayan yunuslar kıyılara yakın yüzmekteler. hatta yavrulayanlar mümkün mertebede kıyıya 10-20 metre yakınlarda gezmekte hem yavrusunu korumakta hemde beslemektedir.
bu nedenle biraz anlayışlı olmak ve beklemek zorundayız.

( şahsınız için değil bu açıklamam. yanlış anlaşılmasın )
@SKARPİ666 çok doğru bir tespit deniz dostu , bende cumartesi günü yavru yunusları avlanır iken ambarlı büyük limanın önünde gördüm . Herkes yemeğinin peşinde :) onların avlanma sahasında olan bizleriz bu neden ile sabırlı ve saygılı olmalıyız. Rastgele.

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Yanımda tatlı su sahte çantam yoktu.Spontane yola çıktım , dişli rapalalarından daiwa set upper çalıştı.

Tüm balıklar suya iade edildi. ( Büyükçekmece )

3BE82896-C8FB-4F9E-A46F-0C223AC391EB.jpeg
DA5BC90F-6016-44A7-A8C3-328DDC40E713.jpeg
4D04B480-D539-474B-AA4E-309D85C8BB36.jpeg
93609560-5C6B-49C1-B4C1-3AF22E2F97FD.jpeg

Mektupla

Daimi Üye